Amazon’s Echo Show 10 heeft een gemotoriseerd display

De geheel nieuwe Echo Show 10 is misschien wel het grootste nieuws dat vandaag uit de brandslang van Amazon’s Devices & Services-evenement komt. Het nieuwe slimme display heeft een 10-inch touchscreen dat rond de basis draait, zodat het altijd binnen uw gezichtslijn is. Amazon zegt dat het ook Netflix-ondersteuning toevoegt, zodat je geen seconde hoeft te missen terwijl je anders bezig bent met het koken van het avondeten.

Om privacykwesties weg te nemen, zegt Amazon dat het nieuwe slimme display trianguleert op een menselijke figuur, niet op gezichtsherkenning, en dat de kunstmatige intelligentieverwerking die nodig is om de truc uit te voeren, wordt uitgevoerd op het apparaat, niet in de cloud. Je kunt de functie ook uitschakelen met het spraakcommando “Alexa, beweging uitschakelen”. De ingebouwde camera kan worden uitgeschakeld door een mechanische sluiter voor de lens te schuiven.

Amazon echo show 10

De roterende weergavefunctie werkt ook met videogesprekken (Skype en Alexa Calling nu, Zoom en Amazon Chime voor videoconferenties later dit jaar), zodat je in het zicht blijft van de 13-megapixel groothoekcamera terwijl je door de kamer beweegt . Met een nieuwe functie genaamd Alexa Group Calling kun je groepen van maximaal acht vrienden en familieleden maken, zodat je ze allemaal tegelijk kunt bereiken door te zeggen: “Alexa, bel mijn familie.”

Net als een toenemend aantal Echo-apparaten, beschikt de Echo Show 10 over een Zigbee smart home-hub, zodat je een routine kunt instellen die automatisch de lichten aandoet wanneer je een kamer binnenkomt. Er is ook een Bluetooth Low Energy-radio aan boord, evenals een Amazon Sidewalk-knooppunt (je kunt meer lezen over het nieuwe buurtnetwerk van Amazon op deze link).

De Echo Show 10 kan een live feed van elke andere Echo Show weergeven, met de mogelijkheid om de kamer te pannen en in te zoomen. Wanneer je niet thuis bent en Alexa Guard hebt ingeschakeld, kan het slimme display van de bovenste plank van Amazon in een “sentry”-modus gaan die de kamer periodiek verschuift en je een waarschuwing stuurt als de camera iemand in zijn gezichtsveld detecteert. Je kunt meer leren over hoe de Echo Show 10 is ontwikkeld op de website van Amazon.

De Echo Show 10 kost $ 250 en is volgens Amazon op tijd beschikbaar voor het kerstinkopenseizoen. Het bedrijf kondigde ook de vierde generatie van zijn Echo, Echo Dot, Echo Dot met klok en Echo Kids-edities aan, waarover u in dit verhaal kunt lezen.

0 Shares:
You May Also Like