Amazon’s vierde generatie Echo en Echo Dot kunnen nu beweging detecteren

amazon echo dot fourth gen main

Zou je willen dat je Amazon Echo slimme luidspreker automatisch de lichten aan zou doen wanneer iemand de kamer binnenkwam? Dankzij ultrasone technologie kunnen nieuwere Echo- en Echo Dot-luidsprekers nu precies dat.

Zogenaamde “bezettingsroutines” zijn niets nieuws voor met camera uitgeruste Echo Show-schermen, inclusief de derde generatie Echo Show 10 en tweede generatie Echo Show 8 en 5 apparaten. Maar nu kunnen sommige Echo-luidsprekers dezelfde truc uitvoeren zonder dat er een camera nodig is.

Zoals Amazon eerder aankondigde tijdens zijn hardware-evenement in de herfst, kunnen de vierde generatie Echo- en Echo Dot-luidsprekers (de vierde generatie Echo Dot met klok lijkt ook te tellen) nu echografie gebruiken om te detecteren of mensen in de buurt zijn, wat betekent dat je kunt instellen up Bezettingsroutines voor die twee apparaten.

Amazon echo speaker ultrasone bewegingsdetectie

Wat zijn bezettingsroutines? In een notendop, het zijn Alexa-routines die worden geactiveerd door een van twee dingen: de aanwezigheid van mensen of het ontbreken daarvan. U kunt bijvoorbeeld een bezettingsroutine maken waardoor Alexa de lichten in een kamer aandoet wanneer uw vierde generatie Echo Dot mensen detecteert die binnenkomen, terwijl een tweede routine de lichten uitschakelt wanneer de luidspreker geen beweging meer detecteert.

Amazon merkt op dat de echografie die wordt uitgezonden door Echo-luidsprekers niet door mensen kan worden gehoord (dat kan ik bevestigen), en dat de door ultrageluid aangedreven bewegingsdetectie volledig op het apparaat plaatsvindt. Dat gezegd hebbende, zodra beweging wordt gedetecteerd, zal Alexa de cloud pingen om bewegingsroutines te activeren.

Wil je het eens proberen? Hier leest u hoe u aan de slag kunt gaan.

Een bewegingsgestuurde routine maken op een vierde generatie Echo of Echo Dot

    Eerst moet u ervoor zorgen dat bewegingsdetectie is ingeschakeld op uw compatibele Echo-luidspreker. Open de Alexa-app, tik op het tabblad Apparaten, tik op Echo & Alexatik op een Echo-luidspreker en tik vervolgens op de Instellingen pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm. Je ziet een Bewegingsdetectie instelling onder de Algemeen kop als de spreker de functie ondersteunt. Tik erop en tik vervolgens op de schakelaar om in te schakelen. Vervolgens is het tijd om een ​​routine te creëren. Druk op Meer tabblad en tik vervolgens op routines, gevolgd door de knop “+” in de rechterbovenhoek. Ga je gang en geef de nieuwe routine een naam en tik vervolgens op Wanneer dit gebeurt > Slimme woningen tik vervolgens op een met echografie uitgeruste Echo of Echo Dot. (Mogelijk ziet u ook andere bewegingsdetecterende apparaten in de lijst, inclusief ondersteunde Echo-displays, bewegingssensoren en beveiligingscamera’s.) Selecteer of de routine wordt geactiveerd wanneer mensen worden gedetecteerd of gedetecteerd en tik vervolgens op Volgende. Uw nieuwe routine wordt standaard ‘Anytime’ uitgevoerd. Als u wilt dat de routine alleen op bepaalde dagen of op een bepaald tijdstip van de dag wordt geactiveerd (bijv. als het donker is), tikt u op Wijzigingen selecteer vervolgens specifieke dagen en/of tijden. Je kunt Alexa ook instellen om de routine te “onderdrukken” om te voorkomen dat deze te snel opnieuw wordt geactiveerd (hoewel, zoals ik zo dadelijk zal bespreken, door echografie aangedreven Occupancy Routines een ingebouwde afkoelperiode hebben). Voeg de acties toe die u wilt activeren wanneer uw Echo-luidspreker beweging wel (of niet) detecteert, van het inschakelen van lichten of het afspelen van muziek tot het vertellen van een grap of het lezen van de laatste krantenkoppen. Alles af? Kraan Sparen.

Nu, een paar dingen om in gedachten te houden over je nieuwe Alexa-routines met echografie.

Om te beginnen (en volgens Amazon) is ultrasone bewegingsdetectie ontworpen om “grote” bewegingen te detecteren (zoals mensen die een kamer binnenlopen), terwijl subtielere bewegingen (zoals zwaaien met je hand) waarschijnlijk onopgemerkt blijven.

Ook lijken door echografie geactiveerde Occupancy Routines een vrij lange afkoelperiode te hebben – ongeveer 30 minuten of zo, volgens mijn praktijktests. Ik heb contact opgenomen met Amazon voor meer informatie.

0 Shares:
You May Also Like