Amrobt MAX HEPA11 luchtreiniger review: schonere lucht is een klik verwijderd

71wlsukrexl. ac sl1500

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Eenvoudig te begrijpen luchtkwaliteitsmetingenWerkt met Amazon Alexa en Google AssistantRealtime monitoring van de luchtkwaliteit

nadelen

Identificeert geen verontreinigende stoffen in de lucht U kunt het gegevensbereik in de app niet aanpassen

Ons oordeel

De Amrobt MAX HEPA11 luchtreiniger is een betaalbaar, praktisch apparaat dat ervoor zorgt dat de lucht in uw huis gezond is om te ademen.

In de beste tijden is de luchtkwaliteit binnenshuis doorgaans slechter dan de lucht buiten. Maar met wildvuurrook die veel staten treft en het aanhoudende coronavirus dat ons binnenshuis houdt, kan de lucht in onze huizen op dit moment bijzonder slecht zijn. Een slimme luchtreiniger is een gemakkelijke manier om deze te monitoren en te verbeteren en is ronduit essentieel wanneer atmosferische fijnstof het openen van ramen ongezond maakt. De MAX HEPA11-luchtreiniger van Amrobt is een geweldige optie, met meerdere bedieningsmodi, gemakkelijk te begrijpen luchtkwaliteitsmetingen en app-bediening op afstand.

Het meet 10,6 x 11,8 x 19,2 inch (BxDxH) en weegt ongeveer 10 pond. Een draagbeugel maakt het relatief licht werk om van de ene kamer naar de andere te gaan als ik hem bijvoorbeeld ‘s nachts in mijn slaapkamer en overdag in de woonkamer wil houden.

De luchtreiniger maakt gebruik van een drielaags filtersysteem dat, volgens Amrobt, 99,97 procent van de verontreinigende stoffen in de lucht elimineert: een fijn voorfilter vangt grote deeltjes op zoals haar, huidschilfers van huisdieren en pluisjes; een actief koolfilter neutraliseert huisgeuren en er is een HEPA 11-filter voor fijne deeltjes zoals stof, pollen en schimmels. De 11 geeft de minimale efficiëntierapportagewaarde van het HEPA-filter aan, of MERV, dat de effectiviteit van een filter beoordeelt op een schaal van 1 tot 20. Een filter in de MERV 11 tot 16-laag betekent dat het meer dan 90 procent van de grote deeltjes en 70 tot 90 procent van de kleine deeltjes vangt. Elk filter moet volgens Amrobt 3 tot 4 maanden meegaan en de levensduur van het filter kun je in de Smart Life-app volgen.

amrobt luchtreiniger top

Een aanraakpaneel bovenop het apparaat bevat een aan / uit-knop, moduskiezer, timer en kinderslot. Deze laatste knop doet ook dienst als aan/uit-schakelaar voor de lichtring onder het paneel, die van kleur verandert om de huidige luchtkwaliteit aan te geven. U kunt de luchtreiniger ook bedienen en gedetailleerde luchtkwaliteitsgegevens krijgen door hem tijdens de installatie te koppelen met de Smart Life-app van derden.

Voordat u de luchtreiniger gaat gebruiken, moet u een paneel aan de achterkant verwijderen, het filter verwijderen en uit de plastic zak halen, het vervolgens terugplaatsen en het paneel terugplaatsen. De laatste voorbereidingsstap is om de luchtreiniger aan te sluiten en aan te zetten.

Om hem aan de app te koppelen, moet je een Smart Life-account maken en vervolgens de luchtreiniger toevoegen uit een lijst met ‘kleine apparaten’. De app scant naar je wifi-netwerk en vraagt ​​je om in te loggen. Er waren geen problemen met mijn installatieproces en het was binnen een paar minuten voltooid.

amrobt-app

Het hoofdscherm van de app bevat de huidige bedrijfsmodus, informatie over het weer buiten en de luchtkwaliteit, uw huidige luchtkwaliteit binnenshuis, inclusief uw PM2.5-meting (PM2.5 staat voor fijnstof met een diameter van minder dan 2,5 micrometer) en filtergebruik.

Er zijn ook een paar lijngrafieken aan de onderkant die uw PM2.5-niveaus voor buiten en binnen in kaart brengen voor context. Dit alles wordt weergegeven tegen een gekleurde achtergrond die uw luchtkwaliteit aangeeft: blauw is goed, geel is redelijk, rood is slecht. De kleuren weerspiegelen die op de lichtring van het apparaat.

De luchtreiniger heeft vier standen of “wind”-snelheden: Auto, Hoog, Midden en Slaap. Auto is misschien wel het handigst, omdat het automatisch schakelt tussen de andere drie snelheden op basis van de luchtkwaliteit. Als je liever hebt dat de luchtreiniger niet continu werkt, kun je de timerfunctie – in de app “aftellen” genoemd – instellen om hem na 2, 4 of 8 uur uit te schakelen. De app biedt ook een planningsfunctie, waar u geautomatiseerde in- en uitschakeltijden kunt instellen,

Amrobt beweert dat de luchtreiniger “ultrastil” is, en dat is waar als je hem alleen in de slaapstand gebruikt. In die stand draait de ventilator op een fluisterstille 25dB. Het bereikt een maximum van 55 dB in de hoge modus, wat dichter bij het volume van een draaiende koelkast ligt.

De luchtreiniger heeft een Clean Air Delivery Rate (CADR) van 235 CFM (400 m³/h). Dit weerspiegelt de doeltreffendheid ervan bij het verwijderen van luchtverontreinigende stoffen binnenshuis op basis van de grootte van de kamer en het volume schone lucht dat per minuut wordt geproduceerd. Over het algemeen geldt: hoe hoger het CADR-nummer, hoe effectiever de luchtreiniger is.

De Smart Life-app biedt een aantal slimme integratie-opties, waaronder Amazon Alexa, Google Assistant en DuerOS slimme apparaten (DuerOS is een minder bekend platform ontwikkeld door Baidu). Je kunt ook scènes en automatiseringen instellen met apparaten van derden, hoewel Amrobt niet zegt welke producten compatibel zijn.

Voor $ 190 is de MAX HEPA11-luchtreiniger een behoorlijke prijs. De metingen zijn in één oogopslag eenvoudig te begrijpen, en als je het eenmaal hebt ingesteld, vereist het weinig andere interactie dan het in- en uitschakelen. Het is ook stil, wat de kans vergroot dat u het aan de gang houdt, en dat is van cruciaal belang om uw lucht constant gezond te houden. Allemaal goede redenen om er serieus over na te denken.

0 Shares:
You May Also Like