AmazonBasics 360-watt Standby UPS-beoordeling: u zult betere waarden vinden

amazonbasics 600va 360 watt ups primary

De AmazonBasics Uninterruptible Power Supply (UPS) met 8 stopcontacten ondersteunt maximaal 360 watt aangesloten apparatuur, die het kan voorzien van voldoende batterijvermogen om een ​​bescheiden computersysteem met een kleinere monitor ongeveer 3 tot 10 minuten te laten werken. Door deze vertraging kan een computer automatisch worden afgesloten met behulp van ingebouwde functies in de besturingssystemen of software voor macOS en Windows als de stroomvoorziening niet snel genoeg wordt hersteld.

Dit is een standby-UPS die een gesimuleerde sinusgolf produceert – de verandering in spanning van negatief naar positief en terug in wisselstroom (AC) – dus het wordt niet aanbevolen voor de meeste moderne computersystemen die een voeding gebruiken die een soepelere, of “pure” sinusgolfuitgang van een UPS. Stand-by UPS’en hebben ook een korte vertraging bij het overschakelen van lijnvoeding naar hun interne batterij, wat voor sommige apparatuur te lang kan zijn.

Beschouw deze AmazonBasics UPS in plaats daarvan als een optie om netwerkhardware in stand te houden tijdens een stroomstoring, evenals om pieken te blokkeren en stroom te versterken tijdens stroomstoringen naar apparatuur. Dat kan een breedbandmodem, wifi-gateway en ethernet-switch zijn die samen minder dan 100 watt aan stroom verbruiken.

Dat zou dit apparaat in staat stellen om snelle uitval te overbruggen en de stroom tot 20 minuten aan de gang te houden op basis van schattingen van Amazon. (Zoek de specificaties op apparaten of op sites van fabrikanten voor alle apparatuur die u wilt aansluiten op de stopcontacten met batterijvoeding en tel hun wattage bij elkaar op om een ​​maximale belastingsfactor te krijgen.)

Amazon biedt een breed scala aan producten in zijn AmazonBasics-assortiment die een niet-Amazon-merknaamfabrikant op de doos inruilen voor ogenschijnlijk een lagere prijs voor iets van hoge kwaliteit. Die belofte schiet hier tekort. Hoewel dit apparaat werkt zoals verwacht, is het niet prijsconcurrerend met merknamen die meer bieden: meer functies, meer vermogen, een langere garantie.

amazonbasics 600va 360 watt ups

Biedt de basis voor netwerkapparaten

Dit is een standby-UPS die de batterij naar behoefte activeert, ook wanneer de lijnspanning daalt (een “brownout”) en om stroom te leveren tijdens een stroomstoring. Het bevat ook bescherming tegen korte spanningssprongen op dezelfde manier als een stand-alone overspanningsbeveiliging.

Dit soort UPS is goedkoper dan een line-interactief model, dat de stroom continu conditioneert, en het kan stroomuitval aanvullen en kleine pieken verwijderen zonder op de batterij te leunen. Een stand-by-eenheid zou het voordeel moeten hebben van lagere kosten en zou onder de meeste normale omstandigheden prima moeten werken. Omdat het echter langer duurt om stroom te krijgen dan een lijn-interactieve UPS, schakelt deze mogelijk niet snel genoeg over op de batterij om te voorkomen dat een computer crasht.

Amazon rust de UPS uit met acht stopcontacten, waarvan er vier zijn aangesloten op zowel overspanningsbeveiliging als back-upstroom, terwijl de andere vier alleen overspanningsbeveiliging bieden. Dit is typisch voor UPS’en, waardoor u twee soorten voordelen in één model kunt krijgen.

Het uitlaatpatroon ligt een beetje dicht bij elkaar als je meerdere apparaten hebt die afhankelijk zijn van de muur-wrat-stijl van de DC-adapter. De UPS heeft één stopcontact in elke groep van vier die 2,25 inch verwijderd is van de volgende groep van drie, die 1,25 inch uit elkaar ligt. De stopcontacten zijn op de juiste afstand van elkaar geplaatst voor standaard 2-polige en 3-polige snoeren die in de elektronica worden gebruikt.

Eenvoud is het sleutelwoord op dit model, dat een enkele knop aan de bovenkant heeft die het apparaat in- en uitschakelt en ook enkele alarmgeluidsinstellingen beheert. De LED licht groen op bij normaal gebruik en knippert (samen met piepjes) wanneer hij in de batterijmodus staat en wanneer de batterij bijna leeg is.

Het mist een waarschuwing voor bedradingsfouten, een leuke extra op de meeste UPS’en die u kunnen waarschuwen voor gevaarlijke problemen met de huisbedrading.

amazonbasics software alarmconfiguratie

Dit Amazon-model produceert een gesimuleerde, “getrapte” of dikke sinusgolf voor het uitgangsvermogen van wisselstroom (AC), zoals eerder opgemerkt, in plaats van de vloeiende sinusgolf die uit een stopcontact komt – en die kan worden geproduceerd door iets meer dure UPS-modellen. Een gesimuleerde sinusgolf kan slecht interageren met computers die moderne voedingen gebruiken met actieve vermogensfactorcorrectie (PFC), die stroom efficiënter gebruiken en automatisch de spanning kunnen aanpassen zonder handmatige schakelaars of aanpassingen in voedingssystemen die in verschillende landen worden gebruikt.

