Als je niet naar het kunstmuseum kunt, breng het kunstmuseum dan naar jou

meural canvas ii

Zelfs als de reisbeperkingen worden versoepeld en sociale afstand minder kritisch wordt, zullen velen van ons terughoudend blijven om lange afstanden af ​​te leggen om ‘s werelds grootste kunstmusea te bezoeken. Installeer de Meural Canvas II bij u thuis en u kunt veel van ‘s werelds grootste kunstmusea rechtstreeks in uw huis halen.

Verkrijgbaar in twee maten – 16 × 14 inch ($ 400 en hoger, afhankelijk van afwerking en accessoires) en 19 × 29 inch ($ 600 en hoger) – de Meural Canvas II (ik noem het gewoon de Meural vanaf hier) is in wezen een digitale fotolijst. Maar het lijkt in niets op de goedkope tafelfotolijsten die in de jaren negentig werden geïntroduceerd. De Meural bestaat uit een AHVA (Advanced Hyper-Viewing Angle) LCD-scherm dat 16,7 miljoen kleuren kan weergeven met een resolutie van 1920×1080 pixels. AHVA is geweldig voor off-axis kijken, en in dat opzicht is het vergelijkbaar, zo niet superieur, aan LG’s IPS- en Samsung’s PLS-weergavetechnologieën. Daarnaast is het Meural glas behandeld met een anti-glare coating die voorkomt dat reflecties afbreuk doen aan de kunst.

Vanuit het perspectief van pixels per inch lijkt de resolutie van 1920×1080 misschien niet zo indrukwekkend, maar de schilderijen, foto’s en animaties die ik op de Meural Canvas II liet zien, zagen er fantastisch uit – tot het punt waarop ik de penseelstreken in sommige schilderijen kon onderscheiden, vooral in de werken van de impressionisten. Diepe zwartwaarden resulteren in een uitstekend contrast tussen lichte en donkere delen van schilderijen, foto’s en foto’s van sculpturen. En aangezien u de eigenaar bent van het display, kunt u elke afbeelding nauwkeuriger bekijken dan welk museum dan ook zou prettig vinden als u het origineel zou bekijken. Ik zal niet zo ver gaan om de ervaring te zeggen die voor de originele werken staat, maar het is zeker het op één na beste.

meural 1

Meer specificaties en functies

Beide frames zijn verkrijgbaar in zwart of wit geverfd plastic, of donker of licht gebeitst hout, met een 1,75-inch plastic mat rond het scherm zelf. (Deze recensie is gebaseerd op het 16×24-inch model met een licht gebeitste houtafwerking.) Elk is uitgerust met een 1,8 GHz quad-core ARM Cortex A17-processors, 2 GB DDR3-geheugen en 8 GB opslag aan boord. Netwerkzwaargewicht Netgear heeft het bedrijf Meural in 2018 overgenomen en deze producten zijn uitgerust met dual-band Wi-Fi 5 (2,4-/5GHz 802.11ac) adapters, plus Bluetooth 4.1-radio’s voor de eerste installatie. Er is ook een ethernetpoort aan de achterkant van het paneel.

De Meural heeft elektriciteit nodig om te werken, dus het grootste nadeel van het frame is de afhankelijkheid van een dikke (ongeveer 3 × 2 inch) muurwrat. Het twee meter lange snoer dat stroom aan het frame levert, is gewikkeld in een aantrekkelijke stof, maar de enige manier om rond te komen als er een lelijk touw aan de muur hangt van je prachtige kunst, is door een verzonken elektriciteitskast in de muur achter het frame te bouwen (de achterkant van het frame is niet diep genoeg om de adapter te verbergen als je al een stopcontact in het midden van de muur hebt).

