Alexa kan je nu vertellen wanneer een beveiligingscamera een persoon of pakket ziet

Alexa person announcements

De volgende keer dat een van uw beveiligingscamera’s een bezoeker aan uw deur ziet of een pakket wordt bezorgd, kan Alexa de eerste zijn om u dat te vertellen.

Alexa-aankondigingen voor persoons- en pakketdetectie worden nu uitgerold, volgens Amazon, en de functie biedt ook de mogelijkheid om automatisch een live camerafeed op je Echo Show, Fire TV of Fire Tablet te bekijken wanneer een persoon of pakket wordt gedetecteerd. Je krijgt ook mobiele meldingen van de Alexa-app.

De nieuwe functie is niet beperkt tot Ring-videodeurbellen en beveiligingscamera’s. Dankzij Amazon’s nieuwe Alexa Object Detection Sensor API, kunnen Alexa’s gesproken camerameldingen ook werken met andere Alexa-compatibele cams, zelfs die van Google (je vergeet gemakkelijk dat er in feite een Google-vaardigheid is voor Alexa).

Alexa person plus pakketaankondigingen zijn nu uit voor de Ring Video Doorbell 2020 en de Ring Video Doorbell Pro 2, en komen “binnenkort” naar Abode’s Iota en Outdoor cams.

Ondertussen zijn Alexa person-only aankondigingen beschikbaar op alle andere Ring Video Doorbells en camera’s. Later worden ze ook ingeschakeld voor de Google Nest Cam (inclusief de versie voor buiten en zowel bekabelde als batterijgevoede binnenshuis), de Nest Cam met schijnwerper en de batterijgevoede Nest Doorbell.

Naast Abode en Google kunnen andere fabrikanten Alexa-cameraaankondigingen inbouwen met behulp van de nieuwe API, op voorwaarde dat hun Alexa-compatibele camera’s de H.264-videocodec ondersteunen en een videoresolutie van minimaal 720p bieden.

Om Alexa persoons- en pakketaankondigingen te ontvangen, heeft je camera mogelijk een abonnement nodig dat persoons-/personendetectie omvat. Voor Ring betekent dat aanmelden voor Ring Protect, inclusief persoons- en pakketdetectie vanaf $ 3 per maand of $ 30 per jaar, terwijl de plannen van Abode beginnen bij $ 7 per maand. Google brengt niets in rekening voor basisdetectie van mensen, maar je hebt een abonnement op Nest Aware nodig om gebruik te kunnen maken van de meer geavanceerde algoritmen van het bedrijf.

Je kunt Alexa persoons- en pakketaankondigingen inschakelen vanuit de Alexa-app; navigeer gewoon naar je camera door te tikken op Apparaten > Camera’sen schakel vervolgens de instellingen voor Aankondigingen van persoonsdetectie en/of Aankondigingen van pakketdetectie in.

en

0 Shares:
You May Also Like