Voor spanningscorrectie en korte tijdsperioden zal een getrapte sinusgolf waarschijnlijk geen substantiële problemen veroorzaken, maar de voeding kan een hoog piepend geluid produceren. Als u echter dure hardware heeft of vaak last heeft van stroomuitval en korte stroomonderbrekingen, kiest u een pure sinusgolf-UPS, vaak een kenmerk van lijninteractieve UPS’en. Het is de vaak slechts iets hogere prijs waard met moderne UPS’en om mogelijke schade aan de stroomvoorziening te voorkomen. Line-interactieve units schakelen ook aanzienlijk sneller over op batterijvoeding dan de meeste standby-units, waardoor de mogelijkheid wordt voorkomen dat een computer crasht door een korte afwezigheid van sap.

Controleer uw computersysteem om te zien of het actieve PFC gebruikt; het wordt soms vermeld in een lijst met technische specificaties van de fabrikant, maar vaak moet je graven om de informatie te vinden. Een voeding die automatisch schakelt tussen spanningen die worden gebruikt door de voedingssystemen van verschillende landen zonder dat een schakelaar hoeft te worden ingesteld, maakt vrijwel zeker gebruik van actieve PFC.

Als u de UPS met een computer gebruikt, kunt u deze aansluiten via een meegeleverde USB-kabel en software installeren die door Amazon wordt geleverd, of u kunt vertrouwen op opties die in het besturingssysteem zijn ingebouwd. Dit omvat meldingen wanneer de stroom uitvalt, wanneer de batterij begint te werken of wanneer de batterij bijna leeg is, evenals het activeren van een automatische uitschakeling.

amazonbasics software shutdown configuratie

De software die Amazon biedt, biedt aanvullende statistieken en andere besturingselementen die verder gaan dan die ingebouwd in macOS en Windows. Hoewel productrecensenten van Amazon zeiden dat de software het mogelijk maakt om bepaalde elektrische functies op laag niveau af te stemmen, was die functie niet aanwezig in de nieuwste release. De software wordt ook niet genoemd in de meegeleverde handleiding en moet worden gedownload van de UPS-productpagina bij Amazon, waar de link voor macOS- en Windows-versies in kleine letters staat.

Amazon contracteert vaak derden om zijn AmazonBasics-merkgoederen te maken, en CyberPower is de maker van deze UPS, die sterk lijkt op sommige CyberPower-modellen. Net als de software van CyberPower, wordt de AmazonBasics-download voor macOS niet vrijgegeven met behulp van een standaard, veilige methode die Apple biedt om de installatie van malware te voorkomen, en die een ontwikkelaar slechts $ 99 per jaar kost om mee te doen. Mac-gebruikers zullen verbijsterd zijn om te proberen om de software te starten, waarvoor een speciale volgorde in macOS vereist is om beveiligingsmaatregelen te omzeilen die voorkomen dat dergelijke “niet-ondertekende” software wordt uitgevoerd.

Hoewel het AmazonBasics-model werkt met Windows- en macOS-energiebeheerfuncties, is een extra functie van de aangepaste software dat je direct enkele audio-instellingen kunt configureren voor wanneer de UPS piept of een continu geluid produceert. De hardware-aan/uit-knop biedt toegang tot slechts enkele van die functies. (Een meer up-to-date versie van de software rechtstreeks van CyberPower biedt meer functies en lijkt volledig compatibel te werken.)

Amazon biedt een vrij schamele beperkte garantie van één jaar, inclusief reparatie of vervanging van het apparaat voor fabricagefouten, en reparatie of vervanging van maximaal $ 75.000 aan correct aangesloten gedekte elektronica als er schade optreedt terwijl de UPS op de juiste manier is aangesloten op de voeding. Eigenaren hebben 30 dagen vanaf een incident om een ​​claim in te dienen. De garantiegegevens zijn niet bij het product inbegrepen, maar zijn alleen beschikbaar als download van de Amazon-productpagina.

Voor de prijs die Amazon de AmazonBasics acht-outlet, 600VA/360W UPS aanbiedt, zou je in plaats daarvan een concurrerend product moeten overwegen van de white-label fabrikant die dit model voor Amazon heeft geproduceerd: CyberPower. De CyberPower ST625U Standby UPS met acht stopcontacten (625VA, 360W, 8 stopcontacten) kost bijna precies hetzelfde, heeft twee USB-oplaadpoorten die je niet zult vinden op het AmazonBasics-model, heeft handiger geplaatste en georiënteerde stopcontacten en wordt geleverd met een robuuste -jarige garantie. CyberPower bevat een latere versie van zijn UPS-beheersoftware, maar het lijdt ook onder het feit dat het geen correct ondertekende app is in zijn macOS-versie.

het komt neer op

De AmazonBasics 600VA, 360W, 8-outlet Standby UPS is een solide genoeg product, maar heeft niets te bieden voor zijn prijs in vergelijking met zijn collega’s.

0 Shares:
You May Also Like