Amazon Echo Show 15 review: de eerste nieuwe high-end Echo die niet de beste Echo is

Amazon Echo Show 15 mounted to a Sanus tilt stand

Beoordeeld met $ 29,99 Sanus kantelstandaard; prijs zoals beoordeeld: $ 279,98

Voordat je “au” zegt, moet je weten dat de kop hierboven strenger is dan mijn uiteindelijke mening over de Amazon Echo Show 15. Er is veel leuks aan deze nieuwste versie van Amazon’s slimme display, te beginnen met het 15,6-inch LCD-scherm paneel waarmee de Echo Show-gebruikersinterface kan evolueren van die van eerdere en kleinere Echo Show-apparaten. Maar dat verandert niets aan het feit dat Amazon een patroon heeft doorbroken om de nieuwste high-end Echo de Echo te maken.

De Echo Show 15 heeft de hoogste resolutie van alle Echo-displays, maar is niet gebaseerd op een bijzonder hoogwaardig LCD-scherm. Amazon verspreidt 1920 x 1080 pixels over een 15,6-inch scherm met een relatief slechte kijkkarakteristiek buiten de as, dus je zult misschien teleurgesteld zijn over hoe zacht je foto’s eruitzien in de modus Volledig scherm. Het scherm van de op één na grootste Echo Show, de Echo Show 10 (3e generatie), meet 10,1 inch en biedt een resolutie van 1280 x 800 pixels, en levert daarmee 2.395 meer pixels per vierkante inch.

Deze recensie is onderdeel van TechHive’

En hoewel het geweldig is dat de Echo Show 15 zowel liggend als staand kan worden georiënteerd, moet je een accessoire kopen als je het ergens anders wilt gebruiken dan aan een muur (alles wat je daarvoor nodig hebt, behalve de gereedschappen -komt in de doos). Amazon stuurde de ezelachtige Sanus-kantelstandaard ($ 30) voor deze recensie, en Sanus biedt twee andere accessoires: een kantel- / draaistandaard van $ 40 en een onderkastbevestiging van $ 50. Mijn keuken is te klein voor de onderbouw van de kast. De ezel is prima als je het niet erg vindt om je te beperken tot de portretmodus. Sanus stuurde me de kantel-/draaistandaard om uit te checken, en hoewel hij kantelt en draait tussen landschap en portret, voelen de bewegende delen niet bijzonder robuust aan en is het lelijk om vanaf de achterkant naar te kijken.

Achteraanzicht van Echo Show 15 gemonteerd op de kantel-/draaistandaard van Sanus

Michael Brown / IDG

Amazon gaat er blijkbaar van uit dat iedereen de Echo Show 15 in de keuken zal gebruiken, waar stopcontacten hoog aan de muur zijn gemonteerd, omdat het scherm wordt geleverd met slechts een netsnoer van 5 voet, eindigend in een dikke muurwrat. De muurwrat blokkeert geen tweede stopcontact, maar je moet $ 13 uitgeven om een ​​verlengsnoer van 1,8 meter te kopen als het verlengsnoer in de doos niet lang genoeg is.

De enige manier om de visuele vervuiling van een snoer dat onder het scherm bungelt te voorkomen, is door een gat in de muur erachter te maken en een verzonken stopcontact te installeren; de holte achter het scherm is niet diep genoeg om de muurwrat te verbergen als je al een stopcontact hebt dat hoog genoeg is. Het is een verdienste dat Amazon zijn marketingfoto’s niet bewerkt om het snoer te laten verdwijnen.

