Amazon’s betaalbare stand-by back-upstroom levert te weinig op

amazonbasics amazon image

De AmazonBasics 12-outlet uninterruptible power supply (UPS) ondersteunt maximaal 450 watt aangesloten apparatuur, die het kan voorzien van voldoende batterijvermogen om een ​​torencomputersysteem, monitor en randapparatuur ongeveer 3 tot 10 minuten te laten werken. Door deze vertraging kan een computer automatisch worden afgesloten met behulp van ingebouwde functies in de besturingssystemen of software voor macOS en Windows als de stroomvoorziening niet snel genoeg wordt hersteld.

Voor een mid-range computersysteem dat ongeveer 200 watt verbruikt, is de geschatte 10 minuten runtime bij die belasting meer dan genoeg. Voor een meer energie-intensief systeem met een trekkracht van 400 watt, biedt de batterijduur van ongeveer drie minuten mogelijk niet genoeg tijd om een ​​volledige uitschakeling te voltooien. Boven 400 watt moet u een UPS met hoge capaciteit vinden die de elektrische belasting bij normaal bedrijf aankan. (Zoek de specificaties op apparaten of op sites van fabrikanten voor alle apparatuur die u wilt aansluiten op de stopcontacten met batterijvoeding, en tel hun wattage bij elkaar op om een ​​maximale belastingsfactor te krijgen.)

Amazon biedt een breed scala aan producten in zijn AmazonBasics-assortiment die een niet-Amazon-merknaamfabrikant op de doos inruilen voor ogenschijnlijk een lagere prijs voor iets van hoge kwaliteit. In dit geval schiet de belofte echter tekort. Hoewel het apparaat werkt zoals verwacht, is het niet prijsconcurrerend met merknamen die meer bieden: meer functies, meer vermogen en een langere garantie. Bij de introductie was de UPS bijna $ 30 goedkoper en concurrenten in dezelfde klasse waren $ 10 tot $ 20 meer.

amazonbasics ups 450w 12 stopcontacten fleishman

Het heeft ook een fout die voor sommige kopers een niet-starter kan zijn: als de batterij tijdens een storing volledig leeg raakt, zal de UPS zichzelf niet opnieuw opstarten zodra de wisselstroom weer begint te stromen. Dit is niet exclusief voor Amazon’s UPS, maar het is een andere bepalende factor bij het doen van een aankoop.

Biedt de basis voor blips en uitval

Dit is een standby-UPS die de batterij naar behoefte activeert, ook wanneer de lijnspanning daalt (een “brownout”) en om stroom te leveren tijdens een stroomstoring (een “black-out”). Het bevat ook bescherming tegen korte spanningssprongen op dezelfde manier als een stand-alone overspanningsbeveiliging.

Dit soort UPS is goedkoper dan een line-interactief model, dat de stroom continu conditioneert, inclusief het verwijderen van pieken, zonder op de batterij te leunen. Een stand-by-eenheid zou het voordeel moeten hebben van lagere kosten en werkt prima in de meeste normale omstandigheden, ook al duurt het langer om stroom te krijgen dan een lijninteractieve UPS. Als u regelmatig stroomproblemen en korte stroomonderbrekingen heeft, is een line-interactief model een must en de extra kosten waard. (In sommige online certificeringsaanvragen beschrijft Amazon dit model als interactief, maar al zijn marketing en de meegeleverde handleiding geven aan dat het een stand-by-eenheid is.)

Amazon rust de UPS uit met 12 stopcontacten, waarvan er zes zijn aangesloten op zowel overspanningsbeveiliging als back-upstroom, terwijl de andere zes alleen overspanningsbeveiliging bieden. Dit is typisch voor UPS’en, waardoor u twee soorten voordelen in één model kunt krijgen.

amazonbasics software shutdown configuratie

Het stopcontactpatroon ligt een beetje dicht bij elkaar als je meerdere apparaten hebt die afhankelijk zijn van de muur-wrat-stijl van de AC-adapter. De UPS heeft stopcontacten op een onderlinge afstand van 2,25 inch aan beide uiteinden van beide rijen met zes stopcontacten, en vier in het midden op een onderlinge afstand van 1,25 inch. De stopcontacten zijn op de juiste afstand van elkaar geplaatst voor standaard 2-polige en 3-polige snoeren die in de elektronica worden gebruikt.

Eenvoud is het sleutelwoord op dit model, dat een enkele knop aan de bovenkant heeft om het apparaat aan en uit te zetten, en ook om alarmgeluidsinstellingen te beheren. De LED licht groen op bij normaal gebruik en knippert (samen met piepjes) wanneer hij in de batterijmodus staat en wanneer de batterij bijna leeg is.

Dit Amazon-model produceert een gesimuleerde, “getrapte” of dikke sinusgolf voor de output van wisselstroom (AC), in plaats van de vloeiende sinusgolf die uit een stopcontact komt – en die kan worden geproduceerd door duurdere UPS-modellen. Een gesimuleerde sinusgolf kan slecht interageren met computers die moderne voedingen gebruiken met actieve vermogensfactorcorrectie (PFC), wat mogelijk een hoog piepgeluid en voortijdige slijtage van componenten kan veroorzaken. Voor spanningscorrectie en korte perioden zal dit waarschijnlijk geen probleem veroorzaken. Maar als u dure hardware heeft of vaak last heeft van stroomuitval en korte stroomonderbrekingen, kies dan een pure sinusgolf-UPS, vaak een kenmerk van lijninteractieve UPS-systemen.

