Amazon Smart Air Quality Monitor review: er zijn veel betere opties

Amazon Smart Air Quality Monitor

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer goedkoop Meet temperatuur, relatieve vochtigheid, koolmonoxide, VOC’s en PM2.5Snelle en eenvoudige installatie

nadelen

Informatie over de luchtkwaliteit is diep in de Alexa-app begravenMeerkleurige LED biedt de enige visuele indicatie van de luchtkwaliteit van het apparaat. Wanneer gevraagd, rapporteert Alexa alleen de luchtkwaliteit binnenshuis als slecht, redelijk of goed Het product voelt onafgewerkt aan

Ons oordeel

De software die wordt geleverd met Amazon’s voordelige binnenluchtkwaliteitsmonitor voelt gehaast en onafgemaakt aan.

Prijs bij beoordeling

$ 69,99

Beste prijzen vandaag: Amazon Smart Air Quality Monitor

Amazone

$ 69,99

Free

Amazon’s inval in het slimme huis is lang beperkt gebleven tot zijn Echo slimme luidsprekers en schermen, die ervoor kozen om te kopen in plaats van te bouwen als het ging om andere categorieën smart-home-apparaten. Wat de Amazon Smart Air Quality Monitor (en de slimme thermostaat van het bedrijf) daarom zo uniek maakt, is dat deze volledig in eigen huis is ontwikkeld.

Het is logisch om een ​​luchtkwaliteitsmonitor toe te voegen aan een smart home. De meeste problemen met de luchtkwaliteit kunnen eenvoudig worden opgelost door de ventilatie te verhogen of een luchtreiniger te gebruiken. Hoewel de meeste verontreinigende stoffen niet levensbedreigend zijn, is koolmonoxide dat wel, en sommigen weten nooit dat ze in gevaar zijn, omdat het zowel een geur- als een kleurloos gas is.

Maar sensoren van hoge kwaliteit zijn duur. Onze huidige favorieten, het Awair Element, Davis Instruments AirLink en de AirThings Wave Plus, worden allemaal verkocht voor meer dan $ 180. Als u geen gezondheidstoestand heeft die u gevoelig maakt voor een slechte luchtkwaliteit binnenshuis (astma, allergieën, COPD of iets dergelijks), bent u misschien terughoudend om dat soort geld uit te geven aan een apparaat dat wel meet, maar dat niet doet alles over verontreinigende stoffen in de lucht.

Grootte Amazon Smart Air Quality Monitor vergeleken met Xbox-controller

Ed Oswald/Gieterij

De aantrekkelijkste eigenschap van de Amazon Smart Air Quality Monitor is daarom het prijskaartje: het kost slechts $ 70. Het apparaat meet de omgevingstemperatuur, vluchtige organische stoffen (VOC’s), PM2.5 (deeltjes groter dan 2,5 micron) en koolmonoxide – een vervuilende stof die geen van onze topopties niet doet (hoewel Amazon benadrukt dat zijn luchtkwaliteitssensor dat niet is als zodanig gecertificeerd en is geen vervanging voor koolmonoxidemelder). Vreemd genoeg houdt de gadget van Amazon de kooldioxidegehaltes in de gaten. Maar voor de prijs van onze topkeuzes, zou je verschillende Amazon-monitoren kunnen installeren om op de hoogte te blijven van de luchtkwaliteit in je hele huis.

Prijs en lijst met functies zijn echter niet noodzakelijkerwijs een geweldig product. Ondanks het feit dat Amazon dit product voor het eerst aankondigde in november 2021, voelen de app-ervaring en Alexa-compatibiliteit teleurstellend onvoltooid aan.

De Amazon Smart Air Quality Monitor instellen

De Amazon Smart Air Quality Monitor is relatief klein en neemt ongeveer dezelfde bureauruimte in beslag als de huidige generatie Echo Dot. Om de beste en meest nauwkeurige metingen te krijgen, moet u het apparaat in een ruimte met een free luchtstroom op kamertemperatuur (dwz dat niets de voor- of achterkant van het apparaat blokkeert en het uit de buurt van warmtebronnen houdt).

Wanneer u de monitor op een stopcontact aansluit, wordt hij ingeschakeld, zoekt hij onmiddellijk naar een Echo-apparaat in de buurt en wordt hij automatisch toegevoegd aan uw wifi-netwerk. Ik heb meer tijd besteed aan het wachten op het kalibreren en verzenden van gegevens, ongeveer zeven minuten, dan het instellen ervan. Zo gemakkelijk was het.

Amazon zegt dat het apparaat tot 48 uur nodig heeft om te kalibreren voor de beste metingen; de metingen die ik kreeg na de eerste kalibratie leken echter nauwkeurig genoeg om bruikbaar te zijn.

Alle Amazon Smart Air Quality Monitor-gegevens staan ​​in de Alexa-app

Het nieuwste apparaat van Amazon voelt aan als iets dat met spoed op de markt is gebracht voordat het klaar was. Als je een glimmende nieuwe Echo Show 15 met widgets hebt gekocht, zul je geen widget vinden die je luchtkwaliteitsmetingen op dat grote scherm laat zien. Wat nog vreemder is, is dat je Alexa niet kunt vragen naar de metingen van de Amazon Smart Air Quality Monitor – Alexa reageerde op mijn vraag met “dat wordt nog niet ondersteund.”

Schermafbeeldingen van Amazon Smart Air Quality Monitor-app

Ed Oswald/Gieterij

In al mijn tijd met het gebruik van nieuwe Amazon smart-home-apparaten, ben ik Alexa nog nooit tegengekomen, maar toegeven dat iets niet werkt zoals het zou moeten. U zult alle gegevens vinden, inclusief historische informatie en andere manieren om uw Echo-apparaten te activeren om u op de hoogte te stellen van slechte luchtkwaliteit, maar u zult er naar moeten graven. Ik kwam er uiteindelijk achter hoe ik het op de voorpagina van de Alexa-app kon toevoegen, maar het is geen geweldige ervaring. Het is jammer, want het apparaat lijkt verder zeer nauwkeurig te zijn in het detecteren van verontreinigende stoffen in de lucht. Terwijl ik aan het schoonmaken was met huishoudelijke chemicaliën in de buurt van de sensor in de woonkamer, veroorzaakte de monitor een waarschuwing voor slechte luchtkwaliteit op al onze Alexa-apparaten.

Als je de niet zo gebruiksvriendelijke Alexa-app van Amazon aankunt, kun je Alexa-routines maken waarbij de Amazon Smart Air Quality Monitor compatibele slimme apparaten activeert, zoals een luchtreiniger, een ventilator of een luchtbevochtiger of de- luchtbevochtiger – om problemen met de luchtkwaliteit binnenshuis te verminderen.

De Amazon Smart Air Quality Monitor is niet klaar voor prime time

Het is moeilijk om vandaag een volledige aanbeveling te geven aan de Amazon Smart Air Quality Monitor; gelukkig voor Amazon zitten de tekortkomingen in software, en software kan worden bijgewerkt. We zullen deze recensie bijwerken als een dergelijke update onze mening over dit product verandert.

0 Shares:
You May Also Like