Holte op de achterkant van de Amazon Echo Show 15

Michael Brown / IDG

Geen Zigbee smart home-hub

In tegenstelling tot alle duurdere Echo-modellen die eraan voorafgingen – de 4e generatie Echo, Echo Plus, Echo Studio en de 2e en 3e generatie Echo Show 10 – heeft de Echo Show 15 geen Zigbee smart home-hub. Dat betekent niet dat het je smart home-apparaten niet kan bedienen, maar je hebt een andere hub nodig om als brug te fungeren, tenzij al die apparaten ofwel rechtstreeks verbinding maken met je wifi-netwerk of een eigen wifi-bridge hebben . Terwijl Wi-Fi smart home-apparaten steeds vaker worden geleverd met geïntegreerde Wi-Fi-adapters, communiceren kleine, energiezuinige, batterijgevoede apparaten zoals bewegings- en deur- / raamsensoren bijna altijd via Zigbee of Z-Wave omdat wifi te veel verbruikt veel elektrisch vermogen.

De Echo Show 15 is compatibel met Amazon’s Alexa Guard-service, wat betekent dat de microfoons kunnen luisteren naar het geluid van brekend glas en rook- en koolmonoxidemelders, en het kan je slimme verlichting willekeurig verdelen zodat het lijkt alsof er iemand thuis is terwijl iedereen weg is. Alexa Guard Plus, de betaalde versie van de service die $ 4,99 per maand of $ 49 per jaar kost (inbegrepen in de prijs van een Ring Protect Pro-abonnement), voegt een handsfree noodhulplijn toe, luistert naar andere geluiden in huis terwijl je weg bent (zoals voetstappen of het sluiten van een deur) en kan ongewenste bezoekers afschrikken door het geluid van blaffende honden of het laten klinken van een sirene.

De platte vormfactor van de Echo Show 15 laat niet veel ruimte voor luidsprekers – er zijn 1,6-inch drivers met volledig bereik aan de achterkant van de linker- en rechterkant (boven en onder in portretmodus) – dus het is geen verrassing dat de audioprestaties zijn slecht. Hoewel je de uitstekende subwoofer van Amazon kunt toevoegen om de afwezigheid van low-end dreun te compenseren, is er geen manier om de rietachtige hoge tonen en dunne middentonen goed te maken.

Dit is geen slimme luidspreker waarop je naar muziek wilt luisteren, maar het is prima om naar het nieuws te kijken of spraak- en videogesprekken te voeren (Zoom-ondersteuning is beloofd, maar was niet beschikbaar op het moment van deze recensie). Als je hem voor muziek wilt gebruiken, is het eenvoudig genoeg om hem te koppelen met een externe Bluetooth-speaker naar keuze. De meeste muziekstreamingservices zijn compatibel met de Echo-productlijn – Qobuz is een opmerkelijke uitzondering – of u kunt muziek die u bezit naar een Echo streamen vanaf elk opslagapparaat in uw thuisnetwerk.

Gemaakt voor Amazon Tilt Stand, voor Echo Show 15

Michael Brown / IDG

Ik heb deze recensie vooraf geladen met kritiek op de Echo Show 15, dus laten we verder gaan met de profs. Door de grootte van het scherm kon Amazon voor het eerst widgets toevoegen aan Alexa’s repertoire. Widgets maken van dit Echo-model een nuttiger gezinscentrum dan elk ander slim scherm dat ik heb gezien, terwijl het tegelijkertijd esthetische aantrekkingskracht toevoegt. U kunt kiezen uit een galerij met 20 widgets, waaronder een nieuwe gezinskalenderfunctie, taken- en boodschappenlijstjes, een fotogalerij, muziek- en podcastverkenning, filmsuggesties en meer. Deze verschijnen als tegels op het display en u kunt ze naar eigen inzicht herschikken en opnieuw ordenen. Sommige widgets, waaronder Schema en Muziek, kunnen worden vergroot of verkleind.

