Amazon rolt eindelijk Prime Video-gebruikersprofielen uit in de VS en andere landen

amazon prime video user profiles

Na een beperkte uitrol in India en andere gebieden eerder dit jaar, kunnen Amazon Prime Video-gebruikers in de VS en andere regio’s eindelijk aparte profielen maken voor maximaal zes kijkers.

Er verschijnt nu een nieuwe “profielkiezer” in de rechterbovenhoek van de Amazon Prime Video-webinterface, waarmee u maximaal zes kijkersprofielen kunt maken, waaronder een “standaard” profiel en vijf extra.

Amazon Prime Video-profielen komen ook naar iOS- en Android-apparaten, evenals op Fire-tablets van de 10e generatie of nieuwer. Op een iPad kun je bijvoorbeeld van profiel wisselen door op de My Stuff-knop onderaan de interface te tikken en vervolgens op de profielkiezer in de linkerbovenhoek.

De Prime Video-app op Fire TV-toestellen en -apparaten krijgt ook gebruikersprofielen, samen met ‘geselecteerde’ huiskamerapparaten zoals de PlayStation 4. Een vertegenwoordiger van Amazon vertelde TechHive dat Prime Video-profielen binnenkort op ‘nieuwe apparaten’ zullen verschijnen.

Amazon Prime Video-profielen verschenen in maart voor het eerst voor gebruikers in India en gebieden in Azië en Afrika.

amazon prime videoprofielen ipad

Met de uitrol van vandaag kunnen gebruikers in alle regio’s met toegang tot Amazon Prime Video (dat zijn meer dan 200 landen) gebruikersprofielen maken, hoewel een woordvoerder van Amazon opmerkte dat niet alle gebruikers de profielkiezer onmiddellijk zullen zien.

Elk Prime Video-profiel biedt “afzonderlijke aanbevelingen, kijkgeschiedenis, seizoensvoortgang en kijklijst op basis van individuele profielactiviteit.” Met andere woorden, u ziet geen afleveringen meer in uw lijst ‘Volgende kijken’ als uw kinderen deze op Prime hebben bekeken.

Over kinderen gesproken, je kunt ook een Prime Video-kinderprofiel maken dat alleen tv-programma’s en films toont met een volwassenheidsclassificatie van 12 jaar en jonger. Aankopen zijn ook uitgeschakeld in een kinderprofiel.

Amazon is laat op het feest als het gaat om gebruikersprofielen voor Prime Video. Zowel Netflix als Hulu bieden al lang kijkersprofielen aan, waarbij Netflix maximaal vijf profielen ondersteunt, terwijl Hulu je er maximaal zes biedt. Met Netflix kun je ook een avatar instellen voor een profiel, een optie die Prime Video-profielen voorlopig niet hebben.

0 Shares:
You May Also Like