Amazon Prime Video rolt kijkfeestjes uit met 100 vrienden (en verschillende kanttekeningen)

amazon prime watch party

Krijt een andere videostreamingservice op om een ​​native “watch party” -functie te starten. Deze keer is het Amazon, waarmee je nu Prime Video-films en tv-programma’s kunt bekijken. Verwijder niet-productlink met genoeg vrienden om een ​​kleine bioscoop in te pakken.

Amazon’s nieuwe Watch Party-functie is net in bèta gegaan en is beschikbaar voor iedereen die een Amazon Prime-abonnee is, hoewel er enkele kanttekeningen zijn.

Ten eerste moet je een US Amazon Prime-lid zijn en moet je fysiek in het land zijn om een ​​watch party te starten of eraan deel te nemen. Nee, er is nog geen woord over wanneer (of als) Amazon’s Watch Party-functie in andere gebieden zal aankomen.

Ten tweede werkt Watch Party alleen op desktopwebbrowsers, met uitzondering van Apple’s Safari-browser. Het zou cool zijn geweest om een ​​Watch Party te lanceren in de mobiele Prime Video-apps voor iOS en Android, of misschien zelfs op een Fire TV-apparaat, maar voorlopig is dat een no-go.

Last but not least, je kunt alleen Prime-video’s bekijken in een Watch Party. Natuurlijk zijn er duizenden Prime-video’s om uit te kiezen (ik was van plan om eindelijk te zien, en ziet er best interessant uit), maar je kunt een gehuurde of gekochte film niet in een groep bekijken.

amazon horloge feest-emotes

Zolang je je echter aan de regels houdt, kun je Amazon Watch Parties opzetten met maximaal 100 mede Prime-leden en kun je chatten in een venster aan de rechterkant van het scherm.

Om met vrienden te gaan kijken, klik je op de Watch Party-knop op de titelpagina van een Prime-video. Zodra je op het Watch Party-scherm bent, kun je vrienden toevoegen door de meegeleverde URL te delen. Alleen de persoon die de Watch Party heeft gestart, kan het afspelen van video’s regelen, dus als een vriend een badkamerpauze nodig heeft, moet hij of zij in de chat praten.

Het chatvenster van Watch Party is vrij eenvoudig. Er zijn slechts ongeveer een dozijn emotes beschikbaar, en ze hebben allemaal een knuffelige bruine hond. Hopelijk voegt Amazon wat meer variatie toe voordat Watch Parties de bèta verlaten.

Met zijn nieuwe Watch Party-functie sluit Amazon zich aan bij een groeiende watch party-club die Hulu en Plex omvat, samen met een verscheidenheid aan opties van derden. Wanneer springt Netflix op de bandwagon van de watch party? Denk dat we moeten afwachten.

0 Shares:
You May Also Like