Amazon’s Echo Frames hebben me geholpen om met tinnitus om te gaan

amazon echo frames

Ik had weinig interesse in de Alexa-enabled Echo FramesVerwijder niet-productlink totdat Amazon me een paar leende voor beoordeling. Immers, heeft iemand Alexa echt nodig in zijn bril? Maar terwijl ik nog steeds nadenk over de verdiensten van Alexa die de hele dag bezig is, heb ik ten minste één overtuigend gebruik gevonden voor de slimme bril van Amazon: als een verrassend effectief hulpmiddel bij tinnitus.

Eerst wat achtergrondinformatie: ik heb al ongeveer zes maanden last van milde tot matige tinnitus – of oorsuizen, voor degenen die het geluk hebben het niet te weten. Kortom, het is een hoge “” met verschillende gradaties van toonhoogte en luidheid. Op goede dagen hoor ik het geluid nauwelijks; op slechte dagen, het is vrij veel in mijn gezicht.

Tinnitus is een verontrustend veelvoorkomende aandoening, en het is meestal een symptoom van gehoorverlies, hetzij natuurlijk (vanwege het ouder worden – ik ben 52) of anderszins (zoals een opgedraaide koptelefoon met lange blootstelling). Andere oorzaken variëren van oorinfecties en bepaalde medicijnen (inclusief NSAID’s, zoals aspirine) tot hoge bloeddruk en zelfs (eek!) hersentumoren. Terwijl sommige aanvallen van tinnitus tijdelijk zijn, zijn andere permanent.

Er is geen remedie voor tinnitus (althans, nog niet), maar er zijn behandelingen, en een van de meest voorkomende zijn in-ear-apparaten, vergelijkbaar met hoortoestellen, die speciaal afgestemde geluiden uitzenden die het gerinkel in uw oren maskeren.

echo frames kant

Naast een in-ear apparaat (dat meestal wordt voorgeschreven door een audioloog), kun je ook gewoon een headset of zelfs een luidspreker gebruiken om de rustgevende geluiden te produceren. Maar overdag rondlopen met een tjilpende Bluetooth-luidspreker (cricketgeluiden werken het beste voor mij) of AirPods die in je oren zitten, kan lastig zijn om te beheren, om nog maar te zwijgen van het afleiden van anderen.

Voer Amazon’s Echo Frames inVerwijder de niet-productlink, die – naast de ingebouwde Alexa – ook beschikt over vier “microspeakers” ingebouwd in de armen (ook bekend als “tempels”) van de bril, twee voor elk oor. Deze openluchtluidsprekers zijn ontworpen om geluid naar uw oren te leiden (met behulp van een technologie die “beamforming” wordt genoemd), en als u het volume goed instelt, bent u de enige die het geluid hoort.

Wanneer ze via Bluetooth met je telefoon zijn verbonden, werken de Echo Frames ($ 250) heel erg als een Bluetooth-koptelefoon, en het is eenvoudig genoeg om je favoriete tinnitus-maskerende geluid te bellen en ze via de microspeakers van de Frame te streamen.

Sterker nog, de Frames zijn onopvallend; Ik voel me niet zelfbewust als ik ze voor mijn familie of op straat draag. Voor de buitenwereld draag ik gewoon een bril (en daar kun je ook lenzen op sterkte voor bestellen).

Nu kunnen de Echo Frames het geluid van een fatsoenlijke Bluetooth-headset niet dupliceren (om te beginnen hebben ze een beetje basarm), maar ze zijn prima voor een afspeellijst met tinnitus-maskerende nummers, met net genoeg volume om te geven ik wat rust.

Natuurlijk is de levensduur van de batterij een probleem. Ik heb ontdekt dat de batterijen van de Echo Frames leeg zijn na ongeveer vier uur continu afspelen (overeenkomend met de schattingen van Amazon). Gelukkig zijn de frames die ik heb getest vrij snel opgeladen, over het algemeen springen ze binnen een uur of zo terug naar 80 procent opgeladen, en de looptijd van vier uur is over het algemeen voldoende om de ergste opflakkeringen van tinnitus aan te pakken.

Het is vermeldenswaard dat de Echo Frames niet de enige bril zijn met ingebouwde luidsprekers. Er is ook de Bluetooth-enabled Bose FramesRemove non-product link, die wordt geleverd met ingebouwde Bose-luidsprekers, terwijl Ray-Ban zijn camera- en speaker-uitgeruste Stories-bril biedtRemove non-product link voor Facebook. Ik heb die frames niet geprobeerd, maar ze zouden ook kunnen werken.

Ik moet mijn volledige Amazon Echo Frames-recensie nog afmaken (blijf op de hoogte), maar als hulpmiddel bij tinnitus krijgen ze een vroege duim omhoog van mij; inderdaad, ik heb mijn eigen paar al besteld.

Ben schrijft al meer dan 20 jaar over technologie en consumentenelektronica. Ben levert sinds 2014 een bijdrage aan PCWorld en kwam in 2019 bij TechHive, waar hij werkt aan slimme luidsprekers, soundbars en andere slimme en thuisbioscoopapparaten. Je kunt Ben volgen op Twitter.

0 Shares:
You May Also Like