Achtergrond transparant maken in verf en 3D-vensters schilderen 10

Wist je dat je een achtergrond transparant kunt maken in zowel MS Paint als Paint 3D voor Windows 10? Ja, het is mogelijk om de achtergrond transparant te maken door het voorgrondgebied van een afbeelding weg te snijden of een gebied uit een afbeelding te verwijderen. hier de stapsgewijze handleiding hoe u Witte achtergrond transparant maken in verf of maak een transparante achtergrond in Paint en Paint 3D.

Witte achtergrond transparant maken in verf

Druk op Windows-toets + R, typ MSPaint en klik op ok. Dit opent ms paint-toepassing klik op bestand -> open en selecteer een afbeelding (om de achtergrond transparant te maken) U kunt ook met de rechtermuisknop op een afbeelding klikken, bewerken selecteren om dezelfde afbeelding op paint te openen. Klik vervolgens op de knop Selecteren knop op de werkbalk en vink vervolgens ‘Transparante selectie‘ in het menuKlik nu op Rechthoekige selectie of Vrije selectie (zie onderstaande afbeelding).

Pro-tip: hier kunt u met het hulpmiddel voor het selecteren van rechthoeken alleen items in een rechthoek omlijnen/selecteren. waarbij het gereedschap Vrije vorm u niet beperkt tot een specifieke vorm en zorgt voor een nauwkeurigere selectie rond een object.

Selecteer het gereedschap en selecteer alleen het deel dat u in de afbeelding wilt opnemen. Zodra de selectie is voltooid, klikt u met de rechtermuisknop op het selectiegebied, klikt u op kopiëren/knippen Open nu de nieuwe afbeelding waar u de gekopieerde afbeelding wilt plakken in MS Paint. Klik met de rechtermuisknop op uw nieuwe afbeelding en plak de gekopieerde afbeelding met de vorige achtergrond als transparant.

Opmerking: het opslaan van afbeeldingen met een transparante achtergrond is niet mogelijk op Microsoft Paint

Hoe maak je een transparante achtergrond in Paint 3d

Open Paint 3D vanuit het zoekvak van Windows 10 Klik op Menu > Openen > Door bestanden bladeren en selecteer een afbeelding om te openen in Paint 3D. Selecteer de knop Canvas om de zijbalk te openen (zie onderstaande afbeelding). Schakel vervolgens de instelling Transparant canvas in de zijbalk in.

Druk op de knop Selecteren en sleep de selectierechthoek over een gebied van de afbeelding dat u wilt verwijderen, klik met de rechtermuisknop en selecteer verwijderen.

Bovendien kunt u het gereedschap Magisch selecteren in de bovenste balk selecteren. Gebruik de hoeken of zijkanten van het vak om het gedeelte van de afbeelding te selecteren waarvan u de achtergrond wilt wijzigen. Klik dan aan de rechterkant op Volgende.

Als u tevreden bent met de selectie, klikt u aan de rechterkant op Gereed. Gebruik anders de gereedschappen Toevoegen of Verwijderen die ook aan de rechterkant aanwezig zijn om de selectie te wijzigen.

Als u klaar bent, klikt u nogmaals op het tabblad Canvas en schuift u de schakelaar “Canvas weergeven” naar Uit. Nu ziet u alleen het geselecteerde deel van de afbeelding op een grijze achtergrond.

Om de afbeelding op te slaan, klikt u op menu -> opslaan als -> afbeelding,

Wijzig opslaan als type phn (afbeelding) en vink het vakje aan naast “Transparantie en klik vervolgens op opslaan,

Voer een bestandsnaam in en klik op opslaan, hierdoor wordt de afbeelding opgeslagen met een volledig transparante achtergrond.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like