Amazon’s nieuwe Fire TV Sticks worden sneller en goedkoper

firetvstick2020

Amazon werkt zijn $ 40 Fire TV Stick-streamingspeler voor het eerst sinds 2016 bij, waardoor het een veel snellere processor en HDR-video-ondersteuning krijgt. Het bedrijf lanceert ook een goedkopere optie, de Fire TV Stick Lite, die voor $ 30 zal worden verkocht.

Om mee te gaan met de nieuwe hardware, reviseert Amazon zijn Fire TV-software, met minder verwarrende submenu’s, nieuwe functies voor Alexa en een grotere nadruk op gebruikersprofielen.

Beide nieuwe Fire TV-sticks worden volgende week verzonden en pre-orders beginnen vandaag. Dit is wat je moet weten over de nieuwe line-up:

Nieuwe Fire TV-stick

De derde generatie Fire TV Stick (hierboven afgebeeld) ziet er identiek uit aan de vorige versie, maar Amazon zegt dat hij 50 procent sneller is. Elias Saba van AFTVNews meldt dat het een MediaTek MT8695D quad-coreprocessor gebruikt, die vergelijkbaar is met die van Amazon’s bestaande Fire TV Stick 4K. Snelheid was een belangrijk knelpunt voor de oude Fire TV Stick, maar de nieuwe zou veel vlotter moeten aanvoelen als hij de snelheid van de 4K-versie kan evenaren.

De nieuwe Fire TV Stick ondersteunt ook HDR-video en Dolby Atmos-audiodecodering, net als het 4K-model. Het verschil is dat de nieuwe Fire TV Stick geen 4K video of Dolby Vision HDR ondersteunt. (HDR-ondersteuning is in plaats daarvan beperkt tot HDR10 en HLG.) Voor die functies heb je de $ 50 Fire TV Stick 4K of de $ 120 Fire TV Cube nodig.

Fire TV Stick Lite

Voor $ 30 is de Fire TV Stick Lite het antwoord van Amazon op de Roku Express, die voor $ 29 wordt verkocht. En net als de budgetstreamer van Roku, maakt de Amazon-versie een groot compromis om die lagere prijs te halen: er zijn geen volume- of aan / uit-knoppen op de afstandsbediening, dus je hebt een tweede afstandsbediening nodig om die functies op je tv te bedienen.

firetvsticklite

Intrigerend is echter dat de Fire TV Stick Lite ook een nieuwe afstandsbedieningsknop met een tv-pictogram bevat, die de duurdere streamers van Amazon niet hebben. Met deze knop gaat u rechtstreeks naar de Fire TV-kanaalgids, die meerdere live tv-bronnen in één raster kan samenvoegen. Zonder de speciale knop moet je naar de gids navigeren via de softwaremenu’s van Amazon.

De Fire TV Stick Lite heeft verder dezelfde processor, HDR-ondersteuning en Wi-Fi 5-ondersteuning als de Fire TV Stick; beide apparaten ondersteunen Alexa-spraakopdrachten via een microfoonknop op hun afstandsbedieningen.

Nieuwe Fire TV-software

Wat de nieuwe software betreft, het lijkt erop dat Amazon de chaos in zijn huidige interface heeft herkend en stappen onderneemt om deze te stroomlijnen. Verschillende submenu’s zijn verwijderd (inclusief Uw video’s, films, tv-programma’s en apps) ten gunste van een enkel “Zoeken”-submenu, waar u nieuwe dingen kunt ontdekken om naar te kijken. Ondertussen verschijnen uw favoriete apps in een enkele strook op de menubalk en blijven ze permanent zichtbaar, zelfs als u naar andere submenu’s scrolt.

firetvsticku

De software ondersteunt ook maximaal zes gebruikersprofielen, en als je zegt “Alexa, ga naar mijn profiel”, kun je het apparaat instellen om je stem te herkennen en dienovereenkomstig te schakelen. Alexa zelf zal ook minder opdringerig zijn en slechts een deel van het scherm in beslag nemen als reactie op spraakopdrachten, en Amazon zegt dat het een “hub” zal toevoegen waar je kunt leren welke spraakopdrachten Alexa ondersteunt.

Amazon voegt ook ondersteuning toe voor videogesprekken, zodat je een Logitech-webcam kunt aansluiten voor Alexa-videogesprekken. (Amazon zegt dat het “in de loop van de tijd” ondersteuning zal toevoegen voor andere videochatdiensten zoals Zoom.)

De nieuwe software zal debuteren op de 2020 Fire TV Stick en Fire TV Stick Lite, en Amazon is van plan deze later dit jaar uit te rollen naar andere apparaten.

0 Shares:
You May Also Like