Alle methoden om verwijderde mappen op Mac te herstellen

Recover deleted folders on Mac

Per ongeluk het verkeerde bestand verwijderen is precies het tegenovergestelde van leuk, maar het per ongeluk verwijderen van een hele map kan verwoestend zijn. Als u onlangs dit soort gegevensverliessituaties bent tegengekomen en nu onderzoekt hoe u verwijderde mappen op Mac kunt ophalen, is dit artikel hier om u te helpen.

Het goede nieuws is dat de inhoud van permanent verwijderde mappen vaak kan worden hersteld zonder verlies van belangrijke gegevens, maar u moet het herstelproces zo snel mogelijk starten en de optimale methode voor gegevensherstel kiezen.

De Mac-mapstructuur begrijpen

Om te beslissen welke methode voor het herstellen van verwijderde mappen op Mac het meest geschikt is voor uw situatie met gegevensverlies, moet u op zijn minst een basiskennis hebben van de Mac-mapstructuur.
Mac-mappen in Systeem
Zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, bestaat de Mac-directorystructuur uit vier hoofdmappen:

💻 Toepassingen: zoals de naam van deze map al doet vermoeden, kunt u hier alle apps vinden die op uw Mac zijn geïnstalleerd. Het is niet mogelijk om de map Programma’s gewoon te verwijderen, dus het is onwaarschijnlijk dat u deze ooit zou moeten herstellen. Maar als u dat doet, raden we u aan uw Mac te herstellen vanaf een Time Machine-back-up. 📚 Bibliotheek: hier slaan macOS en toepassingen hun gegevens, instellingen, cachebestanden en andere belangrijke gegevens op. Hoewel u niet de hele bibliotheekmap kunt verwijderen, kunt u de mappen erin verwijderen, waardoor apps mogelijk niet meer correct werken. Om een ​​verwijderde bibliotheekmap op Mac te herstellen, start u op naar Herstel en herstelt u vanaf Time Machine. ⚙️ Systeem: als gewone gebruiker kunt u de inhoud van de systeemmap niet wijzigen, waarin het besturingssysteem verschillende bestanden bevat die nodig zijn om te kunnen werken. Als er ooit iets met de map gebeurt, moet u waarschijnlijk macOS opnieuw installeren en uw gegevens herstellen vanaf een back-up. 👤 Gebruikers: dit is de map waarin al uw documenten, films, muziek, afbeeldingen en andere persoonlijke gegevens zich bevinden. Het is niet verwonderlijk dat de map Gebruikers de meest herstelde verwijderde map op Mac is. Naast back-ups kunnen gegevens uit de map Gebruikers ook worden hersteld met software voor gegevensherstel.

Als u per ongeluk een map in een andere hoofdmap dan de map Gebruikers hebt verwijderd of op een andere manier bent kwijtgeraakt, moet u over het algemeen uw Mac herstellen vanaf een back-up of – als u geen back-up hebt – deze opnieuw installeren om ontbrekende systeembestanden te vervangen .

Als u echter een verwijderde map wilt herstellen die in de gebruikersmap is opgeslagen, kunt u kiezen tussen herstel vanaf een back-up en software voor gegevensherstel. In het volgende gedeelte van dit artikel beschrijven we alle methoden om verwijderde mappen op Mac te herstellen, zodat u degene kunt kiezen die het beste past bij uw situatie met gegevensverlies.

Hoe verwijderde mappen op Mac op te halen

Als het gaat om het ophalen van verwijderde mappen op Mac, zijn er drie belangrijke methoden voor gegevensherstel die u moet kennen.

Methode 1. Controleer de prullenbak

De Prullenbak, ook wel Prullenbak genoemd, is een speciale verborgen map waar verwijderde bestanden en mappen worden verplaatst voordat ze permanent van het systeem worden verwijderd. Dat gebeurt meestal automatisch na 30 dagen, dus je hebt behoorlijk wat tijd om je gegevens terug te krijgen.

Om een ​​verwijderde map uit de prullenbak te herstellen:

  Open de Prullenbak door op het pictogram te klikken, dat zich aan de rechterkant van het Dock bevindt.Prullenbak in het document
  Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt herstellen. Selecteer de optie Terugzetten.

De verwijderde map wordt teruggezet naar de oorspronkelijke locatie, samen met alle bestanden die in de map waren opgeslagen.

