Alexa trok zich terug naar huis voor Amazon’s hardware-evenement in 2020

echo frames worn

Tijdens het jaarlijkse hardware-evenement van Amazon in 2019 maakte Alexa er een pauze voor, liftend op onze bril, in onze oren en zelfs onze vingers, altijd bij ons, waar we ook waren. Dit jaar verloor Alexa echter haar reislust en besloot ze te blijven zitten.

Alexa maakt indruk tijdens het virtuele evenement van dit jaar met de nieuwe, oogverblindende Echo Show 10 en zijn automatisch draaiende display, om nog maar te zwijgen van de vernieuwde bolvormige Echo-luidsprekers en Alexa’s nieuwe AZ1 Neural Engine-processor, die is ontworpen om haar stem te versnellen interacties.

Dat gezegd hebbende, vond Alexa – opvallend genoeg – haar weg naar nieuwe apparaten die haar van huis naar de wereld zouden brengen.

Denk aan de Echo Frames van vorig jaar, met een ingebouwde microfoon en directionele luidsprekers die alleen Alexa kunnen horen.

echo frames demo

Door de bril op te zetten (die kan worden uitgerust met lenzen op sterkte), zou je Alexa in principe overal mee naartoe kunnen nemen (OK, misschien niet in het zwembad), discreet haar vragen stellen en haar antwoorden horen terwijl je onderweg bent. Hoe handig ze ook waren – en hey, ze zorgden voor geweldige krantenkoppen – de $ 180 Echo Frames verlieten Amazon’s “Day 1 Editions” alleen-op-uitnodiging-programma nooit. En ze bleven volledig onvermeld tijdens het hardware-evenement van dit jaar.

Ook genegeerd bij Amazon’s 2020-apparaatevenement was Echo LoopRemove niet-productlink, een Alexa-compatibele slimme ring van $ 129 met dubbele microfoons, een kleine geïntegreerde luidspreker en een haptische engine die zoemt wanneer je meldingen of waarschuwingen ontvangt.

echo loop bij de hand

Met de Echo Loop kun je (bijvoorbeeld) naar het kruideniersverhaal gaan, je hand naar je mond brengen en Alexa vragen te herinneren wat er op je boodschappenlijstje staat, en dan je hand naar je oor brengen om het antwoord te horen. Nogmaals, het is Alexa met jou, overal! En nogmaals, de Echo Loop (die, net als de Echo Frames, nog steeds vastzit in het vagevuur van de “Dag 1 edities”) werd gepasseerd tijdens het persevenement van donderdag.

Een on-the-go Echo-product van vorig jaar dat een brede release maakte, waren de Echo Buds, een paar echt draadloze, ruisonderdrukkende oordopjes met Alexa aan boord.

echo knoppen vrouw rennen

Terwijl de $ 129 Echo Buds middelmatige recensies kregen (we noemden ze “een goede prijs-kwaliteitverhouding” maar “niet zo verfijnd als zijn concurrenten”), waren ze blijkbaar redelijk populair, en sommige gerespecteerde industrie-watchers dachten dat een tweede generatie versie misschien deze week onthuld. Geen dobbelstenen echter.

Nu is er minstens één voor de hand liggende reden waarom Amazon Alexa dit jaar thuis houdt: de pandemie. Nu iedereen thuis blijft terwijl we wachten op een vaccin, is het logisch dat Amazon de indoormogelijkheden van Alexa zou verdubbelen, met de opvallende (letterlijk) Echo Show 10 als het slimste, technisch meest geavanceerde Alexa-apparaat tot nu toe.

Dat gezegd hebbende, de pandemie zal niet voor altijd bij ons zijn, en Amazon kijkt zeker vooruit naar een toekomst zonder maskers en sociale afstand. Voor bewijs hoef je niet verder te zoeken dan de zojuist aangekondigde Ring Always Home Cam, een drone die door je huis heen en weer zweeft, patrouilleert op indringers, ontgrendelde ramen en dergelijke. Ja, de Always Home Cam is een drone voor binnenshuis, maar hij is bedoeld om te gebruiken wanneer we van huis zijn en niet kunnen zien of we de deur open hebben gelaten of vergeten zijn een kachel uit te zetten.

Natuurlijk kan Amazon inderdaad zijn tijd afwachten, wachtend op een COVID-vrije wereld voordat het echt Alexa in de wereld loslaat. Aan de andere kant kan het zijn dat Amazon, nadat hij zijn tenen in het water had gedompeld met de koel ontvangen Echo Frames en Loop, besloot dat Alexa echt thuishoort.

0 Shares:
You May Also Like