Alles wat we weten – en niet weten – over de nieuwe slimme luidspreker van Google

nest image 2

De kat is uit de zak wat betreft de nieuwste slimme luidspreker van Google, waarbij het bedrijf de geruchten Home-opvolger op donderdag in wezen bevestigt met een zachtmoedig geformuleerde e-mail met een momentopname en een video van het onaangekondigde apparaat.

Veel belangrijke details over de nieuwe slimme luidspreker van Google zijn nog steeds gehuld in mysterie, maar we kunnen een paar feiten plagen door de officiële foto en de korte teaservideo van Google te bestuderen.

Wat we weten over de nieuwe slimme luidspreker van Google

Google Assistent is aan boord

Nou, nee duh, maar aangezien Google zo weinig weggeeft in zijn teaservideo, kunnen we deze net zo goed als een van de weinige zekerheden beschouwen. In de korte video zegt een man op een bank: “Hey Google, speel wat muziek af”, en vier veelbetekenende LED’s op de nieuwe luidspreker (luidsprekers, eigenlijk zijn er twee) lichten op als de muziek begint te spelen. Dus ja, Google Assistant bevestigd.

Je kunt er twee als stereopaar aansluiten

Zoals ik net zei, er zijn nieuwe Google-speakers aan het begin van de video, en ze flankeren de man die op de bank zit, met hun LED’s die tegelijk knipperen terwijl de muziek speelt. Het is veilig om te zeggen dat we hier naar een stereopaar kijken – nogmaals, geen enorme schok, aangezien je al een paar Google Nest Mini’s als stereopaar kunt aansluiten. Maar toch, we nemen wat we kunnen krijgen.

De geluidskwaliteit is… goed?

Dit is meer een gefundeerde gok, maar op basis van eerdere geruchten over de nieuwe slimme luidspreker van Google, om nog maar te zwijgen van het feit dat de teaservideo van Google begint met deuntjes, is het een veilige gok dat de nieuwe luidspreker een verbeterde geluidskwaliteit biedt, waarschijnlijk dichter bij het geluid van de Google Home Max (waar de nieuwe speaker op lijkt) dan de ietwat dubieuze audiokwaliteit van de kleinere Google Nest Mini.

Het heeft de vorm van een aardappelzak

Of zoals een kussen dat rechtop staat, of een enorme Apple AirPods-hoes bedekt met stof. Werk met mij mee, mensen.

Het komt in ten minste twee kleuren

De nieuwe luidspreker op de officiële foto van Google heeft een tint die lijkt op de “lucht”-gekleurde Nest Mini, of misschien dichter bij de “krijt” -versie (ik ben niet zo goed met kleuren), terwijl een tweede luidspreker in de teaservideo ziet er roze uit. Dus verschillende kleuren!

Het is ongeveer 8,25 centimeter lang

Aangezien Google stilzwijgend de gelekte luidsprekerfoto’s van gisteren bevestigt, zullen we ze gerust doorzoeken op aanwijzingen, en volgens een liniaal in de snapshots is de nieuwe luidspreker ongeveer 210 mm lang, of ongeveer 8,25 inch. Dat is bijna twee centimeter groter dan de stopgezette Google Home (die vermoedelijk door de nieuwe luidspreker wordt vervangen), en meer dan een centimeter groter dan de imposante (zij het aanzienlijk bredere) Google Home Max.

Er is nog steeds geen analoge audio-aansluiting

Als we de gelekte foto’s nog eens goed bekijken, lijkt de nieuwe Google-luidspreker geen analoge audio-aansluiting te hebben voor een bedrade verbinding met een externe luidspreker. Als de nieuwe Google-luidspreker inderdaad een betere geluidskwaliteit heeft, maakt de ontbrekende audio-aansluiting misschien niet zoveel uit als op de Google Nest Mini, die wat hulp zou kunnen gebruiken op de afdeling geluidskwaliteit. Toch terdege opgemerkt.

Het heeft een tonvormige oplaadpoort

Google lijkt de laatste tijd af te stappen van USB-stroom voor zijn slimme luidsprekers. De Google Home Mini had een microUSB-oplaadpoort, maar zijn opvolger, de Google Nest Mini, verruilde deze voor een eigen oplader in de vorm van een ton. Op basis van de gelekte foto’s zet de trend zonder USB-opladen zich voort met de nieuwste luidspreker van Google.

Het doet ook dienst als hoedenstandaard

De man in de video zette zijn hoed op de speaker. Dat is grappig!

Wat we weten over de nieuwe slimme luidspreker van Google

Hoe het zal heten

Google heeft geen beschrijvingen weggegooid in zijn teaserfoto of -video, dus de naam van de nieuwe spreker ligt voor het grijpen. Hoe het ook heet, het is een veilige gok dat het wordt geleverd met Nest-branding. Oh, en de naam van het afbeeldingsbestand dat ik van Google PR heb gekregen? “Nest-afbeelding.”

Omdat we allemaal aannemen dat de nieuwe luidspreker de opvolger is van de ijskoude Google Home, suggereert conventionele wijsheid dat deze de Google Nest Home zal heten. Of misschien de Nest Home 2. Of misschien meer een muziekhoek: de Google Nest Music, of (ik snap het) de Nest Beats (wacht, dat zal Apple niet leuk vinden.) Iemand?

Wanneer het zal aankomen

Naast het ontbreken van een naam, heeft Google ook geen releasedatum gemorst in zijn luidsprekerplaag. Google heeft in voorgaande jaren oktober-evenementen gehouden voor Pixel-telefoons en smart home-producten, maar op basis van hoe 2020 verloopt, zal de geschiedenis ons hier niet veel helpen. Mijn gok: eerder vroeger dan later.

Hoe veel zal het kosten

Er is geen naam, geen releasedatum en (je raadt het al) ook geen prijskaartje. De originele Google Home werd verkocht voor $ 129 en zakte toen naar $ 99, maar vroeg gebabbel over dit nieuwe apparaat suggereerde dat Google het in de gaten hield als een Sonos One-concurrent. The One wordt verkocht voor $ 200, wat toevallig dezelfde prijs is als de nieuwe op muziek gerichte luidspreker van Amazon, de Echo Studio. Als ik zou moeten spelen, zou ik zeggen dat Google voor een prijs van minder dan $ 200 gaat voor de nieuwe luidspreker, misschien zelfs $ 150. Aan de andere kant, als Google meer mikt op een middenklasse Amazon Echo-markt, zou de nieuwe spreker die later een naam krijgt, dichter bij $ 100 kunnen komen.

0 Shares:
You May Also Like