Dat is iets waar de meeste mensen een elektricien voor inhuren, hoewel er een manier is om de adapter te dumpen: de bovengenoemde ethernetpoort ondersteunt Power over ethernet (PoE). Hoewel die laagspanningsoplossing een relatief eenvoudig doe-het-zelf-project is (op voorwaarde dat je een schakelaar hebt die PoE ondersteunt), moet je nog steeds een gat in je muur maken. En als je dat eenmaal hebt gedaan, wil je het frame niet meer naar een andere locatie verplaatsen.

meural canvas ethernet-poort

Het frame wordt geleverd met een montageklem met een ingebouwde waterpas, samen met twee holle wandankers waarvan ik niet helemaal zeker weet of ik ze zou vertrouwen om het aanzienlijke gewicht te dragen (respectievelijk 15,49 of 19,74 pond). Als je wilt, kun je de Meural op een ezel of tafelblad zetten en tegen de muur leunen (hiervoor is een klein antislipkussentje meegeleverd).

De Meural kan zowel horizontaal (liggend) als verticaal (staand) worden georiënteerd, en je kunt tussen de twee modi schakelen door hem van de schoenplaat te tillen of door hem op te pakken van het oppervlak waarop hij rust. Wanneer u dit doet, moet u ervoor zorgen dat u niet per ongeluk de aan/uit-schakelaar aan één kant van het frame aanraakt. Een optionele roterende houder is ook beschikbaar voor $ 50, en ik zou het van harte aanbevelen om het te kopen als je denkt dat je de oriëntatie vaak zult veranderen – het frame laten vallen terwijl je het opnieuw aan de schoenplaat probeert te hangen, zou een tragedie zijn. De Meural-app kan zo worden ingesteld dat de lijst alleen kunst weergeeft die in de juiste richting voor de lijst staat: Afbeeldingen in portretmodus worden niet weergegeven als de lijst in landschapsmodus staat en vice versa. Versla deze instelling en je ziet de afbeeldingen in een afspeellijst, maar sommige kunnen onaangenaam worden bijgesneden.

meurale canvas schoenplaat

Wat is erbij inbegrepen

Netgear biedt 100 samengestelde afbeeldingen uit de Meural-kunstbibliotheek, met voorbeelden van zowel klassieke als moderne kunst, foto’s en zelfs enkele GIF-animaties en cinemagraph-video’s. Sommige hiervan zijn vooraf geladen in de opslag van het frame, maar u moet de rest downloaden (volg deze link om alle beschikbare gratis voorbeelden te zien). Nadat u een account op de website van Netgear heeft aangemaakt, kunt u inloggen, aanwijzen en klikken om nieuwe afbeeldingen naar uw frame te downloaden.

U kunt ook uw eigen digitale kunst (bijv. digitale foto’s) naar de lijst uploaden: dit wordt bereikt door uw afbeeldingen op een SD-kaart op te slaan (er is een SD-kaartsleuf van volledige grootte aan één kant van de lijst – de onderkant wanneer deze is in liggende stand). De meeste moderne camera’s gebruiken tegenwoordig microSD-kaarten, maar adapters zijn goedkoop. Je kunt een SanDisk-adapter op Amazon kopen voor minder dan $ 4. Je kunt ook afbeeldingen uploaden naar de server van Netgear en ze vervolgens downloaden naar het frame als je je geen zorgen maakt over de privacyimplicaties als je ze op een server plaatst die je niet onder controle hebt – hoe tijdelijk dat ook is.

meural canvas kaartsleuf

Dat abonnement wil je hebben

Maar de beste Meural-ervaring vereist een betaald abonnement om de breedte en diepte van wat beschikbaar is te ontgrendelen: meer dan 30.000 samengestelde werken, georganiseerd door artiest, genre, deelnemende musea en partnerschappen (inclusief Marvel en National Geographic). Je kunt ook ‘afspeellijsten’ downloaden, kunstcollecties van een bepaalde artiest; van een specifiek genre, beweging of stijl; of type (bijv. foto’s, mixed media, schilderen en zelfs foto’s van sculpturen).

