A New Musical’ debuteert op Netflix voordat het op Broadway wordt geopend

diana the musical

We hebben veel krantenkoppen gezien over grote Hollywood-films die de bioscoop overslaan voor VOD, maar een musical die online debuteert voordat deze op Broadway wordt geopend? Dat is een primeur.

De producenten van hebben aangekondigd dat een gefilmde productie van de show, opgevoerd zonder publiek, volgend jaar op Netflix zal verschijnen, voorafgaand aan de geplande opening van de show op 25 mei 2021 op Broadway.

De volledige cast van Diana, inclusief Jeanna de Waal () in de titelrol, Roe Hartrampf ) als prins Charles, en Tony-winnaar Judy Kaye () als koningin Elizabeth zullen naar verwachting in de productie verschijnen.

Naast het plan om Diana zonder publiek te filmen, zeggen de producenten van de show dat ze “aan alle protocollen nauw hebben samengewerkt met Actor’s Equity Association”, dus vermoedelijk zal tijdens de uitvoering volledige sociale afstand worden gehandhaafd.

Diana, die in maart 2019 in wereldpremière ging in het La Jolla Playhouse, was in previews in het Longacre Theatre op Broadway toen het werd gesloten – samen met elke andere Broadway-show in New York – op 12 maart.

Het theater is bijzonder zwaar getroffen door de pandemie van het coronavirus, met live-optredens op Broadway die tot het einde van het jaar tot zinken werden gebracht. Nu het nationale infectiepercentage geen teken van afname vertoont, is het moeilijk te zeggen wanneer het doek weer op Broadway zal gaan.

Net als al het andere heeft de theaterwereld zich aangepast, met theatergezelschappen die hun online archieven openen en lezingen op Zoom opvoeren. Er was zelfs een productie met Claire Foy en Matt Smith () die op opeenvolgende avonden live werd gestreamd in de Old Vic in Londen, met een nachtelijk virtueel (en betalend) publiek dat beperkt was tot 1.000 kijkers.

Eerder deze zomer maakte een geënsceneerde productie van Broadway’s grote indruk toen deze op Disney+ arriveerde, naar verluidt voor enorme kijkcijfers.

Maar markeert de eerste Broadway-show die online zal debuteren voordat hij daadwerkelijk wordt geopend, en gezien het feit dat acteurs en theaterproductieartiesten die door het virus buitenspel worden gezet, het werk hard nodig hebben (om nog maar te zwijgen van de rest van ons die hongerig zijn naar een afleiding), hopelijk zal het ‘ niet de laatste zijn.

0 Shares:
You May Also Like