Amazon vermoordt zijn coolste Dash-product na het jarenlang te hebben genegeerd

amazon dash wand full

Eerst nam Amazon onze Buttons weg. Nu is de Wand gebroken.

In een e-mail aan gebruikers kondigde Amazon aan dat de Dash Wand vanaf 20 juli niet langer wordt ondersteund, waardoor het coolste product in zijn geautomatiseerde winkelarsenaal effectief wordt vernietigd. Dus als je nu producten aan je boodschappenlijstje of winkelwagentje wilt toevoegen, is Alexa je enige optie.

Toen Amazon in 2014 de Dash Wand lanceerde, was het meer potentieel dan fenomeen. Het was beperkt in zowel reikwijdte als geografie, maar er was iets ongelooflijk cools aan het scannen van boodschappen in je keuken. Amazon heeft het in 2017 geüpdatet met Alexa en weggegeven aan Prime-leden, maar zonder updates of Whole Foods-koppeling is de Dash Wand weggezakt. Ik weet niet hoeveel mensen het nog gebruiken, maar ik denk dat het er maar heel weinig zijn.

Als je echter een van hen bent, raadt Amazon aan om je Wand te deactiveren voordat je hem weggooit. Ga hiervoor naar de pagina “Uw inhoud en apparaten beheren” in uw account, selecteer vervolgens “Apparaten”, zoek uw Dash Wand in de lijst en selecteer “Uitschrijven”.

Toch was de Wand een heel cool product dat een geweldige gadget had kunnen zijn. Met Alexa ingebouwd, een cool magnetisch ontwerp en nette functionaliteit, had de Wand het centrum kunnen zijn van Amazon’s verse voedselpush. Een scanner in zakformaat die je naar Whole Foods zou kunnen brengen en automatisch zou kunnen uitchecken zonder in de rij te hoeven staan, zou een heel cool voordeel zijn geweest voor Prime-leden, maar het lijkt erop dat die dag nooit zal komen. In mijn recensie destijds zei ik dat de Dash Wand “lijkt gebouwd voor een toekomst die nog niet is gearriveerd”, en helaas lijkt het alsof dat nooit zal gebeuren.

Vorig jaar stopte Amazon met verkopen met de fysieke Dash-knoppen waarmee je direct dingen als toiletpapier en mac en kaas kunt bestellen. Nu de Wand is verdwenen, ligt de toekomst van Amazon-boodschappen nu in digitale handen van Alexa.

0 Shares:
You May Also Like