Alexa is al lang in staat om je stem te herkennen en je ervaring te personaliseren op basis van je gebruikersprofiel. Hoogwaardige Echo-smartdisplays: de Echo Show 15, Echo Show 10 (3e generatie) en Echo Show 8 (2e generatie) kunnen nu ook worden ingesteld om uw gezicht te herkennen wanneer u nadert (dit is een opt-in-functie) . Zodra je wordt herkend, personaliseren ze de informatie die ze weergeven, inclusief je eigen agenda-afspraken en herinneringen, favoriete nieuwsfeeds, recent afgespeelde muziek en persoonlijke notities. De Nest Hub Max heeft een vergelijkbare functie. U kunt ook profielen instellen voor de kinderen in uw huis, maar Amazon’s displays tonen alleen leeftijdsgeschikte inhoud wanneer de gezichten van kinderen worden herkend.

Amazon Echo Show 15 gemonteerd op de kantel-/draaistandaard van Sanus

Michael Brown / IDG

Een andere geweldige nieuwe functie is een beeld-in-beeld-modus die een live camerafeed streamt in een kleiner venster op het scherm. Als je een recept volgt of een tv-programma op de Echo bekijkt, kun je Alexa vragen om je een van je camera’s te laten zien en een live feed van dat apparaat zal in een klein venster verschijnen. U kunt deze feed uitbreiden naar de modus Volledig scherm en weer terug, en u kunt de beeld-in-beeldweergave over het scherm verplaatsen door deze aan te raken en te slepen. Het enige dat u niet kunt doen, is het over het gebied slepen dat door uw widgets wordt ingenomen. Het duurt 5 of 6 seconden voordat livefeeds worden gestart en u kunt slechts één camerafeed tegelijk bekijken

Privacyverbeteringen

De Echo Show 15 heeft de typische ingebouwde sluiter om de cameralens te bedekken, en er is een knop die de verre-veldmicrofoons dempt en de camera elektronisch uitschakelt. Beeldverwerking voor de visuele ID-functie wordt uitgevoerd op het apparaat zelf, in plaats van uw afbeelding naar de cloud te uploaden. Met de geheel nieuwe AZ2 Neural Edge-processor van Amazon kan het apparaat Amazon’s computervisie en spraakherkenningsalgoritmen lokaal en parallel verwerken.

Bediening op de Echo Show 15

Michael Brown / IDG

Waar het op neerkomt:

Door het grote formaat van de Echo Show 15 kon Amazon de Alexa-gebruikersinterface ontwikkelen en verbeteren, maar de noodzaak om het slimme display aan de muur te monteren, zal het voor sommigen een non-starter maken. Ja, je kunt een accessoire kopen om het op een tafel of aanrecht te gebruiken – en de montage onder de kast is een geweldige optie als je het in een grotere keuken installeert – maar die accessoires dragen bij aan de kosten, en een Echo Show 15 op een aanrecht zal onroerend goed verbruiken, althans in de liggende modus. Het verbaast me ook dat Amazon een Zigbee-radio heeft weggelaten en dat het dit high-end slimme display heeft uitgerust met zo’n camera met een lage resolutie: 5 megapixels vergeleken met de 13 MP-beeldsensor in de gelijk geprijsde Echo Show 10 (3e generatie ).

Dus waarom geef ik de Echo Show 15 vier sterren in deze recensie? Het is de ideale Echo voor mensen die een Echo willen die geen aanrechtruimte in beslag neemt, en de nieuwe Alexa-widgets maken van dit slimme display een fantastische gezinshub. De widgets zouden waarschijnlijk niet werken op een kleiner scherm.

De aantrekkingskracht van de Echo Show 15 is beperkter dan enig ander Echo-model, maar het biedt functies die geen enkele andere Echo – of enig ander slim scherm – kan evenaren.

Michael is de hoofdredacteur van TechHive. Hij bouwde in 2007 zijn eigen slimme huis en gebruikte het als een echt testlab bij het beoordelen van nieuwe producten. Na een verhuizing is hij bezig zijn nieuwe huis, een bungalow uit 1890, om te bouwen tot een moderne slimme woning.

0 Shares:
You May Also Like