Amazon bereidt mogelijk een slaapwaarnemende radar voor Alexa . voor

echo show 5 deep sea blue bedroom

Alexa is misschien klaar om het slaapgevoelige vermogen van Google’s Nest Hub smart display te evenaren, waarbij de FCC Amazon een vrijstelling geeft voor een radar die de ademhaling van sluimerende gebruikers zou kunnen volgen.

Bloomberg meldt dat de FCC Amazon vorige week toestemming heeft gegeven om door te gaan met een “radarsensor” die “contactloze slaaptraceerfuncties mogelijk zou kunnen maken”.

De voorgestelde “slaapvolgradar” “zou het bewustzijn en het beheer van slaaphygiëne kunnen verbeteren, wat op zijn beurt voor veel Amerikanen aanzienlijke gezondheidsvoordelen zou kunnen opleveren”, aldus de FCC-aanvraag van Amazon.

Hoewel de Amazon-aanvraag niet veel in detail gaat over de radar of in wat voor soort apparaten het zou kunnen worden gebruikt, is het gemakkelijk voor te stellen dat de sensor verschijnt in een door Alexa aangedreven Echo Show slim display. Een feit dat in de aanvraag staat, is dat de radar voor een mobiel apparaat zou zijn.

Google heeft al een slim display met contactloze slaapverzendmogelijkheden: de Google Nest Hub.

Aangedreven door een kleine, ingebouwde radar – klinkt bekend? – kan de Nest Hub je ademhaling voelen terwijl je sluimert, en hij geeft je gedetailleerde rapporten over je slaapgeschiedenis en -kwaliteit.

De slaapvolgmogelijkheden van de Nest Hub worden mogelijk gemaakt door de Soli-chip van Google, die ook aanwezigheidsdetectietaken op zowel de Nest Hub als zijn grotere broer of zus, de 10-inch Nest Hub Max, afhandelt.

Contactloze slaapwaarneming via radar is een aantrekkelijk alternatief voor een draagbare fitnesstracker, zoals die van Fitbit, dat eigendom is van Google. Hoewel je moet onthouden dat je een Fitbit naar bed moet dragen om je slaapgewoonten in de gaten te houden, kan een slaapgevoelig scherm zoals de Nest Hub de slaap volgen zonder dat je je hoeft te bekommeren om een ​​wearable.

Net als Google heeft Amazon zijn eigen slaap-tracking polsband: de Halo BandRemove non-product link, die ook je stappen en hartslag kan volgen.

Een vertegenwoordiger van Amazon, die om commentaar werd gevraagd, zei dat het bedrijf “op dit moment niets heeft dat we kunnen delen”.

0 Shares:
You May Also Like