Andover Audio SpinDeck Max review: een geweldige volautomatische draaitafel

andover audio spindeck max lifestyle shot

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Volautomatisch afspelen betekent eenvoudige installatie en onderhoudGeluid is veel beter dan andere volautomatische platenspelers op de markt Opvallend ontwerp

nadelen

Platenspeler heeft geen opbergvak voor 45-toeren adapterVolautomatisch ontwerp zal niet elke gebruiker aanspreken die het geluid anders zou waarderen

Ons oordeel

Andover Audio’s SpinDeck Max combineert gebruiksgemak met uitstekend geluid voor een probleemloze vinyl luisterervaring.

In het afgelopen decennium heeft Andover Audio een reputatie opgebouwd voor het toegankelijk maken van hoogwaardige audio voor een breder publiek, met gebruiksvriendelijke apparatuur die geweldig geluid levert met minimale poespas. Hun nieuwe SpinDeck Max-draaitafel van $ 599 vertegenwoordigt een nieuw hoogtepunt in die missie en levert een volledig automatische werking en geluid voor het geld.

De SpinDeck Max is in wezen een high-end platenspeler die is ontworpen om direct uit de doos te plug-en-play. Leg een LP of 45 op het plateau, stel de snelheid in, zet de hendel op “Start”, en de draaitafel doet de rest, tilt de toonarm op en laat de naald vallen om te beginnen met spelen en zet hem terug in rust en schakelt uit wanneer het vinyl is klaar met spelen.

Die functie zal een bug zijn voor sommige audioliefhebbers, die de voorkeur geven aan volledig handmatige bediening of misschien een semi-automatische bediening tolereren waarbij de luisteraar handmatig moet beginnen met spelen, maar de toonarm terugzet om te rusten na voltooiing van de plaat. Er is waarheid in de wijdverbreide overtuiging dat meer mechanische bewegende delen op een draaitafel meer mogelijkheden bieden voor trillingen om het geluid te vervormen, maar luisteraars die aandringen op handmatige bediening hebben tientallen opties.

spindeck max controles

Iedereen die opgroeide tijdens de eerste golf van vinyl is waarschijnlijk begonnen met een platenspeler als deze, maar luisteraars die tegenwoordig gebruiksgemak en een geweldig geluid willen, hebben niet veel keuzes. De SpinDeck Max biedt een hoogwaardig alternatief voor de massamarkt alles-in-één platenspelers die verkrijgbaar zijn in warenhuizen, en het geeft vinyl neofieten iets om te kopen dat geweldig klinkt en hun platen niet zal vernietigen met een slecht uitgebalanceerde toonarm of een goedkope stylus. En dat is in een notendop waarom je je vinylervaring niet moet beginnen met een goedkope draaitafel: je vinyl zal niet erg goed klinken en de draaitafel zal het verpesten voordat je het op iets beters kunt spelen.

Andover Audio maakt ook de SpinBase, een zelfaangedreven stereoluidspreker van $ 299 die is ontworpen als een platform voor je draaitafel. De SpinDeck Max in combinatie met een SpinBase is een alles-in-één, ruimtebesparende oplossing voor vinylbeginners. En als je meer low-end oomph wilt, is er de SpinSub-subwoofer van Andover.

De sociale media van het bedrijf staan ​​vol met berichten die de geneugten van vinylpartituren van $ 1 vieren, dus ze zijn niet verwikkeld in het debatteren over de verdiensten van meesters op halve snelheid of zeldzame Japanse persingen, ook al zal deze draaitafel het prima doen met alles wat je ervoor kiest om zijn kant op te gooien. Andover Audio promoot het idee dat vinyl verzamelen geen dure hobby hoeft te zijn, ook al is het een hobby die apparatuur verdient die goed genoeg is om een ​​geweldige luisterervaring te bieden.

spindeckmax met ortofon element

De SpinDeck Max is verkrijgbaar in wit of zwart en wordt in Duitsland vervaardigd in samenwerking met Alfred Fehrenbacher GMBH, een fabriek met meer dan 60 jaar ervaring in het bouwen van hoogwaardige draaitafels. Het is de opvolger van de handmatige SpinDeck, die door Pro-Ject voor Andover werd vervaardigd.

De draaitafel heeft een stevige constructie en weegt 16 pond. Elastomere kegels absorberen trillingen om een ​​stabiele weergave te garanderen, zelfs op onstabiele oppervlakken. Zowel de machinaal bewerkte aluminium plaat en toonarm zijn geïsoleerd van de stevige MDF-plint.

