Alles wat u moet weten over programmatische videoadvertenties

Er is een oud gezegde dat luidt:

En dat gold zeker voor de noodlottige Google Glass. Toen het product in 2013 werd onthuld, waren de advertenties bijna dat iedereen dit product in zijn leven zou willen en nodig hebben. Het team achter Google Glass dacht dat alleen ‘hype’ voldoende was om het te verkopen.

Hier is een van de eerste videoadvertenties:

Uit deze advertentie blijkt duidelijk dat het product niet op een specifieke gebruiker was gericht. Een artikel van Medium dat het falen van de Google Glass in detail onderzoekt, stelt het duidelijk:

Dus, wat kunnen we hiervan leren?

Welnu, we weten dat als het op adverteren aankomt, het veel beter is om alleen de mensen te targeten die relevant zijn voor – en zullen profiteren van – uw product, dienst of merk.

En dat is waar programmatic video advertising om draait.

Wat is programmatic video advertising?

Simpel gezegd, programmatic video advertising is het proces waarbij bots worden gebruikt om advertentieruimte te kopen op basis van vooraf ingestelde vereisten.

U voert dus alle belangrijke gegevens in – wie uw ideale doelgroep is, wat uw budget is, enzovoort – en het systeem gebruikt die gegevens om te bieden op advertenties die perfect aansluiten bij uw targetingvereisten.

Het beste is dat dit allemaal gebeurt in de nanoseconden die nodig zijn om een ​​webpagina te laden!

Hier is een voorbeeld:

Voorafgaand aan deze video over de winnaar van de Nobelprijs voor economie is een pre-roll-advertentie voor een Masterclass-video in economie afgespeeld.

Voordelen van programmatische videoadvertenties

1. Geef meer gerichte advertenties weer

Een advertentie die wordt getoond aan iemand die niet tot uw doelgroep behoort, is een verspilde advertentie. Met programmatic video advertising elimineert u dat risico.

We zijn zo ver gekomen in de wereld van videoadvertenties. Je bent niet langer beperkt tot het kopen van een populair tijdslot op tv en hopen op het beste.

Met de online beschikbare gegevens kunt u ervoor zorgen dat uw videoadvertenties alleen worden weergegeven aan de mensen die overeenkomen met de leeftijd, het geslacht, de nationaliteit en het inkomen van uw ideale klanten. Je kunt zelfs mensen targeten op basis van hun specifieke interesses en hobby’s – en je kunt ze bereiken op de kanalen die ze graag gebruiken!

2. Campagnes eenvoudig bijwerken

Een ander voordeel van programmatic video advertising is dat de transactie tussen u en de software plaatsvindt. Dus als u iets wilt wijzigen, kunt u dat eenvoudig en direct doen. Geen behoefte aan langdurige vergaderingen met advertentie-uitgevers!

Stel dat u de doelgroep wilt aanpassen, van 18-25-jarige mannen tot 18-45-jarige mannen – u kunt dat binnen enkele seconden doen. Slechts een paar aanpassingen en de bots bieden plotseling op uw bijgewerkte parameters. Eenvoudig!

3. Toegang tot kwantitatieve gegevens

Omdat alles online gebeurt, van de gegevens die u invoert tot de advertentieruimte die u koopt en zelfs de transacties van uw klanten, is er een overvloed aan gegevens beschikbaar met programmatische advertenties.

Dit betekent dat u betrouwbare ROI-rapporten over uw videocampagnes kunt verkrijgen en deze kwantitatieve gegevens kunt gebruiken om toekomstige campagnes te verbeteren.

Nadelen van programmatische videoadvertenties

1. Gebrek aan controle

Wanneer u programmatic advertising gebruikt, stelt u veel vertrouwen in een platform. Aangezien u de gegevens zelf invoert en er geen tussenpersoon bij betrokken is, is er niemand die echt de schuld kan krijgen als uw campagnes mislukken.

U hoeft alleen de gegevens in te voeren en te hopen dat uw advertenties voor relevante doelgroepen worden geplaatst. En meestal zijn ze dat ook, maar deze technologie is nog niet waterdicht.

Hoewel programmatic advertising steeds geavanceerder wordt, zal dit minder een probleem zijn.

2. Potentiële fraude

Bij programmatic advertising is het een kwestie van de hoogste bieder wint. Helaas kunnen bots worden gebruikt om het systeem te misleiden om de biedprijzen kunstmatig te verhogen, wat betekent dat u meer uitgeeft dan nodig is aan advertentieplekken.

Programmatic advertising is nog relatief jong en naarmate de technologie geavanceerder wordt, zullen er betere maatregelen worden genomen om dit te voorkomen.

3. Rapportage kan tekortschieten

Wanneer u de gegevens voor uw advertentiecampagnes bekijkt, moet u het advertentieplatform op zijn woord geloven. Alle platforms, netwerken en bedrijven hebben verschillende rapportagestandaarden. Het ene platform kan bijvoorbeeld een kijktijd van 5 seconden classificeren als een ‘view’ – en je daarvoor in rekening brengen. Terwijl u het misschien niet eens bent met die statistiek.

Om uzelf tegen dit soort ongelukken te beschermen, moet u onderzoeken hoe het platform gegevens verzamelt en bepalen of dat voor u werkt.

Typen videoadvertenties

Instream

InStream-videoadvertenties worden afgespeeld in video-inhoud (een beetje zoals traditionele televisieadvertenties). Ze zijn te vinden aan het begin of einde van video’s, en soms ook tijdens video’s.

Hier is een voorbeeld:

buitenstroom

Outstream-videoadvertenties worden weergegeven in niet-video-omgevingen, zoals webpagina’s. Deze zijn geweldig om uw doelgroep te targeten, waar ze ook online willen gaan.

Als je meer wilt weten, bekijk dan dit artikel: Wat zijn instream- en outstream-videoadvertenties eigenlijk?

Hier is een voorbeeld van een webpagina:

In-display

In-display-advertenties zijn als een middenweg tussen outstream en instream. Ze verschijnen op op video gebaseerde sites, zoals YouTube, maar worden niet automatisch afgespeeld tijdens video-inhoud. In plaats daarvan verschijnen ze aan de zijkant, als een outstream-video.

Hier is een voorbeeld:

In tegenstelling tot zowel instream- als outstream-videoadvertenties, worden in-display-advertenties niet automatisch afgespeeld. Je moet erop klikken om meer te weten te komen – waardoor ze een stuk minder “opdringerig” zijn voor kijkers.

Pre-roll

Een preroll-advertentie is een InStream-advertentie die wordt afgespeeld door een kijker gekozen videocontent.

Hier is een voorbeeld:

Midroll

Een midroll-advertentie is een InStream-advertentie die wordt afgespeeld de door een kijker gekozen video-inhoud.

Hier is een voorbeeld:

Post-roll

Een postroll-advertentie is een InStream-advertentie die wordt afgespeeld door een kijker gekozen videocontent.

Hier is een voorbeeld:

Laatste gedachten

Volgens ons recente onderzoek naar videoadvertenties waren de doelgroepen die de afgelopen week videoadvertenties hadden bekeken: 26% meer kans om het product of de dienst waarvoor wordt geadverteerd te onthoudendan degenen die een statische advertentie hadden bekeken.

Daarbovenop, 45% van de mensen zegt dat ze een product of dienst hebben gekocht die ze voor het eerst ontdekten door een videoadvertentie te bekijken.

Het succes van programmatic video advertising is duidelijk en zal alleen maar blijven groeien. Ga vandaag nog aan de slag met uw eigen videoadvertenties!

0 Shares:
You May Also Like