All-streaming ESPN zou “het ultieme fanaanbod” zijn, zegt Disney CEO

ESPN Plus

Bob Chapek, CEO van Disney, heeft duidelijk een toekomst voor alle streaming voor ogen voor ESPN, ook al is zijn eigen toekomst in het House of Mouse minder zeker.

“Het wordt het ultieme fanaanbod”, mijmerde Chapek woensdag tijdens een winstoproep. “Het zal superfans aanspreken die echt van sport houden, en ik denk dat er niemand anders is dan ESPN die dat eerlijk zou kunnen doen. We hebben niet veel details over de structuur, maar we geloven dat omdat sport zo krachtig is – in het laatste kwartaal waren 46 van de 50 meest bekeken programma’s op lineaire tv zelfs sport.”

Voorlopig blijft de ESPN+-streamingservice een op zichzelf staand aanbod van $ 6,99 per maand dat slechts een deel, niet alle, inhoud op het meer bekende ESPN-basiskabelnetwerk levert.

Maar hoewel Chapek geen specifieke tijdlijn noemde voor (in een of andere vorm) een all-streaming ESPN, liet hij er geen twijfel over bestaan ​​dat het dichterbij komt.

Het is ook de moeite waard om de verschuiving van bepaalde belangrijke gebeurtenissen van het ESPN-kabelnetwerk naar de ESPN+ streamingdienst op te merken, met name het verplaatsen van een NFL-game — de Denver Broncos vs. de Jacksonville Jaguars 30 oktober in Londen — achter de ESPN+ paywall voor de eerste keer.

Sport zou onvermijdelijk een streaming touwtrekken worden tussen Amazon, Apple, Peacock, Warner Brothers Discovery, Paramount+ en iedereen met voldoende financiën. ESPN+ heeft 22,3 miljoen abonnees, een miljoen meer dan in het voorgaande kwartaal, maar Disney verliest plotseling geld aan streaming, ook wel bekend als direct-to-consumer, of DTC, in de branche. Het rapporteerde een verlies van $ 887 miljoen in het kwartaal, een stijging van $ 290 miljoen een jaar geleden. Disney heeft in de eerste zes maanden van het fiscale jaar bijna 1,5 miljard dollar verloren.

Chapek, wiens reactie op de Florida’s “Don’t Say Gay”-wet en de daaropvolgende mishandeling door gouverneur Ron DeSantis speculaties heeft aangewakkerd dat Disney hem zou kunnen vervangen, is niet de eerste Disney-CEO die ESPN naar streaming duwt. Bob Iger voorspelde in 2015 dat het nog zeker vijf jaar zou duren.

“We zijn ons zeer bewust van ons vermogen om agressiever het DTC-gebied van ESPN in te gaan”, zei hij. ‘En dus wat we doen is een voet op de kade zetten, zo je wilt, en een voet op de boot nu. Maar we weten dat we op een gegeven moment, wanneer het goed zal zijn voor onze aandeelhouders, volledig in kunnen gaan op het ESPN DTC-aanbod.”

0 Shares:
You May Also Like