Alfred DB2-B smart lock review: beter, maar nog steeds lastig

alfred db2 b bl in use

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Aantrekkelijker ontwerp dan het slot van de eerste generatie Kan ook worden geopend met een fysieke sleutel Stemfuncties zijn veel nuttiger dan op pieptonen gebaseerde begeleiding

nadelen

Functieset is bijna net zo beperkt als het slot van de eerste generatie Beperkt tot slechts 20 PINsZ-Wave-module voegt $ 29 toe aan de prijs

Ons oordeel

Alfred’s slot van de tweede generatie verbetert het uiterlijk en voegt spraakgestuurde begeleiding toe, maar het blijft een moeilijke verkoop.

Alfred is een relatieve nieuwkomer op de slimme thuismarkt en heeft nu twee lijnen met slimme nachtslots: de originele DB1-lijn (u vindt onze recensie van de Z-Wave-compatibele DB1-C in dit andere artikel) en de nieuwere DB2-lijn . Deze recensie kijkt specifiek naar de DB2-B, die een conventionele sleutelcilinder achter een klapdeksel bevat.

Van de buitenkant is de DB2-serie van Alfred aanzienlijk aantrekkelijker dan de nogal gedateerde DB1, met een bochtig, meer gestroomlijnd uiterlijk en een algeheel meer gepolijst uiterlijk. En in tegenstelling tot de DB1, die alleen in het zwart verkrijgbaar is, is de DB2 verkrijgbaar met een afwerking naar keuze in zwart, chroom of goud. Het binnenbeslag is helaas niet veel veranderd. Het is nog steeds een enorm stuk plastic met een uitgesproken industriële uitstraling.

Ik was teleurgesteld toen ik ontdekte dat de installatie sinds de DB1 niet veel veranderd is. Het ontwerp vereist nog steeds dat een verwijderbaar gedeelte van het staartstuk wordt uitgelijnd, net voordat de rozetten goed zullen aangrijpen, en er moet nog steeds een bout worden ingeschroefd vanaf de onderkant van het binnenste rozet, beide moeilijke processen.

Er zit nog steeds een schakelaar in het binnenste rozet die bepaalt in welke richting de nachtschoot moet draaien – en ik zag opnieuw niet dat het in de installatiehandleiding werd genoemd. (Gelukkig zorgde mijn eerdere ervaring met de DB1 ervoor dat ik de schakelaar vanaf het begin omdraaide.)

alfred db2 b blauw

De standaard DB2 wordt net als de standaard DB1 geleverd met alleen een toetsenbord of mobiele app als toegangsopties. Zoals ik al zei, wordt het hier besproken model DB2-B geleverd met een sleutelcilinder en twee sleutels. Bij het ter perse gaan, verkochten zowel deze als de niet-ingetoetste versie voor $ 169 (een goede korting op de adviesprijs van $ 199). Als je Z-Wave-connectiviteit voor een SmartThings of vergelijkbare hub wilt, moet je Alfred’s Z-Wave-module van $ 29 aan je winkelwagentje toevoegen. Deze wordt geïnstalleerd onder de vier AA-batterijen van het slot.

alfred z wave-module

U kunt een mobiel batterijpakket aansluiten op de micro-USB-poort op het buitenbeslag van de DB2 om de deur te ontgrendelen als de batterijen van het slot het begeven terwijl u weg bent. Als je ook Wi-Fi-connectiviteit wilt, heb je Alfred’s optionele 2,4 GHz Alfred Connect WiFi Bridge ($ 49) nodig. Het is niet veranderd sinds onze review van de DB1.

Een van de grootste verbeteringen met de DB2 is de opname van spraaktechnologie in het slot. Terwijl de DB1 gewoon piepte als reactie op opdrachten, vertelt de DB2 u hoorbaar wat er aan de hand is. Dat is misschien niet erg als je het slot opent en sluit, maar als je het toetsenbord gebruikt om programmeerhandelingen uit te voeren, is het handig om een ​​audiogids mee te nemen voor de rit.

alfred-app 2

Hoewel het slot over het algemeen goed presteerde, had ik opnieuw problemen met het koppelen van Z-Wave, eerst door niet te beseffen dat de benodigde QR-code op de achterkant van de Z-Wave-module was afgedrukt (dus zorg ervoor dat u de meegeleverde pincode noteert voordat u installeert het).

Toen ik dit echter ontdekte, ondervond het slot herhaalde time-outs terwijl ik het probeerde te koppelen aan SmartThings. Pas toen ik tijdens een telefoongesprek technische ondersteuning kreeg, begonnen de dingen op onverklaarbare wijze weer te werken en kon ik het slot met succes koppelen en ermee werken via de SmartThings-interface.

Alfred’s app is niet veranderd en dezelfde interface wordt gebruikt met de DB2- en DB1-series; de gebruiksverschillen tussen de twee slotmodellen zijn minimaal. Hetzelfde systeem wordt gebruikt om pincodes te maken (nog steeds beperkt tot 20), gebruikers uit te nodigen en instellingen te configureren zoals de geofencing one-touch unlock-functie (een afwezigheidsmodus die alle pincodes beperkt, behalve de hoofdcode) en automatische vergrendeling. Zelfs het activiteitenlogboek wordt nog steeds niet vernieuwd door vanaf de bovenkant naar beneden te vegen en vereist dat je op het vernieuwingspictogram in de hoek tikt. De app doet niet veel, maar het dekt de basis goed genoeg.

De verbeterde cosmetica en het nieuwe stemresponssysteem zijn beide nuttige bonussen die de waardepropositie verbeteren, maar de moeilijke installatie en beperkte functieset houden het op de tweede reeks opties.

is

0 Shares:
You May Also Like