Alexa kan nu luisteren naar stromend water en piepende apparaten

amazon echo dot fourth gen main

Zou je willen dat Alexa je kon vertellen wanneer je kinderen de keukenkraan hebben laten lopen, of wanneer je laatste wasgoed klaar is voor de droger? Nu kan ze dat, dankzij een paar nieuwe routinetriggers.

Amazon heeft zojuist twee extra “geluidsdetectoren” voor Alexa aangekondigd: een die een piepend apparaat kan detecteren, zoals een wasmachine, en een andere die het geluid van stromend water detecteert.

Je kunt de nieuwe geluidsdetectoren gebruiken om Alexa-routines te activeren. U kunt bijvoorbeeld de piepende apparaatdetector gebruiken om een ​​routine te activeren waardoor Alexa zegt: “Je was is klaar” of “De oventimer piept”. Een andere routine kan ervoor zorgen dat je slimme lampjes een andere kleur krijgen als Alexa je kraan iets te lang hoort draaien.

De twee nieuwe geluidsdetectoren voegen zich bij een reeks bestaande geluidsgestuurde triggers voor Alexa-routines. Alexa kan al luisteren naar snurken, babygehuil, blaffende honden en hoesten.

Om de geluidsdetectoren in een routine te gebruiken, maakt u gewoon de nieuwe routine aan, tikt u op Wanneer dit gebeurtkraan Geluidsdetectieen kies vervolgens een van de opties.

Als je eenmaal een geluidsdetector hebt gekozen, kun je aangeven wanneer Alexa naar het geluid zal luisteren; u kunt haar bijvoorbeeld instellen om alleen in het weekend tussen 8 uur ‘s ochtends en 10 uur ‘s avonds naar piepende apparaten te luisteren. Standaard wordt de geluidsdetectie-trigger gedurende vijf minuten “onderdrukt”, hoewel u die afkoeltijd kunt verlengen tot maximaal een uur.

Je moet ook specificeren welke van je Echo-apparaten het luisteren zullen doen, en (helaas) je kunt maar één apparaat per routine kiezen.

Ik had gemengde resultaten met de nieuwe geluidsdetectoren tijdens een snelle test. Voor de optie stromend water vertelde Alexa me snel dat mijn keukenkraan liep, hoewel het waarschijnlijk hielp dat ik een Echo Flex had aangesloten op een stopcontact net boven het aanrecht.

Ondertussen kon een vierde generatie Echo Dot de piepjes van een wasmachine aan de andere kant van een lange kamer niet detecteren, hoewel om eerlijk te zijn, de Dot misschien in de war was door het muzikale geluid van de wasmachine. Maar Alexa detecteert de meer traditionele “piep!” van mijn oventimer en activeerde prompt een aankondiging op een andere Echo-luidspreker.

De nieuwe geluidsdetectoren zouden nu beschikbaar moeten zijn in de mobiele Alexa-app.

0 Shares:
You May Also Like