Alexa gaat binnenkort lekker spelen met de stemassistent van Skullcandy

Skullcandy Grind Fuel

Alexa werkt harmonieus samen met steeds meer stemassistenten, waaronder die van Disney, Pioneer en Sonos, en het staat op het punt om maatjes te worden met een nieuwe assistent, dit keer van Skullcandy.

Aangekondigd tijdens de Alexa Live 2022-ontwikkelaarsconferentie van vandaag, zal Alexa naast Skullcandy’s Skull-IQ-stemassistent kunnen werken op de Push Active en Grind Fuel echte draadloze oordopjes van de fabrikant van de hoofdtelefoon. De twee assistenten zullen “later dit jaar” hun krachten bundelen, zegt Amazon.

De “Hey Skullcandy” -assistent werd vorig jaar voor het eerst gelanceerd en stelt gebruikers van Push Active en Grind Fuel in staat om hun muziek te pauzeren, nummers over te slaan, het volume aan te passen, oproepen aan te nemen en Spotify op te starten, allemaal met behulp van spraakopdrachten.

Zodra Alexa op de Skullcandy-headsets is geland, kunnen gebruikers met zowel Alexa als de Skullcandy-assistent chatten, zonder eerst de een of de ander te hoeven deactiveren.

We hebben al gezien dat Alexa een paar andere spraakassistenten op zijn gemak stelde, waaronder Pioneer’s NP1, KI’s GiGA Genie en “Hey Disney” (die is gebouwd op Amazon’s Alexa-technologie). Alexa werkt ook naast de onlangs gelanceerde Sonos-spraakbediening, waarbij de twee assistenten nu naast elkaar kunnen bestaan ​​op de verschillende slimme luidsprekers en soundbars van Sonos, zoals de Sonos One, Roam en Arc.

De verhuizing maakt deel uit van Amazon’s lopende Voice Interoperability Initiative, een consortium van meer dan 90 bedrijven dat ervoor moet zorgen dat verschillende stemassistenten kunnen samenwerken op dezelfde apparaten. De groep omvat technische getrouwen als BMW, Bose, Dolby, Ecobee, Facebook, Garmin, Intel, Logitech, Sony, Spotify en Verizon.

Helaas staan ​​​​drie belangrijke spelers in de slimme ruimte – Apple, Google en Samsung – niet op de lijst, wat verklaart waarom we Alexa nog niet naast Bixby, Google Assistant of Siri op hetzelfde apparaat hebben zien werken.

Amazon laat niet alleen verschillende spraakassistenten naast elkaar bestaan, maar introduceert ook ‘universele apparaatopdrachten’ waarmee gebruikers bijvoorbeeld een timer kunnen instellen met behulp van een spraakassistent en de timer kunnen annuleren met een andere assistent.

0 Shares:
You May Also Like