AirBubbl persoonlijke luchtreiniger review: COVID doden in auto’s

airbubble in a room

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Hoofdsteunbevestiging is een slimme manier om luchtfiltratie te plaatsen waar dat nodig isEenvoudige handmatige bediening kan gemakkelijk worden beheerd tijdens het rijden

nadelen

Extreem luid Slimme functies zijn vrijwel niet aanwezig Vrij duur

Ons oordeel

Deze dure luchtreiniger kan handig zijn in kleine kamers of onderweg, maar het voelt nog steeds alsof hij in bèta is.

Luchtzuivering wordt mobiel – passend – met de AirLabs AirBubbl draagbare luchtreiniger, een apparaat dat belooft om kleine ruimtes, inclusief uw auto, zuiveringskracht op industrieel niveau te brengen.

In veel opzichten is een mobiele luchtreiniger heel logisch. Als je een taxi bestuurt of werkt als een carpooler, of zelfs als je carpooldienst hebt om kinderen van school op te halen, biedt de auto een veel krappere, krappere omgeving dan zelfs het smerigste huis of kantoor. Die vent die een long inhakt terwijl hij achter je zit? Welnu, daarom installeerden de meeste Lyfts en Ubers plexiglasschermen toen de pandemie begon.

AirBubbl is een USB-aangedreven apparaat dat aan de achterkant van uw hoofdsteun kan worden vastgemaakt, waardoor de zuiveringskracht zo dicht mogelijk bij uw gezicht (en het gezicht van elke passagier die achter u zit) komt. Het maakt ook gedurfde beweringen over zijn mogelijkheden, en schept op dat het “de enige luchtreiniger is die onafhankelijk is getest en geverifieerd en 99%+ effectief is in het verwijderen van gevaarlijke deeltjes, menselijk coronavirus in de lucht en verontreinigende gassen.” Ik kan medische claims op deze manier niet beoordelen, maar ze zijn op zijn minst het overwegen waard.

Het apparaat is gebouwd als een compacte cilinder, 12 inch lang, met een rubberen band waarmee het aan je hoofdsteun kan worden geklikt. De maximale luchtstroomsnelheid van 22 kubieke voet per minuut is klein maar prima voor een kleine ruimte zoals de cabine van een auto, vooral gezien het feit dat schone lucht direct naar je hoofd wordt gestraald. De unit kan na 1.000 bedrijfsuren worden gedemonteerd voor vervanging van het filter ($ 50 per stuk) en de externe hoes is wasbaar. Het filter van AirBubbl heeft geen HEPA-classificatie, maar AirBubbl zegt dat het filter deeltjes van 2,5 micrometer aankan, evenals vluchtige gassen – die allemaal relevant zijn in een auto-omgeving.

luchtbellen in een auto

Het apparaat kan handmatig worden bediend via een enkele knop aan de ene kant die door de “boost”, de normale en de automatische modus gaat, waarbij de laatste een boost van vijf minuten is, gevolgd door twee uur in de normale modus. Als je het systeem via Bluetooth verbindt met de mobiele app met één scherm, krijg je toegang tot een wat intuïtiever besturingssysteem, plus een filtermonitor die je waarschuwt wanneer het tijd is om het te vervangen.

Eerst moet u de registratie voltooien. Een zeer primitieve registratieroutine vereist dat je een verzameling persoonlijke informatie opgeeft, plus een e-mailadres en wachtwoord – wat allemaal overdreven lijkt voor een apparaat dat niet eens verbinding kan maken met wifi. Er is je binnenkort een bevestiging beloofd, maar ik moest een dag wachten voordat ik een verontschuldigingsmail van AirBubbl ontving, een tijdelijk wachtwoord (dat niet kan worden gewijzigd) en de belofte dat een nieuwe app dit alles snel zou verbeteren. Dat is goed nieuws, want zoals het er nu uitziet, kan het registratieproces niet slechter worden.

Toen dat was opgelost, was het tijd om het apparaat aan het werk te zetten. Als je handige USB-poorten in je auto hebt, zul je het een stuk gemakkelijker vinden om de bedrading naar de plek te slepen waar ze heen moeten; anders moet je de meegeleverde 12-volt (sigarettenaansteker) adapter gebruiken om hem op te starten. (Het apparaat bevat geen batterij, dus het moet aangesloten blijven wanneer u het gebruikt.)

Het eerste dat opvalt als je met de AirBubbl op pad gaat – afgezien van de zachte bries die in je auto waait – is hoe hard het is. Met een gespecificeerde 44 dB in de normale modus en 48 dB in de boost-modus, is het lawaaierig en storend, hoe hard u de radio ook harder zet. Een gesprek met iemand die direct achter je zit is erg moeilijk, althans voor mij.

De slimme functies zijn beslist beperkt; de app biedt in feite niets meer dan de mogelijkheid om het apparaat aan en uit te zetten en de modus te wijzigen; er zijn geen timers, geen instellingen en geen indicatie van de werkelijke luchtkwaliteit in de auto. Het apparaat kan ook niet worden ingesteld om zichzelf te regelen op basis van omgevingsomstandigheden. Op een gegeven moment ontving ik een push-melding op mijn telefoon dat ik een badge had verdiend – vermoedelijk om het apparaat gewoon te gebruiken – hoewel er geen mechanisme in de app is om die badges te bekijken, dus ik gok eigenlijk maar. Misschien komt dat in de nieuwe versie van de app.

Voor $ 299 is AirBubbl geen goedkope onderneming, maar ervan uitgaande dat de beweringen kloppen, lijkt het een redelijk effectieve manier te bieden om de lucht te reinigen terwijl je onderweg bent – en de nieuwe app zal ongetwijfeld helpen in dat opzicht. Ik zou er echter voor terugschrikken om het apparaat te gebruiken terwijl andere mensen in de auto zitten; het is gewoon te luid en te invasief. Als ze eenmaal hun rit hebben betaald en de stoeprand hebben bereikt, kun je hem starten.

0 Shares:
You May Also Like