Amazon schiet naar cloud-gaming met Amazon Luna

amazon luna controller hero image

Onder de titanen van internet was Amazon mogelijk de laatste grote consumentenmacht die geen cloud-gamingservice had. Dat veranderde vandaag, met de introductie van de Amazon Luna cloud gaming-service in vroege toegang.

Amazon brengt $ 5,99 per maand in rekening voor Luna tijdens de vroege toegangsperiode en $ 49,99 voor de bijbehorende Luna Controller. Amazon heeft er alles aan gedaan om aan te geven dat deze prijzen van toepassing waren op de periode van vroege toegang, zodat ze in de loop van de tijd zouden kunnen stijgen.

De inhoud van Amazon werkt echter op het Netflix-model, waarbij de maandelijkse prijs voor de service wordt betaald, evenals de gamebibliotheek van Amazon, die individuele games zoals Resident Evil 7, Control en Panzer Dragoon zal bevatten; plus, een speciaal kanaal met Ubisoft dat toegang geeft tot Assassins Creed Valhalla, Far Cry 6 en Immortals Fenyx Rising op dezelfde dag dat ze uitkomen, zei Amazon. Games met 4K-ondersteuning en verversingsfrequenties van 60 frames per seconde zullen beschikbaar zijn op “selecte titels”, zei Amazon, waarbij de rest waarschijnlijk op 1080p blijft.

Amazon controle twitch

Amazon’s Luna wordt gelanceerd naast een aantal andere cloud-gamingservices, van Nvidia’s uitstekende GeForce Now, Google’s fatsoenlijke Stadia-service, Microsoft’s eigen bijna voltooide Xbox-cloudgameservice (ook bekend als xCloud); en Sony’s PlayStation Now. Hoewel elk zijn sterke punten heeft, zal de aantrekkingskracht van Luna waarschijnlijk de enorme koopkracht van Amazon zijn, evenals zijn diepgaande kennis van hoe de cloud werkt.

We kunnen dat meteen zien met wat Amazon de nieuwe Luna Controller noemt, een draadloze controller die volgens Amazon beter werkt als hij rechtstreeks via wifi is verbonden en niet via Bluetooth. Dit is in tegenspraak met de gebruikelijke controllerconfiguratie, waarbij een bedrade of draadloze controller verbinding maakt met een pc of console, die op zijn beurt verbinding maakt met internet. De Luna Controller maakt gebruik van een technologie genaamd Cloud Direct, waardoor de tussenpersoon (de console) wordt uitgeschakeld en rechtstreeks toegang wordt verkregen tot de cloudservers van Amazon.

Amazon luna-controller voorzijde

Amazon zegt dat zijn Cloud Direct Wi-Fi-technologie die draait op zijn Luna Controller met meerdere antennes, tussen de 17 en 30 milliseconden kan scheren tussen jouw input en de reactie van Amazon’s servers, in vergelijking met het gebruik van Bluetooth. Dat is een cruciale verbetering, aangezien het hele uitgangspunt van cloudgaming is dat je geen krachtige console naast je nodig hebt; in plaats daarvan worden uw invoer op een controller of toetsenbord naar de cloud gestuurd, verwerkt op een externe server en worden de resultaten naar u teruggestuurd. Die netwerklatentie, of lag, kan afleidend zijn voor een snelle actiegame. Amazon’s Luna Controller zal ook Alexa-enabled zijn, hoewel het onduidelijk is hoe die technologie zal worden gebruikt.

Zoals je zou verwachten, draait de Luna-service van Amazon op zijn eigen Fire TV, maar ook op pc’s, Macs en via web-apps voor iPhones en iPad-tablets, met Android binnenkort, zei Amazon. Amazon’s Fire-tablets werden verrassend genoeg niet genoemd. Abonnees van het Luna+-gamekanaal, de bron van Amazon’s gamecontent, kunnen op twee apparaten tegelijk spelen en van het ene naar het andere apparaat gaan.

Amazon Luna-laptop met controller

De Luna-service omvat een abonnement op het Luna+-gamekanaal, dat geen volledige lijst met beschikbare games heeft. Amazon zei echter dat ze “actiegames zoals Resident Evil 7, Control en Panzer Dragoon; avonturengames zoals A Plague Tale: Innocence en The Surge 2; platformgames zoals Yooka-Laylee en The Impossible Lair en Iconoclasts; en fanfavorieten zoals GRID, ABZU en Brothers: A Tale of Two Sons.

Het Ubisoft-kanaal, met toegang tot de nieuwste game, plus andere Ubisoft-titels, zal in de loop van de tijd meer titels toevoegen. Google lanceerde Stadia met , dat adembenemende vergezichten combineert met wat snelle gameplay, om te pronken met zijn platform; het lijkt erop dat Luna hetzelfde zal doen. “Dit is het eerste van meerdere Luna-gamekanalen in ontwikkeling, waar klanten games van hun favoriete uitgevers en genres kunnen spelen”, voegde Amazon eraan toe.

Last but not least wil Amazon Luna integreren met Twitch, de bestaande en razend populaire streamingdienst. “In de Luna-ervaring zullen spelers Twitch-streams voor games in de service zien, en vanuit Twitch kunnen ze onmiddellijk Luna-games gaan spelen”, zei Amazon.

0 Shares:
You May Also Like