Als je een abonnement kunt verdragen, heeft deze beveiligingscamera meer functies dan de meeste

ecobee camera

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Kan mensen onderscheiden van dieren en bewegende objecten Kan zich concentreren op en volgen van een persoon die zich over zijn brede gezichtsveld beweegt Geïntegreerde Amazon Alexa slimme luidspreker Kan fungeren als een hub voor een volledig huisbeveiligingssysteem

nadelen

Kritieke functies, waaronder video-opname, vereisen een Ecobee Haven-abonnement Sirene aan boord is te stil en moet handmatig worden geactiveerd Ondersteunt HomeKit, maar niet HomeKit Secure Video (die functie komt “binnenkort beschikbaar”)

Ons oordeel

De Ecobee SmartCamera is geen beveiligingscamera van de bovenste plank, maar heeft wel een aantal geweldige eigenschappen, waaronder Alexa-integratie. Maar je hebt een abonnement nodig om de handigste functies met betrekking tot de kernfunctie te ontgrendelen.

Ecobee bouwt onze absolute favoriete slimme thermostaat, en de nieuwe SmartCamera met spraakgestuurde beveiligingscamera is al net zo innovatief. Maar dit is een supercompetitieve ruimte, en Ecobee brengt niet genoeg naar de tafel om het prijskaartje van $ 179 en $ 130 van deze camera (en niet-zo-optioneel abonnement) te rechtvaardigen.

Deze camera kan echter ook fungeren als de spil van een breder huisbeveiligingssysteem, dus we zullen binnenkort een afzonderlijke recensie van dat hele ecosysteem publiceren. Onze gedachten over de camera in het kader van een compleet beveiligingssysteem lees je hier. Dit verhaal concentreert zich op de mogelijkheden van de SmartCamera als een beveiligingscamera voor thuis en een slimme Alexa-luidspreker.

De Ecobee SmartCamera is niet de enige beveiligingscamera die Alexa integreert. De Honeywell Home Smart Security Camera van Resideo doet dezelfde truc, en dat apparaat is sinds eind 2018 op de markt (we hebben het beoordeeld als onderdeel van Resideo’s huisbeveiligingsbundel). De camera van Ecobee is veel beter dan die van Resideo, maar hij kost ook bijna $ 100 $ 60 meer dan de camera van Resideo alleen.

ecobee-camera geïnstalleerd

Een andere waardevolle oefening is om de camera van Ecobee te vergelijken met de Arlo Pro 3. Hoewel die camera voor binnen en buiten moet worden gekocht als een startpakket met twee camera’s en een basisstation voor $ 399, gaan extra camera’s voor $ 199 per stuk – slechts $ 20 meer dan die van Ecobee.

En waar Ecobee’s strikt indoor, AC-aangedreven apparaat beperkt is tot 1080p video, heeft Arlo’s batterijgevoede camera een 2K-resolutie. Aan de andere kant bevat geen van de producten van Arlo een digitale assistent en kunnen ze niet worden opgenomen in een breder huisbeveiligingssysteem.

De Ecobee SmartCamera heeft een dual-band 802.11ac wifi-adapter aan boord, plus een Bluetooth 5.0-radio voor het maken van de eerste verbinding met je mobiele apparaat (er zijn apps voor Android en iOS). De camera was zeer eenvoudig in te stellen. Er is een 8-core CPU aan boord die draait op 2 GHz, 1 GB LDDR4 RAM en 4 GB flash-geheugen (die geen van alle wordt gebruikt voor video-opslag aan boord. Daarover later meer.) De camera kan naar voren of achteren worden gekanteld op zijn verzwaarde, conische standaard van 2,5 cm hoog voor plaatsing op een plat oppervlak, of u kunt de standaard en camera aan de muur bevestigen.

Als je niet betaalt voor Ecobee’s Haven smart home-service, die $ 5 per maand kost ($ 10 per maand als je het voor meer dan één camera wilt), is de Ecobee SmartCamera strikt een apparaat voor liveweergave. Het neemt helemaal geen video op, het heeft geen lokale opslag en je ontvangt geen bewegingsdetectiewaarschuwingen zonder een abonnement.

In die zin, zoals het geval is met Ring’s videodeurbellen en beveiligingscamera’s, is een Haven-abonnement niet echt optioneel. Het abonnement van $ 10 per maand van Ring omvat daarentegen twee keer zoveel opslagruimte (30 dagen versus 14 van Ecobee), en je krijgt professionele monitoring als je ook het Ring Alarm-product koopt. Ik zal het volledige aanbod van huisbeveiliging van Ecobee vergelijken en het vergelijken met dat van Ring, in een afzonderlijke recensie.

Zonder de Haven-service kun je een livestream van de camera bekijken, maar je kunt die video niet opnemen of er een momentopname van maken (tenzij je andere software gebruikt om een ​​schermafbeelding van de app te maken), en er is geen geschiedenis van gebeurtenissen waar je op terug kunt kijken. Ondanks dat alles is de camera niet zonder zijn charmes, vooral wanneer bekeken vanuit een privacyhoek.

ecobee camera sleutelgat montage

Privacyfuncties

Identificatie met twee factoren is bijvoorbeeld vanaf het begin verplicht, en wanneer u de Autopilot-functie van de camera inschakelt, gebruikt de app van Ecobee de fysieke locatie van uw telefoon om de camera automatisch in te schakelen wanneer u uw huis verlaat en uit wanneer u terugkeert. Deze geofencing-functie werkt het beste wanneer iedereen in het huishouden een smartphone heeft waarop de Ecobee-app is geïnstalleerd: de automatische piloot wordt pas geactiveerd als hij vertrekt. Zo hoef je je nooit zorgen te maken dat je iets gênants doet voor de camera. Je kunt de camera ook handmatig inschakelen, of je nu thuis bent of niet, en hij blijft aan totdat je hem uitzet of Autopilot detecteert dat je het huis hebt verlaten en weer terugkomt.

