ADT’s eerste doe-het-zelf-inspanningen voor thuisbeveiliging zijn goed begonnen

blue by adt cameras

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Standaard bewegingszones en gezichtsherkenningRook- en CO2-sirenedetectieBatterij en microSD-kaartback-up

nadelen

Fantasieloos ontwerp Geen optie voor batterijvoeding

Ons oordeel

De Blue Indoor Camera van ADT wordt standaard geleverd met geavanceerde detectiefuncties en luistert zelfs naar je CO2- of rookmelder.

Doe-het-zelf-huisbeveiligingssystemen zoals Ring Alarm, SimpliSafe, Abode en andere worden steeds populairder vanwege hun gebruiksgemak, installatiegemak en het ontbreken van dure langetermijnbewakingscontracten. Traditionele alarmbedrijven voelen de druk, dus we waren niet verrast toen ADT – een van de grootste spelers op de Amerikaanse markt – begin 2019 het doe-het-zelfgerichte Lifeshield overnam.

Een jaar later worden Lifeshield en zijn producten omgedoopt tot “Blue by ADT” en bieden consumenten de kostenbesparingen van een doe-het-zelfsysteem met optionele professionele monitoring door ADT op maandbasis – geen langetermijncontract nodig. Daarover straks meer.

Tot op heden omvat de Blue by ADT-productlijn een videodeurbel, een draadloze bewakingscamera voor binnenshuis, een draadloze bewakingscamera voor buiten en een gecombineerde afstandsbedieningsbel (voor de videodeurbel) en een wifi-bereikvergroter die met alle drie de camera’s werkt. ADT zegt dat het later in 2020 een huisbeveiligingssysteem van het merk Blue by ADT zal lanceren, maar de camera’s werken ook met het huidige Lifeshield-systeem (hoewel we daar niet van onder de indruk waren toen we het eind 2018 beoordeelden).

blauw door adt hub

Functies

De Blue by ADT camera’s bieden een aantal aantrekkelijke eigenschappen die ofwel niet aanwezig zijn in camera’s van concurrenten of die extra kosten (in de vorm van abonnementskosten). Deze omvatten de mogelijkheid om bewegingsdetectiezones in te stellen, filteren op beweging die niet van een persoon is, en lokale opslagopties aan boord als uw breedbandverbinding uitvalt.

Houd er echter rekening mee dat de Blue by ADT-camera’s slechts 24 uur video-opslag in de cloud bieden. En hoewel u kunt profiteren van de opslag aan boord van de camera’s, moet u de geheugenkaart voor dat doel verstrekken – en als een dief uw camera steelt, zal het forensische bewijs van de misdaad daarmee gepaard gaan. Als u meer dan 24 uur opslagruimte wilt, heeft ADT twee abonnementen voor cloudopslag: 60 dagen opslag voor een enkele Blue by ADT-camera kost $ 2,99 per maand; 60 dagen cloudopslag voor een onbeperkt aantal Blue by ADT-camera’s kost $ 12,99 per maand.

TechHive heeft gedetailleerde beoordelingen voor elk van de drie apparaten: de ADT Blue Indoor Camera, de ADT Blue Outdoor Camera en de ADT Blue Doorbell Camera. We zullen het Blue by ADT-beveiligingssysteem evalueren zodra we er een kunnen bemachtigen.

200317 blauw adt 11

De Blue by ADT-app

Momenteel werken Blue by ADT-camera’s als zelfstandige eenheden, maar ze komen samen in de Blue-app. Dit beheert detectie-instellingen, geeft waarschuwingen en geeft gebruikers toegang tot videofeeds van elk van de camera’s in het systeem.

De app heeft een aantal handige functies, en een van de beste is de mogelijkheid om meerdere mensen toegang te geven tot uw systeem, maar om de controle over de instellingen te behouden. In plaats van het hele systeem te delen met anderen in uw huishouden of daarbuiten, vraagt ​​Blue u aan te geven of de volgende gebruikers gewone gebruikers of beheerders zijn. Het is een handige manier om de toegang tot het beveiligingssysteem te delen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat iemand met de instellingen knoeit.

