Amazon verhoogt Music Unlimited-prijzen voor Prime-leden

Amazon Music

Amazon Prime-leden die zich hebben aangemeld voor Amazon’s Music Unlimited-service, betalen binnenkort een extra dollar per maand om hun muziek te streamen.

Prime-gebruikers begonnen deze week e-mails te ontvangen (zoals voor het eerst gemeld door Consumer Reports) dat hun tarieven voor Amazon’s Music Unlimited individuele abonnementen vanaf 5 mei zullen stijgen van $ 7,99 naar $ 8,99 per maand, terwijl jaarabonnementen zullen oplopen tot $ 89, een $ 10 – verhoging per jaar. Abonnees zien de prijsstijging op hun eerstvolgende factuur.

Tegelijkertijd verhoogt Amazon de prijzen voor zijn Music Single-Device Plan, waarmee je onbeperkte nummers naar een enkel Echo-apparaat kunt streamen. Die abonnementen kosten nu $ 4,99 per maand, een stijging van $ 3,99.

Prime-leden betalen een gereduceerd tarief voor het standaard Music Unlimited-abonnement, dat $ 9,99 per maand kost voor niet-Prime-leden. Het tarief voor Music Unlimited-gebruikers die geen Prime-lid zijn, gaat niet omhoog, net als de prijs van het gezinsabonnement van Amazon Music, dat $ 14,99 per maand kost voor maximaal 6 gezinsleden.

De prijsstijging volgt op een steile prijsstijging van $ 20 per jaar voor Amazon Prime in het algemeen, die nu $ 139 per jaar of $ 14,99 per maand kost. Die prijsverhoging ging op 25 maart in, iets minder dan twee weken geleden.

Prijsstijgingen voor het streamen van muziekdiensten zijn relatief zeldzaam in vergelijking met de streaming videomarkt, waar Netflix, Hulu en Disney+ hun tarieven in een tijdsbestek van 13 maanden hebben verhoogd.

De laatste keer dat een grote muziekstreamer zijn prijzen verhoogde, was afgelopen maart, toen Spotify de prijs voor zijn gezinsabonnement verhoogde tot $ 15,99 per maand, een stijging van $ 1.

Maar Spotify’s individuele streamingplan is nog steeds $ 9,99 per maand, overeenkomend met de individuele tarieven van Apple Music, YouTube Music en de andere grote muziekstreamingspelers. Met name het individuele abonnement van Amazon Music voor niet-Prime-leden houdt ook de lijn vast op $ 9,99 per maand.

Ondertussen probeerden gespecialiseerde muziekstreamers die premium tarieven vroegen voor muziek met hoge resolutie lagere prijzen te bereiken, na de bom van vorig jaar toen Amazon en Apple allebei zowel hi-res als ruimtelijke audio begonnen aan te bieden met hun standaard streamingplannen.

In november onthulde Tidal een free tier en een abonnement van $ 10 per maand voor cd-kwaliteit, terwijl hi-res streamer Qobuz onlangs zijn maandelijkse Qobuz Studio-abonnement met $ 2 heeft verlaagd tot $ 13 per maand.

0 Shares:
You May Also Like