Een abonnement kost $ 9 per maand of $ 70 per jaar, maar je kunt slechts één extra frame aan een abonnement toevoegen. Koop een derde en je hebt nog een sub nodig. Koop een vijfde en je hebt , enzovoort nodig. Abonnementen bieden ook toegang tot redactionele inhoud over artiesten, bewegingen en andere onderwerpen in duidelijke taal. Sommige kunstwerken (en kunstafspeellijsten) zijn ook te koop, waarbij leden recht hebben op aanzienlijke kortingen. Netgear zegt dat 60 procent van wat het verdient aan kunst naar kunstenaars gaat. Met het lidmaatschap kun je ook afspeellijsten maken die bestaan ​​uit je eigen afbeeldingen vermengd met samengestelde kunst, en het breidt je cloudopslag uit van 4 GB naar 20 GB en geeft je recht op onbeperkte 24/7 technische ondersteuning. U kunt hier meer lezen over Meural-lidmaatschappen.

meural canvas info tekst

Sensoren in de mat herkennen gebaren, dus je kunt omhoog en omlaag vegen om menu’s te openen en te sluiten en menu-items te kiezen, en je kunt naar links en rechts vegen om door de kunst in je afspeellijst te bladeren. Door omhoog te vegen terwijl een afbeelding wordt weergegeven, wordt een hoekvenster geopend met een korte verklarende tekst waarin de kunst wordt besproken (met vermelding van de kunstenaar, de datum waarop het werk is gemaakt en andere nuttige informatie). Ik ben zo gewend geraakt aan het gebruik van gebaren om in te zoomen op een afbeelding dat ik het heb geprobeerd met de Meural: No dice. Een omgevingslichtsensor past automatisch de helderheid van het scherm aan en je kunt het frame zo programmeren dat het automatisch uitschakelt wanneer de kamer donker wordt.

Als je liever meer zekerheid over die score wilt, kun je ook schema’s maken wanneer het frame aan en uit zal zijn, en je kunt zelfs datums en tijden programmeren waarop geselecteerde afspeellijsten worden weergegeven, de volgorde waarin afbeeldingen worden weergegeven en de lengte van de tijd dat ze worden getoond (je kunt ook elke afbeelding bevriezen zolang je ernaar wilt kijken).

lijst met submuseums

Netgear heeft een Alexa-vaardigheid ontwikkeld (die nog in bèta is, volgens een bericht van april 2019 op de klantenondersteuningspagina van Netgear), maar je kunt niet veel doen met spraakopdrachten. Je kunt het frame in- en uitschakelen, je kunt door de afbeeldingen in een afspeellijst bladeren en de helderheid aanpassen op een schaal van 0 tot 100. Maar ik raad je aan om je frame een naam te geven die Alexa gemakkelijk kan begrijpen: elke keer Ik zei: “Alexa, [something something] Meural,” antwoordde Alexa met “Sorry, ik heb geen apparaat met de naam ‘mirror’ gevonden.” In hetzelfde bericht uit 2019 staat: “Gebruikers van Google Home en Apple HomeKit moeten op de hoogte blijven – we zijn altijd op zoek naar uitbreiding van onze smart home-integraties .” Het is duidelijk dat Netgear smart home-integratie niet als een prioriteit beschouwt voor dit product.

Moet je een Meural Canvas II kopen?

Ik heb enorm genoten van mijn tijd met de Meural Canvas II en ik heb veel meer geleerd over de verschillende kunstenaars en artistieke stromingen die ik heb verkend. Maar ik ben geen hardcore kunstliefhebber, en ik heb het frame niet aan mijn muur gehangen omdat ik niet bereid was om elk jaar $ 500 plus $ 70 uit te geven om het de mijne te noemen. Dat gezegd hebbende, de technologie is indrukwekkend (afgezien van de slimme thuisintegratie, dat wil zeggen) en alle kunst die ik op de Meural Canvas II liet zien, zag er prachtig uit. Als je een favoriete artiest hebt, wil je er misschien voor zorgen dat zijn of haar werken beschikbaar zijn in de collectie van Netgear. Maar als je het type persoon bent dat een favoriete artiest is, zul je enorm genieten van dit apparaat, zelfs als ze dat niet doen.

Er is niet veel concurrentie in deze ruimte, maar ik heb het Canvia-scherm in huis voor een aanstaande beoordeling, en Lenovo heeft onlangs aangekondigd dat het voorbestellingen neemt – en aanzienlijke kortingen biedt – voor het Lenovo Smart Frame, maar dat product zal niet schip tot augustus. Blijf kijken.

0 Shares:
You May Also Like