Amazon’s advertentie-ondersteunde IMDb TV heeft zojuist een nieuwe naam gekregen

Bosch Legacy

“Eye em dee bee tee vee.” Dat rolt niet echt van de tong, maar Amazon hoopt op de nieuwste rebranding voor zijn freeadvertentie-ondersteunde streaming video-service blijkt gemakkelijker te zeggen.

Door het afschaffen van de oude IMDb TV-naam (die zelf een rebranding was van IMDb Freedive, zoals Deadline opmerkt), noemt Amazon nu zijn advertentie-ondersteunde streamer Freevee, een spel op … nou, je kunt het waarschijnlijk wel raden.

Amazon kondigde de naamswijziging woensdagochtend aan, terwijl het ook beloofde het aantal originele shows dit jaar met 70 procent te verhogen.

Onder de IMDb TV’s, Freevee’s huidige aanbod is , een show over een tiener die werkt als spion voor MI6; ; en , een spin-off.

Volgende maand komt , zelf een spin-off van de populaire serie van Amazon Prime Video, terwijl er ook meer script- en realityshows van onder meer Dick Wolf, Clea DuVall en maker Mike Schur op de tap staan. De service springt ook in films, waaronder een komedie genaamd Brenda Song in de hoofdrol.

IMDb, eigendom van Amazon, onthulde de door advertenties ondersteunde streamer voor het eerst in 2019 als IMDb Freedrive; binnen zes maanden onderging de dienst zijn eerste make-over en werd IMDb TV.

Die naam was onhandelbaarder (zes lettergrepen!) dan de eerste, en Amazon plaagde de tweede rebranding een paar maanden geleden.

Met de opnieuw gelanceerde Freevee en grootse plannen voor originele programmering, verdubbelt Amazon zijn inspanningen op het gebied van AVOD (ad-supported video on demand). De markt voor freeadvertentie-ondersteunde streaming is positief in opkomst, met mensen als Roku, Crackle, Tubi en Pluto TV die allemaal strijden om een ​​stukje van de taart.

Hoewel de nieuwe naam “Freevee” een beetje op de neus is, dient het wel om het merk te distantiëren van de Internet Movie Database, een legendarische webbestemming die onhandig leek voor videostreaming. Persoonlijk vond ik het altijd vreemd dat het nieuwe huis van Bosch op IMDb zou staan; een aparte Freevee-service is logischer. (Het is vermeldenswaard dat IMDb zelf nergens heen gaat.)

Laten we nu eens kijken of Amazon deze keer bij de naam kan blijven.

0 Shares:
You May Also Like