Terminal gebruiken om de map Prullenbak te controleren

U kunt de map Prullenbak ook controleren met Terminal. Dit kan handig zijn wanneer u probeert een verwijderde map op te halen van een Mac die weigert correct op te starten. Dit is wat u moet doen:

  Start Terminal vanuit /Programma’s/Hulpprogramma’s. Voer cd .Trash in om naar de map Prullenbak te gaan. Voer ls -al ~/.Trash in om de inhoud van de Prullenbak te bekijken.

Voer de volgende opdracht in om een ​​verwijderde map van de Prullenbak naar uw thuismap te verplaatsen: mv map ../ (vervang “map” door de werkelijke naam van de verwijderde map).

Methode 2. Herstellen vanaf een back-up (Time Machine)

Er is een goede reden waarom Apple een back-upsoftwaretoepassing met de naam Time Machine in macOS heeft opgenomen: back-ups zijn de meest betrouwbare manier om verwijderde mappen op Mac op te halen. Alleen back-ups maken het mogelijk om Mac met een verwijderde systeemmap of applicatiebibliotheek eenvoudig terug te zetten naar de oorspronkelijke staat.

Natuurlijk kunt u een verwijderde map niet herstellen vanaf een back-up als u geen back-up hebt gemaakt. In dat geval is uw enige optie Mac-software voor gegevensherstel, die we hierna beschrijven. Maar als u een Time Machine-back-up hebt, zou u de verloren map binnen een paar minuten ongedaan moeten kunnen maken.

Een verloren map herstellen van een Time Machine-back-up:

  Sluit uw Time Machine-back-upschijf aan op uw Mac. Open de map met de verloren map. Als u bijvoorbeeld een map op uw bureaublad wilt herstellen, moet u de bureaubladmap in Finder openen. Klik op het Time Machine-pictogram in de menubalk en kies Enter Time Machine.Ga naar Time Machine
  Gebruik de tijdlijn aan de rechterrand van het scherm om de map te zoeken die u wilt herstellen. Selecteer de verloren map en klik op Herstellen. Geselecteerde map herstellen

Als alternatief kunt u uw Mac opstarten naar herstel door ⌘ + R ingedrukt te houden tijdens het opstarten en vervolgens de optie Herstellen van Time Machine-back-up te kiezen om zowel uw bestanden als de specifieke versie van macOS die u gebruikte toen u de back-up maakte, te herstellen. Gebruik deze methode om een ​​gedeeltelijk verwijderde bibliotheek- of systeemmap te herstellen.

Methode 3. Herstel een verwijderde map met Mac Data Recovery Software

schijf boor logoHet is één ding om een ​​verwijderde map te herstellen die nog steeds aanwezig is in de Prullenbak of waarvan een back-up is gemaakt op een andere schijf, en het is iets heel anders om een ​​permanent verwijderde map met belangrijke bestanden te herstellen zonder enige back-up. In een dergelijk geval is uw beste optie Mac-software voor gegevensherstel zoals: Disk Drill.

Met Disk Drill is er maar één klik nodig om elk opslagapparaat te scannen en de inhoud van elke verwijderde map te vinden. Disk Drill kan alle veelgebruikte video-, audio-, beeld-, document- en archiefbestandsformaten herstellen, dus het is perfect voor het herstellen van de gebruikersmap en zijn submappen.

Een verwijderde map op Mac herstellen met herstelsoftware:

  Downloaden en installeer Disk Drill.Disk Drill 4 voor Mac installeren
  Start Disk Drill en klik op Herstellen naast het opslagapparaat waarop de verwijderde map zich bevond. Scan de schijf
  Doorloop de scanresultaten en selecteer alle bestanden die aanwezig waren in de verwijderde map. Houd er rekening mee dat Disk Drill de scanresultaten sorteert volgens bestandstypes en bestandsformaten, zodat je bestanden over verschillende mappen verspreid kunnen zijn. Klik nogmaals op de knop Herstellen.Selecteer de bestanden of mappen voor herstel
  Selecteer ten slotte een geschikt opslagapparaat als herstelbestemming en klik op Kiezen. Selecteer herstelbestemming

✅ Meer informatie over het herstellen van verwijderde bestanden op macOS

0 Shares:
You May Also Like