Alexa en Google Assistant zo instellen dat ze luisteren naar vervolgvragen en -commando’s

google nest mini with amazon echo dot

Steeds maar weer zeggen dat het wekwerk voor Alexa of Google Assistant in een enkel gesprek oud is (“Hey Google, zet het volume lager; hey Google, zet het volume weer lager”), maar het is gemakkelijk om beide assistenten in te stellen om naar te luisteren meer vragen of commando’s zonder steeds opnieuw het wake-woord te hoeven zeggen.

Voor Alexa wordt de functie “Follow-up Mode” genoemd, terwijl Google Assistant het “Continued Conversations” noemt. Beide functies doen in wezen hetzelfde: ze zorgen ervoor dat Alexa of Google Assistant een paar seconden blijft luisteren na een eerste vraag of commando, zodat je een vervolgvraag kunt stellen of een tweede commando kunt geven zonder herhaaldelijk “Alexa” of “Hey” te zeggen Googlen.” (De Siri-assistent van Apple heeft nog geen vergelijkbare vervolgfunctie.)

Natuurlijk roept het inschakelen van Vervolgmodus of Voortgezette gesprekken enkele vragen op, zoals hoe lang Alexa en Google Assistant zullen blijven luisteren na een eerste vraag, onder welke omstandigheden ze vervolgvragen zullen negeren en hoe te vragen ze te luisteren. Zowel Alexa- als Google-assistenten hebben hun eigen regels over wanneer ze blijven luisteren, hoe lang en hoe ze weer in slaap kunnen vallen.

Hoe de vervolgmodus van Alexa in te schakelen

    Open de Alexa-app op je iOS- of Android-apparaat, tik op de menuknop, tik op Instellingen > Apparaatinstellingenen kies vervolgens een Echo of een ander Alexa-apparaat. (Ja, u moet deze stappen herhalen als u de vervolgmodus op een ander apparaat wilt activeren.) Scrol omlaag naar het gedeelte Algemeen, tik op Vervolgmodusen schakel vervolgens de instelling Vervolgmodus in. Probeer het vervolgens eens. U kunt bijvoorbeeld vragen “Alexa, wat voor weer is het?” Zodra ze je een weerbericht geeft, kun je haar vragen: “Wat voor weer wordt het morgen?” zonder nogmaals “Alexa” te zeggen.

Een paar dingen om in gedachten te houden over Alexa’s Follow-up-modus:

Nadat je je eerste vraag hebt gesteld, blijft Alexa ongeveer vijf seconden luisteren. Als je in die tijd niets anders zegt, gaat ze weer slapen totdat ze de wake weer hoort werken. Zelfs als de vervolgmodus is ingeschakeld, blijft Alexa niet luisteren als de Echo muziek afspeelt of als ze niet zeker weet of je met haar aan het praten was. Alexa stopt ook met luisteren als je het gesprek beëindigt door iets te zeggen als ‘Bedankt’, ‘Annuleren’, ‘Stoppen’ of ‘Ga slapen’.

De modus Voortdurende gesprekken van de Google Assistent inschakelen

    Open de Google Home-app op je Android- of iOS-apparaat, tik op Instellingenen tik vervolgens op Meer instellingen onder het kopje Google Assistent-services. Tik op het tabblad Assistent, tik op Vervolg gespreken schakel vervolgens de instelling Voortgezet gesprek in. Op Android-apparaten moet u ook de Gedeelde apparaten instelling. Geef nu de modus Vervolggesprek een draai. Zeg iets als ‘Hey Google, zet het volume hoger’ en vervolgens ‘Zet het volume weer hoger’.

Een paar dingen om in gedachten te houden over de modus voor voortgezet gesprek:

In tegenstelling tot de vervolgmodus van Alexa, is de instelling ‘Verder praten’ van toepassing op al je compatibele Google Home- en Nest-apparaten, dus het is niet nodig om terug te gaan en de instelling voor elk apparaat in te schakelen. De Google Assistent blijft na je eerste vraag acht seconden luisteren. Als je niets anders vraagt, gaat de Assistent weer slapen. De Google Assistent luistert niet naar vervolgvragen als alarmen of timers afgaan, als er muziek of een video wordt afgespeeld of tijdens een telefoongesprek. De Google Assistent stopt ook met luisteren als je met iemand anders begint te praten. Je kunt het gesprek beëindigen door ‘Bedankt’, ‘Bedankt Google’ of ‘Ik ben klaar’ te zeggen.

0 Shares:
You May Also Like