Amazon voegt een handsfree-modus toe aan zijn Alexa-app, een soort van

alexa app wake word

Amazon heeft de Android- en iOS-versies van zijn Alexa-app geüpdatet zodat het niet meer nodig is om op een knop te drukken om zijn digitale assistent op te roepen. Helaas voor Alexa-gebruikers neemt deze update niet het gemaksvoordeel weg dat Google Assistant en Siri al lang op mobiele apparaten bieden.

Een simpele uitspraak van “Hey Google” of “Hey Siri” roept respectievelijk de digitale assistenten van Google en Apple op, zelfs als je telefoon is vergrendeld (ervan uitgaande dat je de juiste machtigingen hebt ingesteld). Met de Alexa-app moet niet alleen je smartphone ontgrendeld zijn, de Alexa-app moet ook op zijn scherm open staan.

Als beide voorwaarden waar zijn, elimineert de nieuwe functie – die nu wordt uitgerold – de noodzaak om de Alexa-knop aan te raken. Je kunt gewoon het Alexa-wekwoord zeggen om een ​​timer in te stellen, een weersvoorspelling te krijgen of een van je andere Alexa-vaardigheden te gebruiken, inclusief Samuel L. Jackson vragen om je een grap te vertellen (ervan uitgaande dat je die upgrade van 99 cent hebt gekocht) . Er verschijnt een geanimeerde blauwe balk onder aan het scherm om u te laten weten dat uw verzoek naar de cloud wordt verzonden.

Ik heb de update die nodig is om deze functie in te schakelen niet ontvangen, maar ik kan niet zeggen dat ik er enthousiast over ben. Ik roep Alexa op via slimme luidsprekers en schermen 50 of meer keer per week om verschillende aspecten van mijn slimme huis te bedienen (verlichting, huisbeveiliging, HVAC-systeem, irrigatie en meer). Ik gebruik Alexa ook voor het instellen van timers, filmrecensies en voor veel andere dingen. Maar als ik buiten gehoorsafstand ben van alles behalve mijn smartphone, is het “Hey Google” voor mij.

0 Shares:
You May Also Like