Amazon’s Astro zet Alexa op wielen

astro moving around home

Amazon’s eerste thuisrobot, Astro genaamd, lijkt meer op ‘robotmeisje Mathilda’ dan op de hondenvriend van het gezin. De tweewielige robot heeft een door Alexa aangedreven slim display, een camera gemonteerd op een periscoop en voldoende computervisie, sensoren en kunstmatige intelligentie om met mensen te communiceren en autonoom door je huis te patrouilleren. Astro reageert op stemmen met beweging en eenvoudige gezichtsuitdrukkingen met cartoonachtige ogen.

Astro gebruikt simultane lokalisatie en mapping (SLAM)-technologie om door het interieur van een huis te navigeren op dezelfde manier als geavanceerde robotstofzuigers. Amazon zegt dat dit het zal helpen zich aan te passen aan de veranderende omgeving van een huis, waardoor het kan reageren op obstakels die de laatste keer dat het door een gebied ging, misschien niet in de weg stonden. De robot kan ook gevaren voor zichzelf detecteren, zoals trappen, en hij kan automatisch remmen als een huisdier of een voorwerp ervoor beweegt terwijl het in beweging is.

astro periscoop camera

Amazon zegt dat Astro kan worden getraind om familieleden te herkennen en dat het herinneringen kan afgeven en kan reageren op inkomende telefoontjes. Kijk naar een tv-programma, luister naar muziek of start een videogesprek en de robot volgt je door het hele huis, waarbij het scherm en de camera op je gezicht gericht zijn. Laat iets in de laadbak aan boord vallen en je kunt Astro vertellen om het bij een specifieke persoon af te leveren.

De autonome robot kan worden geïntegreerd met een Ring Alarm-beveiligingssysteem, zodat Astro, als u zich abonneert op de Ring Protect Pro-bewakingsservice, in uw huis kan patrouilleren tijdens uw afwezigheid en proactief kan reageren op beweging en andere sensorgebaseerde gebeurtenissen. Het kan je ook liveweergaven laten zien van de kamers die het binnenkomt, video-opnames opslaan in je Ring-cloudopslag en een waarschuwing sturen als het een niet-herkende persoon in je huis detecteert.

Je kunt de periscoopcamera van Astro gebruiken om dingen te controleren die anders te hoog zouden zijn voor de robot om te ‘zien’. In een videopresentatie liet Amazon Astro zien of er een kachel aan was blijven staan.

astro veroudering op zijn plaats

Verzorgers op afstand zijn mogelijk geïnteresseerd in Astro’s vermogen om ouders die ouder worden op hun plaats in te checken, ervoor te zorgen dat ze actief zijn en de Drop In-functie van Amazon gebruiken om verbonden te blijven. De robot kan ook worden geïntegreerd met de nieuwe Alexa Together-service die 24/7 toegang biedt tot lokale diensten als hun dierbaren dringende hulp nodig hebben.

Privacybescherming

Amazon zegt dat Astro voornamelijk verwerking aan boord zal gebruiken om bekende gezichten te leren kennen, om de privacy te verbeteren. Net als bij andere door Alexa aangedreven slimme schermen en luidsprekers, heeft de robot fysieke knoppen die de ingebouwde microfoons en camera kunnen uitschakelen. Een LED bovenop de periscoopcamera licht op wanneer hij zijn wake-word hoort en wanneer hij audio of video naar de cloud streamt.

Amazon zegt dat Astro kan worden getraind om familieleden te herkennen en dat het herinneringen kan afgeven en kan reageren op inkomende telefoontjes. Kijk naar een tv-programma, luister naar muziek of start een videogesprek en de robot volgt je door het hele huis, waarbij het scherm en de camera op je gezicht gericht zijn. Laat iets in de laadbak aan boord vallen en je kunt Astro vertellen om het bij een specifieke persoon af te leveren. Gezichtsherkenning zal worden uitgevoerd met verwerking op het apparaat om de privacy te verbeteren, aldus Amazon.

Zodra Astro je huis in kaart heeft gebracht, kun je kamers als ‘buiten de grenzen’ aanwijzen. De robot zal die ruimte dan niet betreden en zal de ruimte automatisch verlaten als hij er handmatig in wordt geplaatst.

Beschikbaarheid

Amazon verwacht Astro later dit jaar te verzenden als onderdeel van het Day 1 Editions-programma voor een introductieprijs van $ 999,99, inclusief een abonnement van zes maanden op Ring Protect Pro. De normale prijs van de robot is $ 1.449,99 en zal vermoedelijk niet Ring Protect Pro bevatten. We hopen later dit jaar een praktische beoordeling van Astro te kunnen geven.

0 Shares:
You May Also Like