Amazon’s nieuwe Echo-luidsprekers krijgen een bolvormige make-over

new amazon echo

Amazon heeft zojuist nieuwe versies van zijn populairste Echo-apparaten uitgebracht, waaronder de vierde generatie Echo, Echo Dot en Echo Kids Edition, en ze hebben een gedurfde nieuwe bolvormige look.

Toonaangevend is de Echo ($ 100), die nu meer lijkt op een grote grapefruit (hij is 5,7 inch breed) dan een silo, met Alexa’s veelbetekenende lichtring aan de basis, zijn “actie”, volume- en microfoondempingsknoppen zitten helemaal bovenaan, en een 3,5 mm audio-aansluiting (ja, hij heeft er nog steeds een) aan de achterkant.

Nu beschikbaar voor pre-order in drie kleuren (krijt, staalblauw en houtskool), de Echo beschikt over een drie-inch neodymium-woofer en dubbele 0,8-inch tweeters, samen met Dolby-stereogeluid (versus monogeluid voor de vorige Echo). De nieuwe Echo deelt ook het handige vermogen van de Echo Studio om de akoestiek van de kamer te voelen en vervolgens de audio dienovereenkomstig aan te passen.

Aangedreven door Amazon’s nieuwe AZ1 Neural Edge-processor, die de responsiviteit van spraakherkenning verbetert, wordt de vernieuwde Echo nu geleverd met een ingebouwde Zigbee-radio (hetzelfde als de duurdere Echo Plus) en Bluetooth Low Energy (BLE)-ondersteuning, en hij bevat ook in het vermogen om te fungeren als een brug voor Amazon’s aankomende Sidewalk-buurtnetwerk, waardoor andere Sidewalk-apparaten zich kunnen aansluiten bij het low-power, lange-afstandsnetwerk.

Echo Dot en Echo Dot met klok

Ook beschikbaar voor pre-order vandaag zijn de vierde generaties van de Echo Dot ($50) en Echo Dot with Clock ($60), die hetzelfde bolvormige ontwerp hebben als de Echo, zij het kleiner (3,5 inch hoog en 3,9 inch breed).

nieuwe amazon echo dot 2

Net als bij de Echo bevinden de actie-, volume- en microfoondempingsknoppen van de Echo Dot zich bovenaan en een 3,5 mm audio-aansluiting aan de achterkant. De Echo Dot met klok heeft ondertussen in wezen hetzelfde LED-display als het origineel, dat uit de stoffen bekleding gluurt.

Amazon belooft “heldere zang” en “gebalanceerde bas” uit de 1,6-inch, naar voren gerichte driver van de Dot (horen is natuurlijk geloven). De Echo Dot neemt ook de Echo Dot met Clock’s “tap-to-snooze” -functie, waarmee je op de bovenkant van de luidspreker kunt tikken om alarmen te snoozen. (De grotere Echo krijgt ook de functie tikken om te snoozen.)

Echo Dot Kids-editie

Ten slotte wordt de nieuwe – en ja, ook bolvormige – Echo Dot Kids EditionRemove non-productlink ($ 60) geleverd met nieuwe panda- en tijgerprints en met een eenjarig Amazon Kids+-abonnement (de nieuwe versie van Amazon’s oudere, kindgerichte FreeTime-service).

echo dot kindereditie

De Echo Dot Kids Edition kan de stemprofielen van verschillende kinderen onthouden en overschakelen naar het profiel van dat kind, compleet met ouderlijk toezicht, wanneer Alexa de stem van het kind hoort. Beschikbaar “in de komende maanden”, zullen Alexa-kinderprofielen werken op elke Alexa-compatibele luidspreker in uw huis.

Een andere handige functie van de Kids Edition is Reading Sidekick, waarmee kleintjes “vloeiend kunnen worden en een liefde voor lezen kunnen kweken”. Zeg gewoon ‘Alexa, laten we lezen’ en Alexa begint met je kind te lezen en moedigt ze zelfs aan als ze een lastige passage tegenkomt. Net als bij Alexa’s functie voor kinderprofielen, zal Reading Sidekick de komende maanden arriveren.

De Echo Dot Kids Edition is nu beschikbaar voor pre-order en wordt (net als andere nieuwe Echo-luidsprekers) eind oktober verzonden.

0 Shares:
You May Also Like