Als je levensonderhoud afhankelijk is van je laptop, doe dan vandaag nog deze 3 dingen!

windows 11 laptop

Zelfs voordat de coronaviruspandemie toesloeg en de samenleving in hun huizen opsloot, werden mensen steeds afhankelijker van technologie om hun werk te doen. Of het nu gaat om op technologie gebaseerde sectoren zoals IT, engineering of zelfs banen zoals onderwijs en kunst, de banenindustrie heeft een langzame verschuiving gezien van papierwerk naar technologie.

Met de komst van concepten als thuiswerken en nieuwe banen waarbij je naar afgelegen plaatsen moet reizen of zelfs contact moet leggen met klanten aan de andere kant van de wereld, wordt het uiterst belangrijk voor je om eersteklas, zeer efficiënte gadgets te hebben, vooral laptops.

Waarom laptops?

Laptops zijn tegenwoordig de meest populaire gadget onder mensen om voor werkdoeleinden te gebruiken. Ze hebben precies de goede maat! Ze zijn kleiner dan desktops en kunnen gemakkelijk overal in een rugzak worden meegenomen. Aan de andere kant zijn ze groter dan mobiele telefoons en tablets en dus handiger en comfortabeler voor werkdoeleinden.

Wij als samenleving zijn in toenemende mate afhankelijk geworden van onze laptops voor ons levensonderhoud, en voortaan is het uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat we een goede, betrouwbare laptop hebben die niet kapot gaat! En als er iets is dat we de afgelopen jaren hebben geleerd, is het het feit dat werken op afstand waarschijnlijk de toekomst zal zijn van veel industrieën. Er zal dus veel afhangen van uw laptop; dat brengt ons bij de volgende vraag: hoe ver moet je gaan in het verzorgen van een laptop. Is een laptopverzekering echt nodig? Moet u altijd routinecontroles uitvoeren?

Natuurlijk gaan we deze vragen in meer detail beantwoorden, maar om te beginnen moet je begrijpen dat laptops strikt onderhoud en verfraaiing nodig hebben, net als auto’s, en daarom is het belangrijk om manieren te vinden om hun maximale bescherming te garanderen. en zorg. Een functionele en efficiënte laptop kan u helpen om uit te blinken op het werk! Hier zijn een paar dingen die u zeker moet weten om uw machine in perfecte staat te houden:

Hoe de levensduur van de batterij van uw laptop te verbeteren?

Het is niet leuk om meer dan 3 keer per dag naar de dichtstbijzijnde oplaadpoort te rennen, wanneer de batterij van uw laptop de gevreesde 15% bereikt. Een laptopbatterij met een lange levensduur is cruciaal voor de meeste werknemers om hun werk goed te kunnen doen. Hier zijn een paar manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat uw laptop een langere levensduur van de batterij heeft:

Gebruik de Windows Performance Management Tool:

De Windows Performance Management-tool helpt u de prestaties van uw laptop te stroomlijnen, om zo de batterij te sparen. Het heeft verschillende standaardinstellingen, die u kunt kiezen, afhankelijk van of u prioriteit geeft aan prestaties of energiebesparing. De modus Best Performance is voor wanneer u de snelste reacties en de meest efficiënte prestaties nodig hebt. Het verhindert niet dat apps op de achtergrond worden uitgevoerd en laat ze dus veel stroom verbruiken. Aan de andere kant geeft de batterijbesparingsmodus prioriteit aan energiebesparing boven prestaties en worden alle achtergrond-apps en nevenprocessen afgesloten, de helderheid met bijna 30% verminderd en alle downloads stopgezet.

Vliegtuigmodus

Door eenvoudige dingen te doen, zoals het afsluiten van applicaties die momenteel niet worden gebruikt, of het gebruik van de vliegtuigmodus, wordt de levensduur van de batterij aanzienlijk verkort. We brengen een aanzienlijke hoeveelheid tijd op internet door, maar de tijd die we buiten het internet doorbrengen, met het bewerken van documenten of schrijven, kunnen we gemakkelijk overschakelen naar de vliegtuigmodus.

Afbeeldingen aanpassen

Grafische weergave en beeldscherm verbruiken vaak veel meer batterijduur dan. Als uw laptop een krachtige grafische processor heeft, is het belangrijk ervoor te zorgen dat afbeeldingen van hoge kwaliteit alleen worden gebruikt waar nodig, zoals bij videogames, en waar mogelijk afgezwakt.

Hoe u uw laptop kunt beschermen tegen malware:

We raken allemaal een beetje in paniek wanneer onze laptop plotseling last krijgt van lage snelheid en begint te vertragen (of met andere woorden, begint te hangen). Wat als we het slachtoffer zijn van een virusinvasie? Nou, je zit er niet ver naast, want je laptop is zeker binnengevallen, maar niet door een virus. Wanneer uw machine langzamer begint te werken, kunt u de aanwezigheid van malware vermoeden. Hier zijn een paar manieren om te voorkomen dat malware uw werk verplettert:

Installeer een betrouwbaar hulpprogramma voor het verwijderen van malware: de meeste laptops zijn onbeschermd, waardoor ze kwetsbaar zijn voor de slopende effecten van malware. Zorg ervoor dat je een goede malwareverwijderings- en antivirusprogramma hebt, zelfs als het geld kost. Zorg ervoor dat je regelmatig scant. Gebruik altijd alleen beveiligde netwerken. Vermijd duistere, dubieuze websites.

Hoe de laptopprestaties te verbeteren

U kunt verschillende eenvoudige dingen doen om de laptopprestaties te verbeteren, zoals:

Verwijder bestanden van lokale schijf C om het aantal free spaceVerwijder tijdelijke bestandenVerwijder onnodige toepassingenReboot en herstart uw pc regelmatigDefragmentatie uitvoerenOpstarttoepassingen uitschakelenOnnodige hardware verwijderen

Door ruimte vrij te maken en onnodige rommel van uw laptop te verwijderen, komt er ruimte vrij en kan deze veel efficiënter werken.

Algemene zaken, zoals het fysiek schoonhouden van uw laptop, zijn van het grootste belang. Laptops zijn zeer waardevolle en ultramoderne gadgets en vereisen zorgvuldig onderhoud. Het kost veel minder om een ​​laptop met inspanning over een periode van ongeveer 7 jaar te onderhouden, in plaats van om de 2-3 jaar een nieuwe laptop te kopen. Dit zijn dus de dingen die u moet doen als uw levensonderhoud afhankelijk is van uw laptop.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like