Het is een riemaandrijfsysteem gebouwd rond een trillingsarme gelijkstroommotor met interne elektronische servoregeling die is ontworpen om nauwkeurige snelheid en onhoorbaar lage wow en flutter te leveren. Op basis van mijn luisteren maakt de SpinDeck Max die belofte waar.

spindeck max riem

De draaitafel wordt geleverd met een voorgebalanceerde toonarm met lage massa en een hoogwaardige Ortofon OM10-cartridge met een elliptische stylus en een lichte volgkracht van 1,5 g. De SpinDeck Max werkt echt direct uit de doos. De riem is vooraf geïnstalleerd en de draaitafel heeft een vooraf ingesteld contragewicht zonder dat balanceren nodig is. De OM10 klinkt uitstekend, maar gebruikers die de voordelen willen van een volautomatische draaitafel met nog hogere prestaties, kunnen het element en de stylus upgraden.

Andover Audio bevat een puck-stijl 45-toeren adapter in zwart plastic, maar er is geen opbergruimte die goed in de plint is uitgesneden, dus gebruikers zullen zelf moeten uitzoeken hoe ze het inzetstuk kunnen volgen.

Installatie

De installatie is opmerkelijk eenvoudig: haal de SpinDeck Max uit de doos, verwijder de transportvergrendelingen van het zwevende subchassis. Vervolgens plaatst u het plateau over de middenas, bevestigt u de dekselscharnieren aan de plint en schuift u het deksel in de scharnieren.

Sluit de platenspeler aan op een versterker met ingebouwde phono-voorversterker of een vrijstaande phono-voorversterker voor draaitafels met een magnetische cartridge. Sluit de massadraad aan, leg een LP of 45 op de platenspeler. en druk op de aan-schakelaar. Dat is het.

Als u de voorkeur geeft aan handmatige bediening, start en stopt de draaitafel wanneer de toonarm wordt verplaatst van of terugkeert naar de ruststand. Er is een schakelaar om de toonarm van vinyl omhoog en omlaag te brengen, en een andere schakelaar om de draaitafelsnelheid te wijzigen van 33 tpm naar 45 tpm en terug.

spindeckmax naast paul mccartney iii imagined

Luistertesten

Ik heb op twee manieren naar SpinDeck Max geluisterd, zowel met het uitstekende SpinBase-luidsprekersysteem van Andover Audio als gecombineerd met een systeem dat een NAD Phono-voorversterker PP-1 via een NAD Stereo-voorversterker S100 en een NAD Monitor Series-versterker 2400 in een paar vintage Bowers omvat. & Wilkins P5 vloerstaande luidsprekers.

Een nieuwe persing van het remixalbum van Paul McCartney in 2021 bevat herwerkte versies van nummers van het meest recente album van de artiest door een interessante variëteit aan jongere artiesten, waaronder Beck, St. Vincent, Dev Hynes van Blood Orange, Anderson .Paak en Robert Del Naja van Massale aanval. McCartney gaf iedereen toestemming om hun eigen muze te verwennen, en de SpinDeck Max kan gemakkelijk de lage en hoge frequenties aan die op deze nummers worden benadrukt.

spindeck max met spinbase

In de geest van Andover Audio’s eigen krattengraven in de liefdadigheidswinkel, probeerde ik een ongerept exemplaar van John Keating’s $ 1 voor het VK, een gemakkelijk te luisteren klassieker met herwerkingen van pophits als “Ticket to Ride”, “On Broadway” en ” Spaans Haarlem.” Uitgebracht in de London Records Phase 4 Stereo-serie, benadrukt de opname extreme kanaalscheiding, en de SpinDeck Max pronkt absoluut met de opnamegimmick met groot effect. De draaitafel deed het ook geweldig met een gebruikte kopie van Darryl Hall’s debuut solo-LP, geproduceerd door en met Robert Fripp, en benadrukte het samenspel tussen Fripp’s avontuurlijke productie en Hall’s soulvolle zang.

Wanneer de SpinDeck Max is gekoppeld aan Andover Audio’s SpinBase, heb je een uitstekend systeem dat vinyl afspeelt en streamt via Bluetooth voor ongeveer $ 1.000. Je kunt upgraden met de SpinSub-subwoofer van $ 299 en de op maat ontworpen SpinStand-platenstandaard van $ 199 voor de SpinBase die twee LP-opslagplanken bevat (of een plank voor LP’s en een voor de SpinSub). Andover Audio haalt alle giswerk uit de vergelijking voor nieuwe gebruikers met deze geïntegreerde opstelling.

Vinyl is terug en lijkt hier te blijven. De Andover Audio SpinDeck MAX is volledig gericht op luisteraars die absoluut gebruiksgemak willen gecombineerd met de voordelen van geweldig geluid. De meegeleverde Ortofon OM-10-cartridge is een solide artiest met uitstekende stereobeeldvorming. Dit is de perfecte introductie tot hoogwaardige audio voor nieuwe kopers, en een geweldig klinkende, redelijk geprijsde optie voor serieuze luisteraars die op zoek zijn naar een draaitafel in deze prijsklasse.

0 Shares:
You May Also Like