Amazon Music rolt gratis podcasts uit en neemt het op tegen Spotify

amazon music podcasts

Amazon Music richtte zich op Spotify’s groeiende podcast-imperium en ontketende zojuist zijn eigen stroom van gratis podcasts, waaronder aankomende en exclusieve shows van DJ Khaled, Becky G, Will Smith en Dan Patrick.

De nieuwe podcasts van Amazon Music zijn vandaag aangekomen in de VS, het VK, Duitsland en Japan. Amazon Music-gebruikers op alle abonnementsniveaus, inclusief de gratis service, kunnen podcasts afspelen.

Veel van de populairste platformonafhankelijke podcasts zijn nu beschikbaar op Amazon Music, waaronder , en .

Maar net als Spotify, dat honderden miljoenen heeft uitgegeven voor exclusieve rechten op populaire podcasts en shows van Bill Simmons’ podcastnetwerk, The Ringer, steekt Amazon Music geld in zijn eigen exclusieve shows.

Onder hen: , een podcast “muziek-ontmoet-true-crime” die “enkele van de gekste criminele verhalen rond enkele van de meest interessante en beruchte popsterren” zal beschrijven. is gepland om in februari te debuteren op Amazon Music.

Ondertussen is er een “nieuwe audio-ervaring” van DJ Khaled, waarin de muzikant zal gaan zitten met zijn “all-time favoriete artiesten” om “de hits die hen iconisch maakten” te bespreken. komt “binnenkort” naar Amazon Music, volgens een persbericht van Amazon.

Binnenkort is er ook een show van zangeres, songwriter en actrice Becky G die zich richt op “Latinx-trots, empowerment van vrouwen, LGBTQ+-rechten, relaties, politiek en sport.”

Andere aankomende podcasts exclusief voor Amazon Music zijn een door Dan Patrick gehoste show over Hollywood en de films, terwijl Jada Pinkett Smith en Will Smith hun eigen Amazon-podcast produceren.

Het nieuws komt minder dan een maand nadat Audible, eigendom van Amazon, een all-you-can-listen-abonnement van $ 7,95 onthulde met 68.000 uur aan inhoud, inclusief audioboeken, podcasts en ‘Audible Originals’-shows van beroemdheden als Common, St. Vincent , Blake Griffin, Jesse Eisenberg, Kevin Bacon, Jamie Lee Curtis, Kate Mara, Tayari Jones en Harvey Fierstein. Het is vermeldenswaard dat die Audible Originals-shows niet beschikbaar zijn op Amazon Music.

Podcasting is gewoon een ander front in de streaming muziekoorlogen. Spotify is all-in gegaan met podcasts, heeft frequente updates van podcast-functies uitgebracht en heeft $ 100 miljoen uitgegeven voor en maar liefst $ 200 miljoen voor The Ringer, de populaire website en podcast-netwerk van Bill Simmons. Spotify nam ook een schot op YouTube toen het eerder deze zomer videopodcasts uitrolde.

Met zijn 100 miljoen betaalde abonnees is Spotify nog steeds de 800-pond gorilla van het streamen van muziek, met Apple Music en Amazon rennen om in te halen. Dat gezegd hebbende, Amazon Music groeit naar verluidt met een snellere clip dan Spotify, dus het zal interessant zijn om te zien of Amazon’s podcasting-spel kan helpen om de kloof te dichten.

0 Shares:
You May Also Like