Alexa Together review: de Echo gebruiken om veroudering op zijn plaats te ondersteunen

Amazon Alexa Together promo screen

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

De Urgent Response-service van Amazon kan om noodhulp vragen van politie, brandweer of ambulance Verzorgers kunnen discreet toezicht houden op de activiteit van een verzorgde persoon – of het ontbreken daarvanService is scherp geprijsd

nadelen

Niet veel proactieve bescherming zonder ook een valdetectieapparaat van derden te gebruiken Amazon’s Urgent Response-service is afhankelijk van de verzorgde persoon die om hulp vraagt ​​​​Hardware-investeringen kunnen snel oplopen Uw geliefde moet enigszins technisch onderlegd zijn

Prijs bij beoordeling

$ 19,99 per maand of $ 199 per jaar (plus de kosten van ten minste één Amazon Echo, als je die nog niet hebt)

Beste prijzen vandaag: Alexa Together

Amazone

$ 19,99

Zorgen voor een ouder wordende geliefde kan een overweldigende ervaring zijn. Ouderen willen – en verdienen – hun onafhankelijkheid. Hen helpen het te onderhouden en tegelijkertijd hun gezondheid en veiligheid te waarborgen, kan enorm stressvol zijn voor u, de verzorger. Ik weet het uit de eerste hand omdat ik drie jaar voor mijn grootmoeder heb gezorgd die met dementie leefde.

Aging in place, waarbij een oudere volwassene thuis blijft naarmate hij ouder wordt, wordt algemeen erkend als een superieur alternatief voor het verhuizen van een bejaarde naar een rusthuis of een herstelziekenhuis. Smart home-technologie, variërend van bewegingssensoren en beveiligingscamera’s tot slimme horloges en zelfs pillendispensers, maakt die keuze gemakkelijker. Als de verzorger niet 24/7 bij de persoon kan zijn, kunnen ze technologie gebruiken om ervoor te zorgen dat hun geliefde actief is, routines volgt en hun medicatie neemt.

Amazon komt nu in het spel met zijn Alexa smart home-ecosysteem. Alexa Together is een nieuwe service die is ontworpen om de slimme thuistechnologie van Amazon aan te passen aan de behoeften van één persoon – en slechts één persoon per abonnement – die ouder wordt en de zorgverleners die eraan werken om dat mogelijk te maken. De service kost $ 19,99 per maand ($ 199 per jaar indien jaarlijks betaald); een half jaar free proef beschikbaar is. Je kunt ook een Amazon Echo Show 8 kopen, gebundeld met zes maanden Alexa Together-service voor $ 130. De mantelzorger of de persoon die de zorg verleent, kan de dienst betalen. Hoewel er niets bijzonders baanbrekends is aan het Alexa Together-initiatief van Amazon, zou de service sommigen moeten helpen om nog iets langer zelfstandig te wonen.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste slimme luidsprekers en schermen, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

screenshots van de Amazon Alexa Together-app

Ed Oswald/Gieterij

Hoe Amazon wil helpen met de komende zorgcrisis

AARP en andere organisaties luiden al meer dan een decennium alarm over de dreigende crisis in de zorg. De US Census waarschuwt dat in 2034 het aantal burgers van 65 jaar en ouder groter zal zijn dan het aantal onder de 18. Als u nog niet voor een bejaarde geliefde zorgt, zou u dat binnenkort kunnen zijn.

Technologie moet die taak voor alle betrokkenen gemakkelijker maken en moet verder evolueren dan de hulpdiensten die al sinds de jaren tachtig bestaan. De op hangers gebaseerde services die u op televisie ziet, reageren op verzoeken – een persoon valt bijvoorbeeld. Wat nodig is, zijn diensten die het welzijn van een persoon doorlopend kunnen monitoren met behoud van de privacy van die persoon. Dit is waar Amazon denkt dat het kan helpen.

Alexa Together vereist dat de persoon voor wie je zorgt, minimaal één Echo-apparaat in huis heeft, maar de verzorger hoeft alleen de Alexa-app op zijn telefoon te hebben. Elke partij moet een eigen Amazon-account hebben. Om optimaal te profiteren van wat de service biedt, inclusief functies zoals Drop In en videochat, raadt Amazon aan om aan het einde van de relatie een Echo Show 8 smart-display of beter te installeren. Dit hoeft geen één-op-één-affaire te zijn – maximaal 10 vrienden van familieleden kunnen samenwerken om een ​​geliefde te ondersteunen.

Amazon Alexa Together weergegeven op smartphones

Amazone

Wanneer je je aanmeldt voor Alexa Together, moet je Amazon het e-mailadres van je geliefde geven. Amazon stuurt ze vervolgens een e-mail en ze moeten toestemming geven om zich in te schrijven voor de service. U als zorgverlener heeft geen toegang tot het Amazon-account van die persoon. En de persoon voor wie u zorgt, heeft volledige controle als het gaat om het toevoegen of verwijderen van extra zorgverleners. Ze kunnen ook stoppen met de dienst wanneer ze maar willen.

