Amazon betreedt de markt voor slimme thermostaat

Amazon Smart Thermostat

Amazon trapte vandaag zijn jaarlijkse apparatenevenement af met de onthulling van zijn eerste slimme thermostaat. Amazon’s senior vice-president van apparaten en services, David Limp, presenteerde het Energy Star-gecertificeerde apparaat als onderdeel van Amazon’s inspanningen om kunstmatige intelligentie te gebruiken om de duurzaamheid te verbeteren.

Limp benadrukte de lage kosten van de thermostaat en wees erop dat kortingen op nutsvoorzieningen de uiteindelijke kosten voor de consument zouden moeten verlagen tot slechts $ 10, of zelfs nul, in sommige gevallen. Dat veronderstelt natuurlijk dat je niet al gebruik hebt gemaakt van dergelijke kortingen om de slimme thermostaat van een ander bedrijf te kopen.

Amazon slimme thermostaat

Ontwikkeld in samenwerking met Honeywell Home (een merk van Resideo), zei Limp dat de nieuwe thermostaat compatibel moet zijn met de overgrote meerderheid van HVAC-systemen op de markt. Hoewel er geen melding werd gemaakt van Alexa aan boord van de thermostaat zelf, zei Limp dat de thermostaat zou reageren op een Alexa-commando zoals “Alexa, welterusten”, door de doeltemperatuur te verlagen.

Het apparaat oogt relatief basic in vergelijking met slimme thermostaten zoals de Ecobee, en er was geen sprake van ondersteuning voor afstandssensoren.

0 Shares:
You May Also Like