Alexa heeft nu een mannelijke optie voor zijn stem; hier is hoe je het kunt inschakelen

new amazon echo dot 2

Afgezien van een paar stemmen van beroemdheden die alleen op sleutelzinnen antwoorden, was Alexa’s stem uitsluitend vrouwelijk – tot nu toe tenminste.

Een nieuwe, mannelijke optie voor Alexa’s stem is deze week begonnen met de uitrol, slechts enkele dagen nadat Amazon aankondigde dat de stemmen van Shaquille O’Neal en Melissa McCarthy zich zouden voegen bij de beroemde Alexa-stem van Samuel L. Jackson.

De nieuwe mannelijke stem van Alexa, voor het eerst ontdekt door The Ambient, vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal voor de digitale assistent van Amazon, die dezelfde, bekende vrouwenstem heeft (naar verluidt die van stemacteur Nina Rolle) sinds Alexa voor het eerst werd gelanceerd in 2013.

Alexa mannelijke stem

Google heeft al lang een optionele mannelijke stem voor Google Assistant, dus het wordt tijd dat Alexa dit voorbeeld volgt (hoewel ik niet zeker weet of ik er klaar voor ben om de verandering zelf aan te brengen).

Om de stem van Alexa te veranderen in de nieuwe mannelijke optie, doe je het volgende:

Open de Alexa-app, tik op de Apparaten tabblad, tik op Echo & Alexaen tik vervolgens op de naam van een van je Echo-apparaten. Druk op Instellingen pictogram (degene die eruitziet als een tandwiel) in de rechterbovenhoek van het scherm, scrol omlaag naar de Algemeen sectie en tik vervolgens op Alexa’s stem. Selecteer de Nieuw optie. Spoel en herhaal voor alle andere Echo-apparaten die je wilt laten spreken met de nieuwe stem van Alexa.

Als je al die stappen liever overslaat, kun je ook gewoon zeggen: “Alexa, verander je stem.”

Alexa’s nieuwe mannelijke stem begon pas de afgelopen dagen met uitrollen, en terwijl The Ambient de nieuwe stem op maandag zag, verscheen deze pas vandaag in mijn Alexa-app, dus wees niet verbaasd als je de instelling nog niet ziet .

Oh, en als het niet goed voelt om je mannelijk klinkende stemassistent aan te spreken met “Alexa”, kun je ook overschakelen naar een nieuw wake-woord: “Ziggy”, dat eind vorige week werd aangekondigd naast de nieuwe stemmen van beroemdheden.

0 Shares:
You May Also Like