De persoon voor wie wordt gezorgd, moet natuurlijk wifi in huis hebben, en Amazon raadt de verzorger aan om de Echo eerst thuis te laten bezorgen, zodat ze deze kunnen instellen voordat ze worden doorgestuurd naar de persoon voor wie wordt gezorgd. Wanneer die persoon de Echo ontvangt, hoeft hij deze alleen maar aan te sluiten. Zoals in elk smart home-scenario, hoe meer echo’s in huis, hoe beter – tenzij ze met elkaar beginnen te vechten wanneer ze het Alexa-wakewoord horen, dat wil zeggen.

Alexa Together is handig, maar beperkt

Om ervoor te zorgen dat de persoon voor wie u zorgt actief is, kunt u dagelijkse waarschuwingen instellen die u elke dag laten weten wanneer ze Alexa voor het eerst gebruiken – en op welk Echo-apparaat. Als ze Alexa voor een bepaalde tijd gebruiken, kun je daar ook voor gewaarschuwd worden. De veronderstelling hier is dat als ze geen interactie hebben gehad met Alexa – om bijvoorbeeld een slim licht aan te doen of om de tijd, het weer of nieuwskoppen te vragen – ze misschien hulp nodig hebben, maar fysiek niet in staat zijn om contact te maken.

U kunt ook herinneringen instellen op de echo van de persoon, bijvoorbeeld “vergeet uw medicatie niet in te nemen”, “laat de hond om 14.00 uur uit”, enzovoort. U kunt een dagelijkse activiteitenfeed instellen die u informeert over de slimme thuisinteracties van de persoon – op voorwaarde natuurlijk – dat ze slimme thuisapparaten hebben die verder gaan dan een enkele Echo. Alle andere Alexa-functies – boodschappenlijstjes, muziekservices, algemene informatievragen en meer – zijn ook beschikbaar voor de persoon die wordt verzorgd. Als ze hun toestemming geven, kunnen hun zorgverleners deze functies op afstand helpen beheren.

Amazon Echo Show 8 met Alexa Together

Amazone

Alexa Together kan ook reageren op valdetectie, maar Amazon’s eigen hardware speelt daarbij geen rol. De persoon voor wie u zorgt, heeft in plaats daarvan een compatibel apparaat van derden nodig: vanaf dit moment omvat dit de AltumView-beveiligingscamera ($ 250), de SkyAngelCare wearable ($ 170) en / of de aan de muur gemonteerde Vayyar-valdetectie apparaat ($ 245).

Wanneer een van deze apparaten detecteert dat de persoon die wordt verzorgd, is gevallen, wordt een Alexa-apparaat geactiveerd om de 24/7 Urgent Response-noodhulplijn van Amazon te bellen. De persoon voor wie wordt gezorgd, kan ook op elk moment rechtstreeks contact opnemen met Urgent Response door te zeggen: “Alexa, bel voor hulp.” In beide gevallen zal Amazon de zorgverleners ook via pushmeldingen op de hoogte stellen van dergelijke oproepen.

Het is echter belangrijk op te merken dat een hulplijn van Amazon het beste kan doen namens de klant, maar de persoon die wordt verzorgd moet het contact opnemen. Als een van de hierboven beschreven apparaten van derden een val detecteert, stuurt het apparaat alleen een signaal om Alexa te vragen de persoon te vragen of ze Urgent Response willen bellen. Als de oproep wordt verbroken of de persoon ophangt zonder met een agent te praten, probeert de agent hem terug te bellen op zijn Echo-apparaat. Als de oproep niet wordt beantwoord of als er geen teken van nood is, zal er geen noodoproep plaatsvinden.

Is Alexa Samen genoeg?

Alexa Together is het overwegen waard als alternatief voor meer traditionele noodhulpdiensten, vooral voor gezinnen die al Echo smart home-apparaten gebruiken. De tweerichtingsspraak- en videofuncties van die apparaten zouden zorgverleners moeten helpen contact te houden met degenen voor wie ze zorgen, maar daar heb je geen abonnement voor nodig.

Weten dat een bejaarde actief is in hun huis, is een van de beste indicatoren voor hun kwaliteit van leven, en de Echo en compatibele smart home-apparaten kunnen waarschuwingen activeren die via Alexa Together worden geleverd en die u op de hoogte stellen van dergelijke bewegingen – of het ontbreken daarvan. Maar dat hangt af van het hebben van een Echo of een compatibel smart home-apparaat dat in staat is tot bewegingsdetectie in elke kamer. Dat kan duur worden, en het kan moeilijk zijn om op te zetten als je voor iemand zorgt die ver weg woont.

De Urgent Response-service van Amazon is een belangrijke functie, maar als je je zorgen maakt dat een geliefde in hun huis valt, heb je hardware van derden nodig om daarop te worden gewaarschuwd. Zelfs dan garandeert Alexa Together niet per se dat de hulpdiensten worden gestuurd als er een val gebeurt. Dus om de hierboven gestelde vraag te beantwoorden, is Alexa Together alleen waarschijnlijk niet genoeg. Maar met een paar verbeteringen, zou het uiteindelijk kunnen zijn.

0 Shares:
You May Also Like