Amazon’s vernieuwde Alexa Voice Remote voor Fire TV voegt snelkoppelingen toe naar Netflix, Disney+

alexa voice remote

Wil je beginnen met streamen, , of op je Fire TV-apparaat zonder een heleboel menu’s te doorzoeken? Als dat zo is, roept de opnieuw ontworpen Alexa Voice RemoteRemove niet-productlink mogelijk uw naam.

De nieuwe Alexa-afstandsbediening (voor het eerst gespot door Janko Roettgers van Protocol) komt op 14 april voor $ 30 en ziet er ongeveer hetzelfde uit als de oudere versie die wordt geleverd met verschillende Fire TV-sticks, spelers en apparaten. Met een rond navigatiepad kunt u door de Fire TV-interface bladeren en items selecteren, terwijl de bedieningselementen Home, Back, Menu en afspelen er direct onder zitten. Met de rocker op de 2 x AAA-afstandsbediening op batterijen kun je het volume aanpassen op de meeste HDMI-CEC-aangesloten tv’s, AV-ontvangers en soundbars.

Wat de nieuwe afstandsbediening echter onderscheidt van zijn voorganger, zijn de veelbetekenende sneltoetsen met de logo’s van vier bekende videostreamingdiensten: Amazon Prime Video, Netflix, Disney+ en Hulu.

Tik gewoon op een van de knoppen om direct naar uw service te gaan, wat betekent dat u niet door menuschermen hoeft te zoeken of op een andere manier tijd verspilt aan het kijken.

alexa stem afstandsbediening detail

Het probleem met de prominent gemarkeerde sneltoetsen is natuurlijk dat je ze niet opnieuw kunt programmeren. Dat gezegd hebbende, ik ken minstens één technofoob (hey, Bubbe) die meer geneigd zou zijn om te streamen als haar afstandsbediening een grote “Netflix” -knop erop had.

Naast de snelkoppelingsknoppen voor streaming, heeft de nieuwe Alexa Voice Remote een opnieuw ontworpen Alexa-knop die nu blauw is en gemarkeerd is met het Alexa-logo (de oude knop had een eenvoudig microfoonpictogram).

Ten slotte springt een nieuwe Guide-knop je rechtstreeks naar kanaal- en programmalijsten voor live tv-services, zoals Sling, Philo en Pluto TV.

Natuurlijk is $ 30 voor de vernieuwde Alexa Voice Remote prijzig, aangezien je voor dezelfde prijs een Fire TV Stick Lite kunt kopen met de oude afstandsbediening. Dat gezegd hebbende, we hebben het over deze Amazon, dus de afstandsbediening zal de komende weken en maanden waarschijnlijk hoge kortingen krijgen. We stellen ons ook voor dat de nieuwe afstandsbediening zal worden verzonden met bestaande en/of toekomstige Fire TV-spelers en Fire TV Edition smart-tv’s, hoewel we nog niets concreets hebben gehoord.

De nieuwe Alexa Voice Remote is compatibel met de Fire TV Stick Lite, Fire TV Stick (2e generatie en nieuwer), Fire TV Stick 4K, Fire TV Cube (1e generatie en nieuwer) en Fire TV (3e generatie, met het “hanger”-ontwerp). Het is compatibel met 1e en 2e generatie Fire TV-apparaten, de 1e generatie Fire TV Stick of de huidige Fire TV Edition smart-tv’s.

0 Shares:
You May Also Like