Alexa instellen met een contactpersoon voor noodgevallen

amazon echo main 1

Geloof het of niet, je kunt Alexa niet vragen om 9-1-1 te bellen (of in ieder geval niet zonder een aantal uitgebreide oplossingen), maar dankzij een recent toegevoegde functie vraag je haar om een ​​vertrouwde vriend of geliefde te bellen als je hebt direct hulp nodig.

De eerste stap is om een ​​contactpersoon voor noodgevallen te kiezen uit de lijst met contacten die Alexa uit het adresboek van je telefoon heeft gehaald (ervan uitgaande dat je haar toestemming hebt gegeven om dit te doen).

Zodra je een contactpersoon voor noodgevallen hebt gekozen, zal Alexa die persoon zowel bellen als een bericht sturen als iemand in je huishouden Alexa vraagt ​​om ‘om hulp te bellen’. Je kunt maar één contactpersoon voor noodgevallen tegelijk kiezen voor Alexa, dus kies verstandig.

alexa noodcontact
    Open de Alexa-app op je iPhone of Android-telefoon, tik op het tabblad Communiceren en tik vervolgens op de knop Contacten in de rechterbovenhoek van het scherm. Zoek of blader vervolgens naar een persoon die u wilt aanwijzen als uw contactpersoon voor noodgevallen. Onthoud dat je er maar één kunt kiezen, dus zorg ervoor dat je iemand kiest die je vertrouwt en die je kan helpen als dat nodig is. De persoon moet ook een Amerikaans telefoonnummer hebben vermeld in zijn contactgegevens; een e-mailadres voor iMessage werkt niet vanzelf. Zodra je de juiste persoon hebt gevonden, tik je op de naam en vervolgens op Toevoegen als contactpersoon voor noodgevallen. Als het contact meerdere telefoonnummers heeft, moet je er een kiezen die Alexa kan bellen in een noodgeval. Nadat je het juiste contactnummer hebt gekozen, ben je helemaal klaar.

Alexa om hulp vragen

Nu je een contactpersoon voor noodgevallen hebt aangewezen, kan iedereen in je huis ‘Alexa, bel voor hulp’ zeggen als ze hulp nodig hebben.

Wanneer dat gebeurt, zal Alexa uw contactpersoon voor noodgevallen bellen en sms’en, en de contactpersoon kan u terugbellen op uw Echo Dot, Echo Show of een ander Alexa-apparaat dat Alexa Communications-functionaliteit ondersteunt.

Nog een ding: aangezien de Alexa-app je waarschuwt voordat je een contactpersoon voor noodgevallen kiest, is het gebruik van Alexa om hulp in te roepen geen vervanging voor het bellen van 9-1-1 in een ernstig noodgeval (zoals bijvoorbeeld een brand in je keuken). Als er iets ergs aan de hand is, bel dan eerst de autoriteiten en vraag Alexa om je contactpersoon voor noodgevallen te bellen.

0 Shares:
You May Also Like