Alexa in een rookmelder? Het is een geïnspireerd, zij het duur, idee

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Alexa- en Bluetooth-luidsprekerfuncties zijn goed gedaan, met uitstekende geluidskwaliteit (en AirPlay 2-ondersteuning komt later dit jaar) Zeer schelle (85 dB) sirene zal zeker uw aandacht trekken Handig (zij het altijd aan) nachtlampje

nadelen

Type vogelzaad in de gebruikershandleiding heeft mogelijk een vergrootglas nodig om te lezen Montagebeugel past goed Zeer duur in vergelijking met andere slimme rookmelders (die weliswaar niet zoveel functies bieden)

Ons oordeel

First Alert vindt een geweldige app door Alexa te integreren in een rook- en koolmonoxidemelder. Maar het is een dure oplossing in vergelijking met andere slimme rookmelders.

Amazon’s Alexa insluiten in een rook-/koolmonoxidemelder? Het concept klinkt in eerste instantie misschien vreemd, maar geloof me, het is een geweldig idee dat goed is uitgevoerd in de First Alert Onelink Safe & Sound.

Denk er eens over na: je hebt een rookmelder in elke kamer en elke kamer bevat een luidspreker, optimaal gemonteerd aan het plafond of hoog aan de muur. Voeg een microfoon, een wifi-verbinding en een digitale assistent toe, en in plaats van zich te gedragen als een levenloze zeepok, tenzij er rook of koolmonoxide in de kamer is, kan dat apparaat muziek en games afspelen, nieuws en informatie ophalen, je smart thuis en doe alle andere geweldige dingen die een Alexa-aangedreven slimme luidspreker kan doen.

Als Alexa-apparaat werkt de Onelink Safe & Sound goed. De luidspreker is luid en duidelijk en de microfoon is gevoelig en nauwkeurig. Bij mijn testen was het beter om standaard Alexa-verzoeken te horen en te begrijpen dan een Echo Dot met hetzelfde bereik. En de kwaliteit van de muziek die hij speelde was vergelijkbaar met die van een Echo Plus, waarmee hij gemakkelijk een redelijk grote kamer kon vullen. (

veilige geluidsapp 2

De Onelink Safe & Sound kan ook als standaard Bluetooth-speaker worden gebruikt, waardoor je extra flexibiliteit hebt, zeker als je nog niet aan boord van de Alexa-trein bent. En First Alert zegt dat ondersteuning voor AirPlay 2 van Apple later dit jaar komt. Als je je slimme huis rond de Google Assistent hebt gebouwd, is First Alert van plan om later dit jaar een ander model op de markt te brengen dat is gebaseerd op de technologie van Google.

Hoewel het testen van de reactie op rook en koolmonoxide altijd moeilijk is om nauwkeurig uit te voeren, voelde de Onelink Safe & Sound in mijn experimenten langzamer aan om te reageren op de aanwezigheid van rook, en er was meer nodig om het alarm af te laten gaan.

Als het eenmaal reageert, is het alarm oorverdovend luid (het is uitgerust met een sirene van 85 dB) en bij het testen stuurde het vrijwel onmiddellijk push-waarschuwingen naar mijn telefoon. Het probleem? Standaard verscheen de melding en verdween snel. Als u de Onelink-app installeert – en dat zou u moeten doen om het meeste uit dit product te halen – zorg er dan voor dat u meldingen instelt op “permanent” in plaats van “tijdelijk”, zodat u niet over het hoofd ziet dat uw huis afbrandt.

eerste waarschuwing veilig en wel geïnstalleerd

De app zelf is extreem eenvoudig, waardoor je beperkte controle hebt over de instellingen van het apparaat, inclusief de mogelijkheid om de Bluetooth-verbinding in te schakelen, de Alexa-microfoon uit te schakelen of de kleur van de verlichte ring in het midden van het gezicht van het apparaat aan te passen. Deze ring kan op kleur worden aangepast, maar kan niet door het kleurenpalet bladeren en hoewel hij niet kan worden ingesteld om ‘s nachts aan te gaan (zoals het nachtlampje van de Nest Protect), kan hij worden ingesteld om de helderheid automatisch aan te passen tijdens de dag.

De Safe & Sound is alleen beschikbaar als een bedrade, AC-aangedreven eenheid (met een lithium-back-upbatterij van 10 jaar), en hoewel ik het een beetje moeilijk vond om in de montagebeugel te klemmen, installeerde hij eenvoudig en zonder incidenten. Als uw huis is ingesteld met in serie geschakelde rookmelders, kunt u meerdere Onelinks installeren zodat ze gelijktijdig op problemen reageren. Naast Alexa ondersteunt Safe & Sound ook Apple’s HomeKit, die de app-installatie bescheiden versnelt als je een HomeKit-compatibele hub hebt.

Met $ 250 is de Onelink Safe & Sound verreweg de duurste rookmelder op de markt, maar de Alexa-, Bluetooth-luidspreker en HomeKit-functies voegen echte waarde toe die, voor de juiste gebruiker, het prijskaartje zou kunnen rechtvaardigen.

0 Shares:
You May Also Like