Als je Philips Hue-lampen niet reageren, is het misschien tijd om je Hue Bridge te verplaatsen

philips hue bridge 2

Is een van de lampen in je Philips Hue slimme verlichtingsopstelling “onbereikbaar” geworden? Het kan gewoon zijn dat iemand handmatig de schakelaar heeft uitgeschakeld die hem van elektriciteit voorziet, of misschien is een lamp te ver verwijderd van de Hue BridgeVerwijder de niet-productlink of je andere Hue-lampen. Maar als je Hue-lampen en accessoires zich niet goed gedragen, is draadloze interferentie waarschijnlijk de boosdoener en is het heel goed mogelijk dat de bridge een nieuw huis nodig heeft.

Dat overkwam mij laatst met mijn eigen Philips Hue lampen. Ik had een mix van Hue-lampen en lampen van derden, slimme stekkers, schakelaars en knoppen die allemaal waren aangesloten op een Hue Bridge in mijn kantoor, en een paar maanden werkte alles probleemloos. (Merk op dat ik mijn Hue-lampen gebruik met een Zigbee-bridge, in plaats van rechtstreeks met mijn telefoon via Bluetooth.)

Toen, zonder waarschuwing, haperden mijn lichten. Ten eerste werden een paar van mijn Hue-compatibele Innr-smartstekkers gemarkeerd als “onbereikbaar” in de Hue-app, wat betekent dat de Hue Bridge het contact met hen had verloren. Toen werden ook een paar van mijn Innr-lampen onbereikbaar.

In eerste instantie gaf ik de Innr-hardware de schuld, denkend dat ik misschien de prijs betaalde voor het beknibbelen op goedkopere lampen en slimme stekkers van derden. Maar toen verloor de bridge ook het contact met mijn Hue-schakelaars, evenals mijn echte Hue Smart Button en mijn buitenschijnwerper. Er was iets anders aan de hand (sorry dat ik aan je twijfelde, Innr-lampen).

Nadat ik had gecontroleerd of al mijn fysieke wand- en lampschakelaars waren ingeschakeld (dat waren ze), heb ik enkele basisstappen voor probleemoplossing geprobeerd. Omdat ik dacht dat mijn lampen gewoon opnieuw moesten worden opgestart, heb ik al mijn lampen en accessoires verwijderd van het Light Setup-scherm in de Hue-app en ze vervolgens opnieuw gekoppeld. In eerste instantie leek dit te werken, maar één voor één werden mijn lichten weer onbereikbaar en was ik weer bij af.

Vervolgens probeerde ik iets geavanceerder: het wijzigen van het Zigbee-kanaal waarop mijn Hue Bridge werkte. Omdat Zigbee dezelfde 2,4 GHz draadloze band deelt als wifi-routers, is de kans groot dat je wifi-thuisnetwerk de draadloze Zigbee-verbinding tussen je Hue-lampen en de bridge verstoort.

Philips hue lampen onbereikbaar

Je krijgt de keuze uit vier Zigbee-kanalen – 11, 15, 20 en 25 – en je moet ervoor zorgen dat al je Hue en andere aangesloten slimme lampen zijn ingeschakeld voordat je van kanaal verandert. De app geeft je geen advies over welk kanaal misschien minder interferentie heeft, dus het is allemaal een beetje een gokspel. (Je zou eerst kunnen controleren welk 2,4 GHz-kanaal je wifi-router gebruikt, maar dat is geen betrouwbare optie voor degenen onder ons met nieuwere mesh-routers die kanalen on-the-fly kiezen en kiezen.)

Hoe dan ook, ik schakelde één keer van Zigbee-kanaal, twee keer en dan een derde keer. Geen dobbelstenen.

Ten slotte begon ik naar de Hue Bridge zelf te kijken, die onder mijn bureau naast mijn mesh-router was genesteld. Mijn kantoor bevindt zich trouwens in onze kelder, helemaal achterin ons lange appartement, en in de buurt van verschillende pc’s, Macs en laptops, waarvan de meeste zijn verbonden met wifi. Ik had onlangs ook een aantal nieuwe wifi-lampen en slimme stekkers in mijn kantoor geïnstalleerd om te testen. Zou het kunnen…?

Ik ging door en koppelde mijn Hue Bridge los, jaagde rond in mijn appartement en vond een nieuwe plek: midden in onze woonkamer beneden, weg van het struikgewas van draadloze interferentie in mijn kantoor en (gelukkig) in de buurt van een beschikbare ethernetkabel.

Ik hield mijn adem in, startte de Hue-app, navigeerde naar het Light Setup-scherm, tikte op Add Lights (na opnieuw al mijn lampen en slimme stekkers uit de app te hebben verwijderd), en ziedaar, alles dook weer op. Na ongeveer een week te hebben geleefd met de Hue Bridge op zijn nieuwe, veel centralere locatie, lijken mijn lampen, slimme stekkers, schakelaars en knoppen allemaal perfect te werken.

Moraal van het verhaal: houd je Hue Bridge indien mogelijk op minstens een paar meter afstand van je draadloze router, en idealiter in een gecentraliseerde ruimte die niet vol zit met wifi-interferentie.

Dat is weliswaar een grote vraag voor degenen die in dichtbevolkte buurten of in krappe appartementen wonen, maar met een beetje vallen en opstaan ​​​​vind je misschien een plek voor de brug die de verbinding met je Hue-lampen en accessoires veel stabieler maakt .

0 Shares:
You May Also Like