Sluit de UPS aan op een Mac of Windows-pc met behulp van een meegeleverde USB-kabel (Type A aan de computerzijde), en u kunt functies in het besturingssysteem of via meegeleverde software gebruiken om de UPS-status te bewaken en een automatische uitschakelprocedure in te stellen.

amazonbasics amazon usb-poort

De software die Amazon aanbiedt, biedt aanvullende statistieken en andere bedieningselementen. Hoewel productrecensenten van Amazon zeiden dat de software het mogelijk maakt om bepaalde elektrische functies op laag niveau af te stemmen, was dat niet aanwezig in de nieuwste release. De software wordt niet genoemd in de meegeleverde handleiding en moet worden gedownload van de UPS-productpagina bij Amazon, waar de link voor macOS- en Windows-versies in kleine letters staat.

De fabrikant van stroomapparatuur CyberPower vervaardigt deze AmazonBasics UPS en maakt de bijbehorende software, op basis van online deponeringen en de copyrightvermelding in de software. Verbijsterend genoeg voor een grote fabrikant van apparatuur, is de macOS-versie van de software geen “ondertekende” release. Probeer de software te starten en macOS waarschuwt je dat het van een “onbekende ontwikkelaar” is en zal niet doorgaan.

De ontwikkelaar slaagde er niet in om door een zeer lage drempel te gaan om deel uit te maken van Apple’s ontwikkelaarsprogramma (maar liefst $ 99 per jaar) en de software door een digitaal ondertekeningsproces te laten lopen dat het bestand maakt tegen het optreden als een Trojaans paard, naast andere malwarepotentieel. Gewone gebruikers zullen de waarschuwing verwarrend vinden en geen speciale volgorde van stappen kennen waarmee de software kan worden geïnstalleerd.

Hoewel het AmazonBasics-model werkt met Windows- en macOS-energiebeheerfuncties, is een extra functie van de aangepaste software dat u hiermee rechtstreeks audio-instellingen kunt configureren voor wanneer de UPS piept of een continu geluid produceert. Slechts enkele van die opties zijn toegankelijk via de aan/uit-knop van het apparaat. (Een meer up-to-date versie van de software rechtstreeks van CyberPower biedt meer functies en lijkt volledig compatibel te werken.)

amazonbasics software alarmconfiguratie

We hebben niet kunnen bepalen welk niveau van overspanningsbeveiliging in de UPS is ingebouwd en of deze de stroomtoevoer stopt zodra de beschermende componenten zijn versleten. Die bescherming kan versleten raken; het hangt af van de kwaliteit van de stroomvoorziening van het lokale nutsbedrijf en andere factoren. Sommige overspanningsbeveiligingen en standby-UPS’en kiezen ervoor om de stroom te laten stromen, maar ze hebben een “beschermde” LED die uitgaat wanneer dat gebeurt. (Amazon reageerde niet op een vraag en ook de door het bedrijf ingediende elektrische certificeringen gaven geen antwoord.)

Amazon biedt een vrij schamele beperkte garantie van één jaar, inclusief reparatie of vervanging van het apparaat voor fabricagefouten, en reparatie of vervanging van maximaal $ 75.000 aan correct aangesloten gedekte elektronica als er schade optreedt terwijl de UPS op de juiste manier is aangesloten op de voeding. Eigenaren hebben 30 dagen om een ​​incident in te dienen. De garantiegegevens zijn niet bij het product inbegrepen, maar zijn alleen beschikbaar als download van de Amazon-productpagina.

Voor de prijs die Amazon de AmazonBasics 12-output, 450 W UPS aanbiedt, zou je in plaats daarvan een concurrerend product moeten overwegen van de white-label fabrikant die dit model voor Amazon heeft geproduceerd: CyberPower. De CyberPower EC850LD kost ongeveer hetzelfde voor $ 78,95. Het heeft 12 stopcontacten, op identieke afstand van de AmazonBasics-eenheid, en biedt een 510W-batterij in plaats van een 450W-batterij.

Het CyberPower-model heeft een LCD-scherm voor gemakkelijk afleesbare oplaad- en andere stroominformatie, een beperkte garantie van 3 jaar/$ 100.000 (hoewel met strengere voorwaarden voor aangesloten apparatuur) en een “Eco” -modus die kan worden ingeschakeld voor stroomvoorziening randapparatuur uit wanneer de UPS detecteert dat een aangesloten computer is uitgeschakeld. Het heeft dezelfde beperking voor automatisch herstarten als de batterij volledig leeg is. CyberPower bevat een latere versie van zijn UPS-beheersoftware, maar het lijdt ook onder het feit dat het geen correct ondertekende app is in zijn macOS-versie.

het komt neer op

Hoewel er niets bijzonders mis is met de AmazonBasics 12-output 450W Standby UPS, biedt het niet genoeg koopjes, functies of zelfs garantie om het aan te bevelen tegen andere modellen in zijn klasse.

0 Shares:
You May Also Like