Airthings Wave Mini review: een geweldige luchtkwaliteitsmonitor op instapniveau

wave mini render right facing web

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Bewaakt TVOC-niveaus, temperatuur en vochtigheid binnenshuisEenvoudige installatieApp contextualiseert luchtkwaliteitsmetingen

nadelen

Monitoren voor relatief weinig luchtverontreinigende stoffen Minder mogelijkheden voor slimme thuisintegratie dan wat de duurdere Airthings Wave en Wave Plus bieden

Ons oordeel

De Airthings Wave Mini is een geweldige luchtkwaliteitsmonitor op instapniveau en een perfecte aanvulling op de Radon-detecterende Airthings Wave Plus.

Met de Airthings Wave Mini probeert het bedrijf de kans te vergroten dat u uw luchtkwaliteit überhaupt in de gaten houdt door een apparaat aan te bieden dat zowel qua complexiteit als prijs is afgeslankt. De logica lijkt te zijn dat als je eenmaal ervaart hoe gemakkelijk het is om inzicht te krijgen in veelvoorkomende irriterende stoffen in de lucht – in dit geval TVOC’s (totaal vluchtige organische stoffen) evenals temperatuur- en vochtigheidsveranderingen – je bereid bent te investeren in hun duurder vlaggenschipproduct om te controleren op gevaarlijkere verontreinigende stoffen. Na het te hebben gebruikt, kan ik zeggen dat dit een veilige gok is.

opsporen van pleegmoeder

Zoals de naam al doet vermoeden, ziet de Mini eruit als een geminiaturiseerde versie van de Wave Plus. Het meet 4,1 x 4, x 1,8 inch en weegt een haar van minder dan 5 gram. Net als zijn grotere broer heeft het een LED in het midden die verschillende kleuren gloeit om de luchtkwaliteit aan te geven, en een paar sensoren bevinden zich aan de onderkant. Het enige verschil is dat het oppervlak van de Mini glad is in plaats van vol kleine gaatjes.

wave mini render terug web

De Airthings Wave Mini wordt aangedreven door drie AA-batterijen, die vooraf zijn geïnstalleerd. Het enige dat u hoeft te doen, is het batterijlipje verwijderen om het in te schakelen. Zodra u de bijbehorende Airthings-app hebt gedownload en u zich registreert of inlogt op een bestaand account, zal de app u door het koppelingsproces leiden. De Mini kan aan een muur worden bevestigd, of u kunt de L-vormige standaard vastklikken en op een plat oppervlak plaatsen, zoals een bureau of plank. In beide gevallen is het aan te raden om het ten minste een meter van ramen of ventilatieopeningen te plaatsen voor nauwkeurige metingen.

Het duurt ongeveer een uur na het instellen om nauwkeurige luchtkwaliteitsmetingen te krijgen. Het hart van de Wave is nog steeds de eenvoudige bediening – je hoeft alleen maar met je hand ervoor te zwaaien om onmiddellijk een luchtkwaliteitsstatus te krijgen. Als de LED groen brandt, is uw luchtkwaliteit “goed”. Geel betekent dat de luchtkwaliteit de maximaal aanbevolen niveaus nadert – tijd om wat ramen te openen en wat frisse lucht binnen te laten. Als de LED rood brandt, worden hoge niveaus van een bepaalde verontreinigende stof gedetecteerd en moet u de app raadplegen voor meer informatie.

De app biedt dezelfde kleurgecodeerde statussen als het apparaat, maar contextualiseert ze met de huidige metingen voor TVOC’s, temperatuur en vochtigheid. Als u op een van deze tikt, gaat u naar historische gegevens voor die meting, inclusief 48-uurs, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse gemiddelden. U kunt deze gegevens ook bekijken door in te loggen op de Airthings-website vanuit een webbrowser. Hierdoor kunt u metingen van meerdere apparaten/kamers naast elkaar bekijken en de gegevens exporteren als een CSV-bestand. Voor extra context kunt u een tegel toevoegen die de locatie van uw apparaat gebruikt om gegevens over de buitenluchtkwaliteit weer te geven. Dit kan uw begrip van uw metingen binnenshuis verbeteren.

wavemini lifestyle slaapkamer1 web

Ik gebruikte de Wave Mini in mijn slaapkamer, waar ik ook een binnenthermometer/hygrometer heb. De metingen van de Mini waren consistent binnen een graad / procentpunt van dat apparaat. Mijn TVOC-metingen schommelden tussen goed en minder goed, volgens de historische trend die werd weergegeven toen ik eerder de Wave Plus had gebruikt. Wanneer de luchtkwaliteit afnam, was een infusie van frisse lucht meestal voldoende om mijn meetwaarden van geel naar groen te krijgen.

Google Assistent en IFTTT

Zoals alle Wave-producten ondersteunt de Mini een aantal slimme thuisintegratie. Door het te koppelen met Google Assistant kunt u spraakopdrachten gebruiken om uw luchtkwaliteitsniveaus te controleren. Er zijn ook een handvol IFTTT-applets waarmee u via e-mail, sms of pushmeldingen op de hoogte kunt worden gehouden van veranderingen in de luchtkwaliteit of ze in een spreadsheet kunt laten loggen. Er is hier minder aanbod dan voor de Wave en Wave Plus, waarvoor je applets kunt vinden om die apparaten te integreren met andere slimme producten, zoals Philips Hue-lampen en WeMo smart plugs, maar dat lijkt in lijn met de nadruk van de Mini op eenvoud .

airthing wave mini-app

Moet je het kopen?

Aangezien 96 procent van de huizen ten minste één type probleem met de luchtkwaliteit binnenshuis heeft, kan ik de Airthings Wave Mini van harte aanbevelen aan iedereen. Gezien de betaalbaarheid, is het veilig om te zeggen dat Airthings hoopt dat je er meerdere zult hebben om door je hele huis te verspreiden, en dat is geen slecht idee, aangezien de luchtkwaliteit enorm kan variëren van kamer tot kamer.

Het maakt niet uit hoeveel je koopt, als je het eenmaal onder de knie hebt, raad ik je ten zeerste aan om de Airthings Wave Plus toe te voegen voor volledige monitoring van het ecosysteem. Het is een van de weinige luchtkwaliteitsmonitoren die zowel uw veiligheid als uw comfort verbetert, dus het is de grotere investering zeker waard.

0 Shares:
You May Also Like