Amazon beëindigt ondersteuning voor Cloud Cam, aanbiedingen free Blink Mini in plaats daarvan

Amazon Cloud Cam

Als je een eigenaar bent van de Amazon Cloud Cam, een vijf jaar oude beveiligingscamera die veel werd gebruikt in combinatie met de Amazon Key-thuisbezorgservice, dan heb je slecht nieuws: je camera staat op het punt donker te worden.

Zoals voor het eerst gemeld door AFTVnews, heeft Amazon gebruikers van de Cloud Cam laten weten dat het de ondersteuning voor de camera op 2 december 2022 zal beëindigen. Zonder de cloud zullen de toepasselijk genaamde Cloud Cam en zijn “begeleidende” apps niet meer werken.

Positief is dat Amazon zegt dat het Cloud Cam-gebruikers niet helemaal high en droog zal achterlaten. In plaats daarvan biedt het hen een free Blink Mini cam, samen met een Blink Plus-abonnement van een jaar. Het aanbod is alleen goed voor degenen van wie de Cloud Cams de afgelopen zes maanden “actief” zijn geweest, volgens The Verge.

De stickerprijs van $ 35 van de Blink Mini is veel goedkoper dan de oorspronkelijke prijs van $ 120 van de Cloud Cam, maar het jaar van de Blink Plus-service heeft een waarde van $ 100.

Naast het uitschakelen van de service voor de Cloud Cam op 2 december, zegt Amazon dat het alle opgeslagen opnamen voor de camera op dezelfde datum zal verwijderen. Je kunt alle opgeslagen video’s downloaden vóór de deadline van 2 december.

De Cloud Cam, voor het eerst uitgebracht in 2017, was een uitstekende beveiligingscamera (we gaven hem een ​​Editor’s Choice-prijs), maar de dagen waren bijna onmiddellijk geteld. Amazon nam eind 2017 de fabrikant van slimme camera’s Blink over, slechts een paar maanden nadat de Cloud Cam arriveerde, en toen pakte Amazon Ring begin 2018. Tegen 2019 was Amazon helemaal gestopt met de verkoop van de Cloud Cam.

De 1080-compatibele Cloud Cam was de allereerste beveiligingscamera van Amazon en werd op de markt gebracht als aanvulling op Amazon Key, een thuisbezorgservice voor Amazon-pakketten en boodschappen.

Naast het in de gaten houden van uw ingang, kan de Cloud Cam een ​​compatibel slim slot openen, waardoor Amazon-chauffeurs pakketten in uw deur kunnen achterlaten. (In de nasleep van de pandemie biedt Amazon Key nu alleen in-garage en in-gate leveringen aan.)

Hoewel de 1080p Blink Mini veel van dezelfde functies heeft als de Cloud Cam, kan hij geen slim slot bedienen, wat betekent dat hij niet werkt met Amazon Key. Dat gezegd hebbende, meldt The Verge dat eigenaren van de Cloud Cam “Key Edition” een free vierde generatie Echo, een apparaat dat een slim slot bestuurt, naast een Blink Mini.

De Cloud Cam is niet de eerste slimme camera die Amazon heeft verlaten. Het bedrijf stopte abrupt de service voor de Echo Look, een camera die je outfit scande en Alexa-aangedreven mode-suggesties deed, in 2020. In tegenstelling tot wat er gebeurde met de Cloud Cam, bood Amazon geen vervangende camera aan Echo Look-gebruikers .

0 Shares:
You May Also Like