Amazon Alexa Guard Plus versterkt Echo’s mogelijkheden voor huisbeveiliging

Amazon breidt de mogelijkheden van zijn Alexa Guard-functie uit, waardoor zijn lijn van Echo slimme luidsprekers en displays meer capabele thuisbeveiligingssystemen maakt. De Alexa Guard Plus-service van $ 4,99 per maand / $ 49 per jaar zit tussen een volledig zelfbewaakt beveiligingssysteem en een professioneel gecontroleerd beveiligingssysteem in. Sommige externe leveranciers, waaronder Abode, voegen het zelfs toe aan hun eigen beveiligingsaanbod voor thuis. Ring, eigendom van Amazon, voegt zonder extra kosten Alexa Guard Plus toe aan de Protect Plus-service van $ 10 per maand.

De beste eigenschap van Alexa Guard Plus is de mogelijkheid om hulp in te roepen in geval van nood. Zeg gewoon “Alexa, bel om hulp” om een ​​BHV-agent te bereiken die u kan helpen om hulp te vragen bij uw plaatselijke brandweer, medische dienst of politie.

Net als de gratis versie van Alexa Guard, wanneer je Alexa vertelt dat je het huis verlaat (“Alexa, ik vertrek”), zal Alexa Guard Plus de microfoons in Amazon Echo-luidsprekers en -schermen gebruiken om te luisteren naar het geluid van rook en koolmonoxidemelders en brekend glas. Als die geluiden worden gedetecteerd, stuurt Amazon een waarschuwing voor de mogelijke noodsituatie naar uw smartphone. Tik op het bericht en je wordt naar de Alexa-app geleid, waar je kunt afspelen wat Alexa heeft gehoord. Je kunt ook luisteren naar live audio om in realtime inzicht te krijgen in wat er thuis gebeurt.

Amazon echo show 10

Alexa Guard Plus breidt die omgevingsmonitoring uit om te luisteren naar het geluid van voetstappen of het sluiten van deuren, geluiden die suggereren dat iemand illegale toegang tot je huis heeft gekregen, en het zal een sirene laten klinken die hopelijk een indringer zal overhalen om te vertrekken. Als een naar buiten gerichte camera van Ring, Blink, Arlo of August beweging in je huis detecteert, speelt je Echo-luidspreker het geluid van een blaffende hond. Ook hier krijg je een noodwaarschuwing en als je wilt, kun je worden doorverbonden met een agent om extra hulp te krijgen.

Alexa Guard en Alexa Guard Plus zullen beide ook je slimme lampen (of lampen aangesloten op slimme stekkers) ‘s nachts aan- en uitzetten om de indruk te wekken dat je huis bezet is terwijl je weg bent. Alexa Guard Plus komt later dit jaar beschikbaar.

0 Shares:
You May Also Like