ADT neemt het op tegen Nest en Ring met nieuwe beveiligingscamera’s voor in huis en een videodeurbel

blue by adt indoor camera outdoor camera video doorbell

Gezien de overname van LifeShield bijna een jaar geleden, is ADT geen onbekende voor doe-het-zelf beveiligingscamera’s, sensoren en deurbellen. Maar de stoere thuisbeveiliging moet zich nog bezighouden met zelfstandige beveiligingsgadgets – tot nu toe in ieder geval.

Hier op CES debuteren drie nieuwe ADT-beveiligingscamera’s onder het nieuwe merk Blue by ADT van het bedrijf: een binnencamera, een buitencamera op batterijen en een deurbelcamera, die elk afzonderlijk kunnen werken, zonder hub.

De nieuwe Wi-Fi-camera’s (die elk voor $ 199) te koop zijn, zijn nu te koop en markeren iets van een vertrek voor ADT, dat een reeks meerdelige beveiligingskits aanbiedt via zijn LifeShield-merk, maar nu pas in de stand-alone beveiliging waadt cameramarkt, die momenteel wordt gedomineerd door slimme beveiligingsgiganten als Ring van Amazon en het merk Nest van Google.

De eerste is de Blue HD Smart Camera, die beschikt over een bekende reeks beveiligingscamerafuncties, waaronder 1080p-resolutie, een gezichtsveld van 130 graden, gezichtsherkenning, aanpasbare bewegingszones, nachtzicht, een bewegingssensor en tweerichtingsaudio met dubbele microfoons en ruisonderdrukking. Je krijgt ook Alexa aan boord, de mogelijkheid om rook- en koolmonoxidealarmsirenes te detecteren, en tot 70 minuten batterijback-up, terwijl DECT Ultra Low Energy (ULE) -ondersteuning de camera in staat stelt te koppelen met aankomende toetsenbord- en sensoraccessoires.

Vervolgens komt de oplaadbare Blue Outdoor Battery Camera, die wordt geleverd met veel van dezelfde functies als de Blue indoor-camera, inclusief 1080p-resolutie, een gezichtsveld van 130 graden, gezichtsherkenning, tweerichtingsaudio en aanpasbare bewegingsbedieningen. De blauwe buitencamera heeft een IP65-certificering voor weerstand tegen water dat uit een mondstuk wordt gespoten, terwijl een optionele combinatie van wifi-extender/bel met laag vermogen van $ 49 is ontworpen om het bereik van de buitencamera en de levensduur van de batterij te vergroten.

blauw door adt hub

Ten slotte is er de bedrade Blue HD-videodeurbel, die 1080p-videoresolutie, een gezichtsveld van 180 graden, nachtzicht, tweerichtingsaudio voor chatten met bezoekers, persoonsdetectie en (wederom) aanpasbare bewegingszones biedt.

De drie nieuwe Blue by ADT-camera’s zullen bij de lancering aankomen met Alexa-integratie, en Google Assistant en Apple HomeKit-ondersteuning zullen later arriveren. HomeKit Secure Video-ondersteuning is ook in de maak, maar is nog niet afgerond, zeiden ADT-vertegenwoordigers.

Zowel de binnen- als de buitencamera Blue biedt lokale SD-video-opslag, terwijl alle drie de camera’s cloudopslag ondersteunen vanaf $ 2,99 voor 60 dagen opslag met één camera of $ 12,99 per maand voor onbeperkte camera’s.

Extra functies voor de Blue-camera’s zijn onder meer IFTTT-integratie, plus slimme waarschuwingen met geanimeerde voorbeelden van vastgelegde gebeurtenissen.

De nieuwe Blue by ADT-camera’s zullen dit voorjaar worden vergezeld door een Z-Wave- en Thread-enabled Blue-basisstation, samen met accessoires zoals een toetsenbord, deur- en raamsensoren en een waterlekdetector. U kunt de nieuwe Blue-camera’s ook gebruiken met een bestaande LifeShield-installatie.

Execs bij ADT zijn van mening dat de reputatie van het bedrijf op het gebied van betrouwbaarheid en privacy hen onderscheidt, om nog maar te zwijgen van het vermogen om een ​​nauwe integratie te bieden met zijn eigen professionele monitoringservice. Toch zal het interessant zijn om te zien of ADT deze achterstand kan inhalen, gezien de enorme voorsprong die zowel Nest als Ring genieten als het gaat om plug-and-play-beveiligingsproducten.

0 Shares:
You May Also Like