Amazon Smart Thermostat review: een fantastische smart-home-waarde

amazon smart thermostat

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Leert automatisch uw verwarmings- en koelingsbehoeftenKan worden bediend met Alexa-spraakopdrachtenBreedzaam compatibel met 24V HVAC-systemen

nadelen

Niet compatibel met Google AssistantNiet compatibel met Apple HomeKitPower adapter kit kost extra als je HVAC-systeem geen C-wire heeft

Ons oordeel

De Amazon Smart Thermostat is een fantastische waarde, op voorwaarde dat je slimme huis draait om Alexa en niet om Google Assistant of Apple HomeKit.

Veel slimme thermostaten zijn eigenlijk een beetje dom. Ze werken volgens een schema, of je kunt een app of een slimme luidspreker gebruiken om de doeltemperatuur aan te passen, maar ze houden niet veel anders in overweging, bijvoorbeeld als je huis zelfs bezet is als het tijd is om te verwarmen of koel. Nest was de pionier van het idee van een thermostaat die anticipeert op je behoeften, maar de Amazon Smart Thermostat maakt het concept voor bijna iedereen betaalbaar: de catalogusprijs is $ 60, maar Amazon verkocht hem voor slechts 48 dollar op het moment van deze recensie.

De Amazon Smart Thermostat is ontworpen in samenwerking met Resideo, de spin-off van Honeywell die smart home-producten op de markt brengt onder het merk Honeywell Home. verwarmen en koelen van uw huis. Ingevingen zijn gebaseerd op de locatie van uw smartphone en hoe vaak iemand interactie heeft met de digitale assistent Alexa van Amazon.

Dus als je elke ochtend op ongeveer dezelfde tijd het huis verlaat om naar je werk te gaan, leert de thermostaat om de koel- of verwarmingsbelasting te verlagen terwijl je weg bent, tenzij er iemand thuis is die met Alexa communiceert. Hoe meer van je leven om Alexa draait, hoe beter de Hunches van de thermostaat zullen worden. De thermostaat kan ook handmatig worden geprogrammeerd, maar is niet compatibel met Google Assistant of het HomeKit-ecosysteem van Apple.

Amazon slimme thermostaat achterplaat

De Amazon Smart Thermostat werkt met zowat elk 24-volt HVAC-systeem, het is niet compatibel met lijnspanningssystemen die 110- of 240-volt bedrading gebruiken (plintverwarmers en dergelijke). Het hangt af van een C-draad voor stroom; als er geen C-draad in je muur zit, verkoopt Amazon een bundel met een adapterkit. Dit verhoogt de adviesprijs van de thermostaat tot $ 85 (de bundel kostte $ 63 toen we hem beoordeelden). Je moet de thermostaat verbinden met je wifi-netwerk, maar hij is alleen compatibel met 2,4 GHz-netwerken.

Specificaties Amazon Slimme Thermostaat

Amazon slimme thermostaat app g

De Amazon Slimme Thermostaat heeft de vorm van een vierkant met afgeronde hoeken en meet 3,5 x 3,5 x 0,8 inch (hxbxd). Je kunt er een in elke kleur kopen, zolang het maar wit is. De huidige temperatuur wordt weergegeven – in Fahrenheit of Celsius – met 0,9-inch cijfers op een aanraakgevoelig display. U kunt eenvoudig op de aanraakgevoelige gebieden van de thermostaat tikken om de temperatuur aan te passen en modi te selecteren: koelen, verwarmen, alleen ventilator of automatisch.

In tegenstelling tot Nest-thermostaten heeft Amazon geen indicator om te melden wanneer je HVAC-systeem energie en geld bespaart (de producten van Nest hebben een groen blaadje om dit aan te geven). De producten van beide bedrijven zijn echter EnergyStar-gecertificeerd.

In tegenstelling tot onze topkeuze in slimme thermostaten, de veel duurdere Ecobee Slimme Thermostaat met spraakbediening, is de Amazon Slimme Thermostaat niet uitgerust met microfoons en op zich geen slimme luidspreker. Dat gezegd hebbende, het apparaat kan worden bestuurd door elke Alexa-compatibele slimme luidspreker of een smartphone waarop de Alexa-app is geïnstalleerd, en het reageert snel op opdrachten om de temperatuur met de aangegeven graden te verhogen of te verlagen of door gewoon te zeggen: “Alexa, maak het warmer. ”

De Amazon Slimme Thermostaat instellen

Ik begon met het uitschakelen van de stroomonderbreker van de HVAC en het verwijderen van de oude thermostaat. Ik heb toen de verbindingsplaat aan de muur gemonteerd, de draden doorgevoerd en de thermostaat op de verbindingsplaat geklikt. De meegeleverde handleiding was nuttig maar algemeen. Het kostte me ongeveer 20 minuten, maar elke competente HVAC-technicus zou het in een paar minuten moeten kunnen installeren.

Nadat de HVAC-stroom weer was ingeschakeld, werd op het scherm van de thermostaat ‘SEt’ weergegeven, wat aangeeft dat de thermostaat was ingeschakeld en klaar was om te worden geconfigureerd. Ik opende de Alexa-app op mijn Samsung Galaxy S20-telefoon en tikte op “+” om de Amazon-thermostaat toe te voegen.

Amazon slimme thermostaat in instelmodus

Ik moest de QR-code in de thermostaat vastklikken, maar hiervoor moest ik het verbindingspaneel verwijderen. Nadat deze weer op zijn plaats was gezet, zocht en vond de app de nieuwe thermostaat. Het zette het met weinig tussenkomst in ongeveer 10 minuten op.

Eenmaal online toonde de Alexa-app de huidige temperatuur naast andere apparaten, zoals de slimme verlichting van mijn huis. Het is gemakkelijk om de AI Hunches van de thermostaat te zien en uit te schakelen, maar ik vond dat het het beste was om het te laten proberen mijn behoeften te voorspellen.

Amazon Slimme Thermostaat in de echte wereld

Tijdens mijn week dat ik de Slimme Thermostaat gebruikte om de warmte in mijn kantoor te regelen, heb ik hem meerdere keren gezegd om de temperatuur te verlagen of te verhogen. Hij leerde mijn eigenaardigheden en zette automatisch de verwarming lager als ik naar bed ging en zette hem weer hoger toen ik ‘s ochtends op mijn thuiskantoor aankwam.

Met $ 60 tot $ 75 is de Slimme Thermostaat een geweldige deal die zijn prestaties in de loop van de tijd kan verbeteren, omdat hij hints over mijn leven oppikt. Met andere woorden, het werd al snel een waardevol lid van mijn huis.

0 Shares:
You May Also Like