Blauw door ADT-app

Het enige dat ik leuk vind aan de app van ADT is de ‘misdaadkaart’. Dit is een kaart van uw omgeving met spelden op de locaties van gemelde misdrijven. De informatie is zo vaag – velen in mijn stad kregen het label ‘arrestatie’, zonder andere informatie – dat het weinig zin heeft. Het geeft je in ieder geval het gevoel dat je buurt niet zo veilig is als je dacht dat het was, wat onnodige angst oproept.

Een cynicus zou kunnen zeggen dat dit goed is voor de zaken van ADT (hetzelfde geldt voor Ring, die een vergelijkbare kaart aanbiedt).

Beveiligingsbewaking: doe-het-zelf of professioneel

Voor de meeste mensen is de belangrijkste motivatie voor het installeren van een doe-het-zelf-huisbeveiligingssysteem om geld te besparen – u hoeft niet te betalen voor een technicus om bij u thuis te komen en alles aan te sluiten. En het opzetten van een beveiligingssysteem is echt niet zo moeilijk. Maar wat gebeurt er als een sensor wordt geactiveerd die de mogelijkheid van een inbraak, brand, ophoping van dodelijk koolmonoxide of een overstroming aangeeft? ADT heeft twee opties, maar de tweede is vrijwel irrelevant als je geen breder beveiligingssysteem hebt opgezet (dwz meer dan alleen camera’s).

Zelfcontrole kost niets. Het systeem stuurt u waarschuwingen wanneer een sensor wordt geactiveerd, maar u staat er alleen voor om hulp in te roepen van eerstehulpverleners. Dat kan lastig zijn als je op dat moment niet thuis bent, of als je wel thuis bent maar niet in staat bent door rook of koolmonoxide.

ADT Blauwe Deurbel Camera 07

Het belangrijkste voordeel van professionele monitoring is dat iemand in een centraal kantoor uw beveiligingssysteem 24/7 in de gaten houdt en zowel u als de eerstehulpverleners kan waarschuwen – de politie, in het geval van een inbraak; de brandweer in geval van brand of koolmonoxidedetectie (mits je de juiste melders hebt geïnstalleerd natuurlijk). Het abonnement van ADT omvat ook 30 dagen cloudopslag voor videoclips van compatibele beveiligingscamera’s en mobiele back-up voor het geval je breedbandverbinding uitvalt. Deze laatste functie zorgt ervoor dat uw systeem verbonden blijft met de meldkamer, zelfs als een indringer uw telefoon- of kabellijn doorsnijdt.

De betaalde service omvat ook paniek- en dwangmodi (mocht u een huisinvasie ondergaan of iemand dwingt u om uw systeem uit te schakelen). U kunt een bepaalde code in het toetsenbord invoeren die de alarmcentrale op de hoogte stelt dat er iets ernstig mis is bij u thuis. De meeste verzekeringsmaatschappijen geven u korting op de verzekeringspolis van uw huiseigenaar als u een professioneel beveiligingssysteem ter plaatse heeft, maar u dient dit bij uw huis na te vragen om er zeker van te zijn.

Het voor de hand liggende nadeel van professionele monitoring is dat het geld kost. ADT rekent $ 19,99 per maand, plus belasting, zonder langlopend contract. Dat is $ 10 minder per maand dan je betaalt voor professionele monitoring – via Brinks Home Security – van een Google Nest Secure-systeem (Brinks biedt ook een abonnement van $ 19 per maand dat is gekoppeld aan een driejarig contract), maar het is $ 10 meer per maand dan wat Ring in rekening brengt voor professionele bewaking van zijn Ring Alarm-systeem.

We zullen deze verzameling bijwerken elke ADT brengt nieuwe componenten uit in zijn Blue by ADT-productlijn.

0 Shares:
You May Also Like