Ecobee zegt dat zijn camera HomeKit-compatibel is, maar dat geldt momenteel niet voor Apple’s HomeKit Secure Video, die cameravideo verwerkt op lokale netwerkapparaten (bijvoorbeeld een AppleTV, iPad of HomePod) en versleutelde video-opnamen opslaat in je iCloud-account. Ecobee zegt dat HomeKit Secure Video-ondersteuning binnenkort beschikbaar is.

Prestatie

smartcamera-opname

De 1080p-video van de Ecobee SmartCamera is zeer helder en heeft een gelikte volgfunctie die automatisch inzoomt op elke persoon die zijn brede gezichtsveld betreedt: 180 graden diagonaal, 170 graden horizontaal en 115 graden verticaal. De camera zal dan die persoon volgen terwijl ze door de kamer bewegen. Er is geen pan/tilt-motor aan boord, dus dit gebeurt digitaal en in de camera (niet in de cloud). U kunt op dezelfde manier de focus van de camera pannen, kantelen en zoomen terwijl u een livestream bekijkt door op een richtingspad in de app te tikken.

Nachtzicht wordt mogelijk gemaakt door een drietal 850nm infrarood LED’s. Deze kunnen in de app worden uitgeschakeld, zodat ze niet weerkaatsen op een raam als u besluit de camera daar te plaatsen om een ​​buitenruimte te bewaken (deze is niet weersbestendig en kan niet buiten worden geïnstalleerd). De nachtzichtbeelden van de camera zijn haarscherp en helder.

Audio wordt samen met video gestreamd en tweerichtingsaudio wordt ondersteund, zodat u een gesprek kunt voeren met de persoon voor de camera (of tegen hem kunt schreeuwen als het een indringer is). Over indringers gesproken, de camera heeft een ingebouwde sirene, maar deze kan alleen handmatig worden geactiveerd door op een knop in de app te drukken, en hij is helemaal niet luid – slechts 76dB.

smartcamera liveweergave

De sirene zou veel nuttiger zijn als afschrikmiddel als deze zou kunnen worden ingesteld om af te gaan wanneer u het huis uit bent en de bewegingssensor van de camera wordt geactiveerd. Deze tekortkoming wordt nog duidelijker als je kijkt naar de bredere mogelijkheden voor huisbeveiliging die beschikbaar zijn binnen het Ecobee-ecosysteem.

Als slimme luidspreker is de Ecobee SmartCamera bijna net zo effectief als een Echo Dot: hij reageert plichtsgetrouw op zijn wake-word (er zijn ook aanraakgevoelige knoppen bovenop voor het oproepen van de digitale assistent en het dempen van de microfoons van de camera), en het kan uitvoeren bijna alle vaardigheden van elk ander Alexa-apparaat. Ik kon het gebruiken om alle aspecten van mijn Vivint Smart Home-systeem te bedienen (lichten aan en uit doen, gemotoriseerde zonneschermen openen en sluiten, de beveiligingsfunctie inschakelen, enzovoort).

Zeggen “Alexa, ik ben heet” resulteerde in dat de Ecobee slimme thermostaat de doeltemperatuur met twee graden verlaagde, dus de airconditioner startte op. Je kunt ook nieuws- en weersupdates krijgen, de camera muziek laten afspelen van gekoppelde diensten (van Amazon Music tenminste; de ​​camera speelt geen muziek af op Spotify), en meer. Het is relatief zwak als een muziekluidspreker – basrespons is bijna onbestaande – maar niemand koopt een beveiligingscamera vanwege zijn sonische charmes.

Waar het op neerkomt:

Het moet worden herhaald: Ecobee maakt een waanzinnig goede slimme thermostaat – een die geen “optioneel” abonnement vereist om het meeste voordeel te behalen. De Ecobee SmartCamera heeft ook een aantal echt geweldige functies, maar een beveiligingscamera die geen forensisch bewijs van een misdaad kan bewaren – tenzij je bereid bent een maandelijks bedrag te betalen – is gewoon geen goede waarde voor de beveiliging van je huis. Een beveiligingscamera met ingebouwde sirene is ook een geweldig idee, maar het zal niet erg effectief zijn in het afschrikken van een indringer als het alleen werkt als je op een knop op je smartphone drukt.

Ecobee krijgt een pluim voor zijn privacyoverwegingen: de Autopilot-functie die de camera uitschakelt wanneer u thuis bent en aan wanneer u weggaat, is een uitstekende functie. Het integreren van een door Alexa aangedreven slimme luidspreker was ook een goede beslissing. Maar er zijn zoveel beveiligingscamera’s die beter zijn dan deze, zelfs als het niet ook slimme luidsprekers zijn.

0 Shares:
You May Also Like